• FC Castricum Johanna´s Hof U12-Top Tournament 2019

       

    Het deelnemersveld voor de zevende editie van het FC Castricum Johanna´s Hof U12-Top Tournament is rond.
    In onze ogen zijn we er opnieuw in geslaagd om een uiterst sterk deelnemersveld naar Castricum te halen.
    Wie uiteindelijk de beker met de grote oren een jaar in zijn prijzenkast mag bijzetten, welke nu in bezit is van winnaar 2018 Spartaan’20,weten we op zaterdag 20 april. Volgens ons zijn er genoeg kanshebbers.

    De zevende editie van het Johanna’s U12 Top Tournament kent een prachtig affiche. Toernooidirecteur Arthur Oosthoek is zeer in zijn nopjes met de clubs die op 20 april op de velden van FC Castricum zullen strijden om de toernooiwinst. ‘We hebben topploegen weten te strikken. Op papier is dit het sterkste deelnemersveld ooit’, blikt Oosthoek vooruit.
    Titelverdediger Spartaan’20 komt naar eigen zeggen met een heel sterk team. ‘De verwachtingen bij de Rotterdammers zijn hoog’, zegt Oosthoek. ‘Dat is niet zo vreemd. Dit team speelt met Onder 11 spelers tegen Onder 13 teams in de eerste klasse en zijn in de najaarscompetitie als derde geëindigd.’

    Voor het eerst in de historie van het toernooi wordt er elf tegen elf gespeeld. ‘Het toernooi was altijd bedoeld voor O11-spelers, die negen tegen negen spelen. Deze wedstrijdvorm bestaat niet meer. Dat heeft ons doen besluiten om een toernooi te organiseren voor Onder 12 spelers, die elf tegen elf spelen.’
    De verandering is dus noodgedwongen. ‘We worden nu wel op kosten gejaagd, want we moeten de website aanpassen en een nieuw plaatje laten maken voor de beker’, grapt Oosthoek. In werkelijkheid vond de organisatie van het Johanna’s Hof U12 Top Tournament die gedwongen verandering niet bepaald vervelend. ‘Het scheelt ons werk in de uitvoering, maar dat is van ondergeschikt belang’, legt Oosthoek uit. ‘Het was dit jaar relatief eenvoudig het deelnemersveld rond te krijgen. Dat komt denk ik ook doordat het toernooi in deze opzet nog aantrekkelijker is.

    Zoals gewoonlijk vormde de top 100 jeugdopleidingen amateurvoetbal de leidraad. Aan de hand van die lijst heeft de organisatie een shortlist samengesteld. ‘Bijna alle ploegen die we benaderden, wilden graag komen. Dat komt enerzijds doordat we een goede naam hebben opgebouwd en anderzijds doordat we nu elf tegen elf spelen’, denkt Oosthoek.
    Met het vastleggen van Barendrecht, Westlandia en Zeeburgia gaat een lang gekoesterde wens van de organisatie in vervulling. Oosthoek: ‘Deze ploegen zijn vaker benaderd, maar hadden zo hun redenen om niet aan onze uitnodiging gehoor te geven. Nu komen ze graag naar Castricum.’

    Naast deze ploegen, FC Castricum en titelverdediger Spartaan’20 bestaat het deelnemersveld uit FC Lisse, HBS, AFC’34, BFC, Fortuna Wormerveer, Quick Boys, Volendam, JEKA, JVOZ, OJC Rosmalen en DOVO. "We mogen trots zijn op dit sterke deelnemersveld met clubs uit vijf provincies", stelt Oosthoek tevreden vast.

    Traditiegetrouw zullen we ook weer een mooi glossy programmaboekje uitgeven met teamfoto´s, een korte beschrijving over het team en de spelers.

    Promotie-filmpje: klik hier 
    C-TV reportage: klik hier
    RTV IJmond reportage: klik hier 
    Wedstrijdschema: klik hier
    Programmaboekje: klik hier 
    UItslagen: klik hier 
    Fotoreportage van Paul van der Molen: klik hier


