• FC Castricum JO9-3 - ADO 20 JO9-4

  • Tijdens een zonnige zaterdagochtend treffen de spelers van FCC JO9-3 en ADO 20 JO9-4 elkaar op de groene velden van FC Castricum. De sfeer voor aanvang is relaxed, maar het belooft, gezien de uitstekende voetbalkwaliteiten van beide ploegen, een spannende pot te worden. Omdat de vaste FCC-doelman Daan deze wedstrijd niet mee speelt staan Jelle (1e helft) en Thijs (2e helft) op doel.

    In de eerste minuten van de wedstrijd blijkt al hoe gedreven de beide ploegen zijn. Er wordt hard op de bal gerend, en de degens worden met name op het middenveld regelmatig gekruist. Vanuit dit gevecht breekt de spits van ADO 20 door met de bal voor zijn voeten. Verblind door de zon is er voor Jelle geen houden aan en beland de bal met een mooie boog in het doel. Al snel na de uittrap moet Jelle opnieuw in actie komen, en weet hij de bal dit keer uit het doel te houden. Toch wordt de 0-2 vervolgens snel gemaakt, en lijkt ADO 20 het overwicht in de wedstrijd vast te pakken. FCC laat het hoofd even hangen, en dan is daar opeens…. Goal! Met een stevige trap weet Thom de 1-2 binnen te schieten, en zet hij FCC weer met beide benen in het spel. In de counter probeert ADO 20 de voorsprong weer te vergroten, maar de bal mist doel. Vanuit de doeltrap die volgt komt de bal voor de voeten van Suus terecht, die de bal bijna tegen de touwen weet te schieten. Wederom maakt ADO 20 mooi gebruik van de counter, maar de spits weet verdedigers Sibbe en Nino niet van zich af te schudden. Thom trap bij een mooie tegenaanval de bal hard tegen de paal, en niet veel later weet Emil met een prachtige uithaal alsnog de 2-2 binnen te schieten. De spelers van FCC zijn op dreef, en nog voor het rustsignaal weten de Castricummers op voorsprong te komen en volgen de 3-2 (Thijs) en de 4-2 (Emil).

    Snel nadat de tweede helft is begonnen lijkt Thom zich in de linkerhoek vast te lopen. Hij geeft voor de zekerheid maar een flinke poeier tegen de bal, waarmee deze tussen de benen van de doelman door het doel in rolt (5-2). De doeltrap van ADO 20 wordt vervolgens door Jelle direct teruggetrapt, en beland ternauwernood in de handen van de keeper. Gretig als hij is trapt Jelle even later alsnog de 6-2 binnen, en stift hij vanuit een mooie voorzet van Suus ook de 7-2 tussen de palen. ADO 20 laat het er niet bij zitten, en zet in het laatste deel van de wedstrijd opeens veel druk achter de bal. Nino en Sibbe hebben het druk, en laten de broodnodige en uiterst professionele ingrepen zien. Ook Thijs, die voor het eerst op doel staat, weet een aantal zeer gevaarlijke counteracties op monsterlijke wijze te incasseren. De laatste krachtinspanningen van ADO 20 mogen helaas niet meer baten, waarmee de strijd met een mooie 7-2 wordt beslecht in het voordeel van de Castricummers.