• FC Castricum JO9-3 - Assendelft JO9-2

  • 17-11; Op een mooie, edoch wat frisse zaterdagochtend staan de spelers van FCC JO9-3 vol moed weer op de grasmat om een mooi potje voetbal te spelen tegen Assendelft JO9-2.
    Al snel na de aftrap weet FCC de bal te bemachtigen, en breekt Jelle via de rechterkant door de defensie van Assendelft heen. Het schot is goed geplaatst, en de bal weet het net achter de keeper mooi doen bollen. Het is 1-0, en deze snelle voorsprong belooft goed nieuws…. Of toch niet? De club uit de Zaanstreek trekt zich er niets van aan, en laat vanuit de doeltrap direct zien dat het de verdediging van FCC op de proef wil stellen. Nino grijpt vakkundig in, maar moet hierbij wel een corner weg geven. Daan pakt de bal uit de lucht, en neemt hierop een snelle en effectieve doeltrap. De bal komt bij Jelle terecht, maar deze mist doel. Ook Emil weet de bal te bemachtigen doet een poging op doel. Helaas komt een verdediger tussenbeide, waarop Assendelft in een razendsnelle counter weer terugkomt. Keeper Daan zit er weer goed tussen, en geeft de bal direct aan Nino mee. De bal wordt mooi doorgespeeld. Tussendoor vliegt wederom de schoen van Thijs door de lucht (wat kenmerkend is voor het fanatisme waarmee Thijs de bal op zijn voet neemt). Ergens in de aanval verliest FCC de bal, waarop Assendelft in de counter dan toch weet te scoren. Niet veel later is het weer tweemaal raak, en heeft de verdediging van FCC het voor het nakijken. Thom geeft niet op, en steekt de bal door naar Jelle. Deze kans wordt onbenut, waarmee de rust wordt aangevangen met een 1-3 achterstand.

    Na enkele motiverende en aanmoedigende woorden van coaches Henk en Friso weet FCC zich ook na de rust niet goed te kunnen herpakken. De 1-4 en de 1-5 vallen al vrij snel na het fluitsignaal. Vanuit een paar lange ballen van Sibbe ontstaan er voorin toch nog een aantal zeer mooie kansen voor FCC. Emil en Suus werken hard, en blijven op zoek gaan naar het gat in de verdediging. Thom en Jelle komen tot tweemaal toe erg dichtbij, maar kunnen beiden geen kracht achter het schot krijgen. De bal blijft, ondanks een aantal mooie reddingen van Thijs, steeds in het verkeerde net belanden. Na de 1-6, de 1-7 en de 1-8 is Thom het spuugzat, en gooit hij al zijn technische hoogstandjes in het spel om door de ijzeren defensie heen te breken. Met een prachtige afronding laat hij de bal gewillig tussen de palen verdwijnen. Na deze goal laat FCC, helaas wat laat, helemaal niets meer van het spel van Assendelft over. Nino en Sibbe staan als een onneembare muur achterin de boel dicht te zetten. Emil breekt een aantal keren prachtig door, en het is uiteindelijk Suus die met haar linkerbeen de bal vanuit een onmogelijke positie in het doel weet te leggen. Eindstand 3-8.