    Deelnemende verenigingen

    AFC'34 *Alkmaar* Noord Holland
    BVV Barendrecht *Barendrecht* Zuid Holland
    BFC *Bussum* Noord Holland
    FC Castricum *Castricum* Noord Holland
    v.v. DOVO *Veenendaal* Utrecht
    Fortuna *Wormerveer* Noord Holland
    HBS *Den Haag* Zuid Holland
    r.k.v.v. JEKA *Breda* Noord Brabant
    JVOZ *Vlissingen* Zeeland
    FC Lisse *Lisse* Zuid Holland
    OJC Rosmalen *Rosmalen* Noord Brabant
    Quick Boys *Katwijk* Zuid Holland
    Spartaan '20 *Rotterdam* Zuid Holland
    RKAV Volendam *Volendam* Noord Holland
    RKVV Westlandia *Naaldwijk* Zuid Holland
    AVV Zeeburgia *Amsterdam* Noord Holland

    AFC'34[Home]

    Onder van links naar rechts: Dirk, Justin, Zuhair, Jan, San, Emir, Kite.Boven van links naar rechts: Maurizio, Jordy, Laurens, Joran, Luuk, Mounir, Bent, Julian, Delano, Chihab

    AFC'34 is afkomstig uit Alkmaar, Noord-Holland.

    De clubkleuren van AFC'34 zijn blauw-geel. Thuisbasis is het Gemeentelijk Sportpark. Het eerste elftal zal, nadat het in het seizoen 2014/15 uit de Hoofdklasse gedegradeerd is, in het seizoen 2018/19 uitkomen in de Eerste klasse.
    Het eerste zaterdagelftal speelt in de Vierde klasse (2018/19).
    De club werd opgericht als AFC (Alkmaarse Football Club) en werd in 1940 RKAFC (Rooms Katholieke Alkmaarse Football Club). In 1969 werd de huidige naam aangenomen.
    In de competitie van het seizoen 2016-2017 doet AFC’34 mee met 44 teams. Dit zijn er evenveel als het seizoen daarvoor. De club heeft nu 4 senioren-, 31 jeugd- en 9 zaalvoetbalteams.
    Doordat Zondag 1 in het seizoen ’15-’16 de halve finale van de districtsbeker had bereikt, mag het dit seizoen meedoen aan de landelijke KNVB-beker. In de 1e kwalificatieronde wordt met 4-1 gewonnen van Bennekom. In de 2e kwalificatieronde wordt echter met 2-6 verloren van Rijnvogels, hetgeen tevens het einde van het bekeravontuur betekent.
    Zondag 1 doet het goed in de competitie. In de 1e klasse A eindigt het team keurig op de tweede plaats, waardoor het mag meedoen aan de nacompetitie om alsnog in aanmerking te kunnen komen voor promotie naar de Hoofdklasse. In de nacompetitie wordt eerst gewonnen van FC Boshuizen, daarna volgen een gelijkspel tegen Brabantia en een verliespartij tegen Alcides, hetgeen uitschakeling betekent.

    Zes AFC-teams worden in het seizoen 2016-2017 kampioen. Van oud naar jong zijn dat Zaterdag 2, O19-1 (zon.), O17-3, O11-3, O10-2 en O9-1. Dat de voetbalopleiding van AFC’34 steeds beter wordt blijkt uit het feit dat de club op de ranglijst van de beste jeugdopleidingen in het Nederlandse amateurvoetbal van het seizoen 2016-2017 een geweldige sprong maakt en "met stip" op de 12e plaats eindigt. Een geweldige opsteker voor de technische staf van AFC’34 die sinds januari 2017 bestaat uit Nick Geurtsen, Robin de Haan en Jim Sligting.
    Wat het succes van de voetbalopleiding nog eens extra benadrukt is het feit dat aan het einde van het seizoen maar liefst 10 jeugdspelers de overstap maken naar een BVO (1 naar De Graafschap, 1 naar Ajax, 2 naar FC Volendam en 6 naar AZ)

    Team info AFC'34
    Het team bestaat uit 15 jongens die 3e zijn geëindigd in de competitie. Hiervan spelen vier spelers in het team van de KNVB te weten Laurens van Kleef,Julian Louwman, Joran Telleman en Bent Koppers . Laurens en Joran lopen tevens stage bij Volendam.
    Laurens van Kleef traint ook bij Ajax al mee, team AFC'34 is een team om rekening mee te houden.

    Naam leiders: Mariska Caminada en Maurizio Nijman
    Naam trainer: Chihab El Boumeshouli
    Namenspelers: 1 Jordy Meijer, 2 Justin Caminada, 3 Delano Jansen, 4 Joran Telleman, 5 Luuk Houtenbos, 6 Dirk Blaauboer, 7 Laurens van Kleef, 8 Zuhair Afouzar, 9 San Halabjai, 10 Bent Koppes, 11 Kite Vlieger, 12 Mounir Echtaibi, 13 Jan den Nijs, en 14 Julian Louwman.

    BVV Barendrecht[Home]

    Barendrechtse Voetbalvereniging Barendrecht is afkomstig uit Barendrecht, Zuid-Holland.
    Barendrecht is met ruim 2.000 leden de grootste amateurvoetbalclub van de regio Rijnmond.Barendrecht deelt op het gebied van jeugdopleiding zijn ervaring en expertise op structurele basis met Feyenoord.

    De club werd opgericht op 12 februari 1926 en speelt zijn thuiswedstrijden op Sportpark de Bongerd.
    Sportpark de Bongerd is sinds 1976 het onderkomen van BVV Barendrecht. De velden kende in de zomers van 2011 en 2012 een grondige renovatie. Daardoor zijn er nu vijf kunstgrasvelden (inclusief hoofdveld) en vier natuurvelden. Daarnaast is er ook nog een recreatieveld. Het sportpark heeft 30 kleedkamers en is vrij toegankelijk, met uitzondering van het hoofdveld.

    In de zomer van 2013 heeft BVV Barendrecht een nieuwe tribune laten bouwen. Deze biedt plaats aan 544 personen en onder de tribune zijn er twee grote en vier kleine kleedkamers, een verzorgingsruimte, een scheidsrechters verblijf en bergingen. Hierdoor komt het aantal kleedkamers op 36.
    Zie ook: https://www.bvvbarendrecht.nl/sportpark/

    Naast BVV Barendrecht zijn er ook nog een korfbalvereniging, een atletiekvereniging en twee scholen op Sportpark de Bongerd gehuisvest.
    Sinds de oprichting van de Hoofdklasse speelt Barendrecht op dit hoogste amateurniveau, met uitzondering van drie seizoenen in de eerste klasse. Gedurende het Hoofdklassetijdperk werd Barendrecht in 1998 kampioen van de Hoofdklasse B en in 2010 van de Hoofdklasse A. In het seizoen 2009/10 plaatste Barendrecht zich via het behaalde kampioenschap in de Hoofdklasse A voor de in het seizoen 2010/11 ingevoerde Topklasse waar het sindsdien in speelt.

    Sinds het seizoen 2015/16 wordt het getraind door Adrie Poldervaart, nadat succestrainer Jack van den Berg na negen seizoen terugkeerde naar ASWH. Onder leiding van Poldervaart plaatste Barendrecht zich op 30 april 2016 voor de nieuwe Tweede divisie waarin het in het seizoen 2016/17 zal starten. Na het behalen van zijn Coach Betaald Voetbal-diploma werd Poldervaart gecontracteerd door Excelsior Rotterdam. Hij werd opgevolgd door Albert van der Dussen, die werd echter op 10 december 2018 op straat gezet door de club. Het resulteerde in de terugkeer van succestrainer Van den Berg, die een contract voor anderhalf jaar overeenkwam en per 1 januari 2019 onbezoldigd aan de slag ging.

    Team BVV Barendrecht
    Naam leiders: Robin Fredriks en Sjoerd van Doren
    Naam trainer: Raymond ter Borg
    Namen spelers: 1 Adem Esenal, 2 Guus van Doren, 3 Ilyas Benhamou, 4 Ruben Groen, 5 Rik de Blaauw, 6 Mike van der Wolf, 7 Lasse Feenstra, 8 Thijs Toussaint, 9 Quenten Doran, 10 Tristan Steenbergen, 11 Damian Fredriks, 12 Tim Kuiper en 13 Jymani Helena.

    BFC[Home]

    BFC voluit Bussumse Footballclub B.F.C. is afkomstig uit Bussum. Noord-Holland.
    De club werd op 1 mei 1920 opgericht als Door Vrienden Verenigd, maar in oktober van datzelfde jaar werd de naam al veranderd naar BFC.
    In 1917 ontstond de voetbalclub Door Vrienden Verenigd (DVV) en speelde wedstrijden op zanderige en stoffige achteraf veldjes tegen lokale tegenstanders. De resultaten vielen echter allesbehalve tegen en het idee om zich bij de bond aan te sluiten, groeide alsmaar.

    Drie jaar later, op 1 mei 1920 werd het officieel opgericht en kon het zich aansluiten bij de NVB, de latere KNVB. Er werd voor de naam Bussumsche Football Club gekozen, maar omdat men nog op toestemming van de bond moest wachten, speelde het tot oktober 1920 nog onder de naam DVV verder.
    Op de heide tussen de watertoren en de begraafplaats ontstond het eerste officiële voetbalveld. Het Hilversumse EMM had er al enkele wedstrijden gespeeld, maar er moest nog hard gewerkt worden om het speelklaar te maken.

    De eerste wedstrijd werd onder de naam DVV op 19 september 1920 tegen Donar 2 in de 3e klasse UPVB gespeeld. Het duel eindigde in een 2-0-overwinning voor de Bussummers. Het seizoen liep verder zeer voortvarend en BFC werd afgemeten en verrassend kampioen in de 3e klasse UPVB.
    Het eerste elftal komt vanaf het seizoen 2018/19 uit in de Tweede klasse zaterdag. Voorheen speelde het vlaggenschip haar wedstrijden op zondag. Sinds de overstap naar de zaterdag in het seizoen 2016/2017, promoveerde BFC twee seizoenen op rij, waardoor het sinds 1977 weer uitkomt in de 2e klasse.
    Sinds januari 2013 heeft BFC een samenwerkingsverband op technisch gebied met AFC Ajax Amsterdam.

    Hieronder info team BFC van coach Dolf Segaar.
    "Met veel plezier speelden wij vorig jaar het mooie toernooi in Castricum, waar wij de finale verloren van De Spartaan ‘20.
    Het team dat dit jaar deelneemt is nagenoeg ongewijzigd. Toine Geitenbeek vertrok naar de Ajax jeugd O12-1 en Max Goedewacht speelt nu bij Buitenveldert O13-1-2007.
    Een aantal van de jongens speelt of speelde recent nog mee met de KNVB selectie voor hun leeftijdgenoten: Sam, Jasper, Milan en Mika. Sophie speelt inmiddels in de KNVB selectie voor meisjes O13.

    Een team dat goed op elkaar is ingespeeld en een mooie tweede plaats veroverde in de hoogste competitie voor hun leeftijd voor de winterstop."
    BFC is in veel leeftijdscategorieën hofleverancier voor het Jeugd Plan Nederland(JPN). In seizoen 2017|2018 ontvingen liefst 25 BFC-ers één of meerdere uitnodigingen voor JPN-activiteiten en/of selectiewedstrijden tegen teams van bijvoorbeeld AZ, FC Utrecht of FC Volendam. Mede door zich bij JPN in de kijker te spelen maakten tien spelers van onze jeugdopleiding daadwerkelijk een stap naar een betaald voetbal organisatie (BVO).
    Voor meer info zie: https://bfc-bussum.nl/801/team-informatie/?sznid=2

    Naam leiders: Gert Jan van Toorn en Dolf Segaar
    Naam trainer:Harold van Ineveld
    Namen spelers: 1 Milan van den Akker, 2 Sam Beuving, 3 Safouane el Bouhdifi, 4 Auke Bult, 5 Vindent Flokstra,
    6 Imran Hammouti, 7 Nassir Komenan, 8 Sophie Proost, 9 Navarro Heeres, 10 Marc Segaar, 11 Jasper van Toorn,
    12 Mika van Woudenberg, 13 Maurits Wielinga en 14 Sam Fransen.

    FC Castricum[Home]

    FC Castricum is afkomstig uit Castricum, Noord-Holland.

    FC Castricum, van fusie in 2002 naar eerste klasse in 2012
    Op 12 juli 2002 verschijnt het 1e gezamenlijke clubblad en opent het voorwoord met de kop: "Van C.S.V. en S.C.C. naar FC Castricum."
    FC Castricum, opgericht op 10 juli 2002, is dan een feit. Een nieuwe organisatie op bestaande fundamenten," zoals voorzitter Cees Jansen het de leden in het tweede clubblad voorhoudt.

    De eerste jaren
    Een van de eerste wapenfeiten is de aanstelling van Rob Kramer met de specifieke opdracht de jeugdafdeling op de kaart te zetten. In september vindt een receptie met aansluitend een feestavond plaats ter ere van de officiële opening van het verbouwde clubhuis in aanwezigheid van het college van B&W. In oktober van datzelfde jaar wordt vergaderd om een ’Club van Honderd’ op te richten die uiteindelijk leidt tot ’De Vrienden van FC Castricum’ in februari 2003. Tijdens de hieraan gewijde feestavond is Arie van Eijden uitgenodigd, destijds directeur van Ajax.

    FC Castricum neemt samenwerking met de KNVB de organisatie van de meisjesinterland Nederland - Tsjechië voor zijn rekening. Die dag, voorafgaand aan de wedstrijd, komen honderden meisjes naar ons complex. Peter van Splunter had intussen bij zijn tandarts in Limmen Tsjechisch geleerd om de betrokken dames in hun eigen taal te kunnen verwelkomen. Deze wedstrijd zal de aanleiding worden om het vrouwenvoetbal op te richten.
    AZ ’67 komt in april 2003 op bezoek om een wedstrijd te spelen tegen het eerste team waarmee de nieuwe lichtinstallatie op het hoofdveld officieel in gebruik wordt genomen. In het clubblad van maart 2004 wordt melding gemaakt van de oprichting van het eerste Nederlandse Voetbalkoor, door initiator Frank Drost, met de toepasselijke naam "The Slurpers". Het gezongen clublied dat door de speakers schalt, vooraf aan de thuiswedstrijden van Zaterdag 1 en voor de start van het mini WK, is hiervan het fraaie resultaat.
    In april 2004 wordt besloten het schoolvoetbal nieuw leven in te blazen. Geen kleinigheid omdat alle scholen bezocht gaan worden om leraren en leerlingen enthousiast te maken en flyers/posters moeten worden verspreid en opgehangen. Een evenement zonder houdbaarheidsdatum aangezien het tot op de dag van vandaag nog steeds door onze vereniging wordt georganiseerd. De jaren door worden open dagen door de jeugdcommissie georganiseerd om kinderen van buitenaf kennis te laten maken met de voetbalsport en natuurlijk onze vereniging. In deze periode groeit de jeugdafdeling stormachtig. Alle zeilen moeten worden bijgezet om de teams in de kleedkamers ingedeeld te krijgen. Uiteindelijk leidt dit tot de bouw van vier nieuwe kleedkamers die in 2005 worden geopend.

    Kunstgrasveld, mijlpaal in de historie
    Dit is toch al een bedrijvig jaar aangezien het boardingveld, dankzij tomeloze inzet van "kunstgras Peter" tot stand gekomen, in december officieel wordt geopend door wethouder Könst en met de naam "Evergreen" wordt gedoopt. Dit jaar wordt ook officieel de "Medewerker van het Jaar" verkiezing geïntroduceerd. Diverse leden zijn met deze onderscheiding geëerd. In juni van dat jaar wordt duizendpoot Klaas Peijs ontboden op het stadhuis alwaar hij koninklijk wordt onderscheiden tot lid in de Orde van Oranje Nassau wegens zijn vele verdiensten voor onze vereniging. Inmiddels beschikt FC Castricum over een tweede "ridder" in de persoon van Albert Bras die in 2018 voor zijn jarenlange trouwe dienst, tot op het huidig moment, tot lid in de Orde van Oranje Nassau werd benoemd.
    Ook ziet de PR-commissie het levenslicht. Vanaf dat moment, vooral in de lokale en regionale pers, wordt FC Castricum professioneel naar buiten gebracht.

    Mini's, en kunstgrasveld
    In 2007 wordt besloten om de mini’s in een onderlinge competitie tegen elkaar te laten spelen. Zo wordt de mini WK geboren. Alle mini’s komen in landenteams uit en worden allemaal met elkaar op de foto gezet. Die foto, in de wandelgangen "de Nachtwacht" genoemd, prijkt nog steeds levensgroot aan de muur van het clubgebouw.
    Bij de gemeente staat onze vereniging dan inmiddels ook goed op de kaart. Met dank aan voorzitter Peter van Splunter die het vuur uit zijn sloffen loopt om een kunstgrasveld aan te leggen. In oktober 2007 wordt bekendgemaakt dat de gemeenteraad de "kunstgrasnotitie" heeft goedgekeurd resulterend in de aanleg van het kunstgrasveld in 2008. Ter ere van de opening wordt een feestkrant vervaardigd onder regie van de PR commissie die in een oplage van 12.000 stuks door de leden huis aan huis wordt verspreid.
    De feestelijke opening in september van dat jaar wordt door burgemeester Emmens-Knol verricht in aanwezigheid van raadsleden en vooral veel publiek.
    Ook wordt Arthur van der Himst als 500e jeugdlid verwelkomd. Een mijlpaal in de korte historie. Vanaf 2009 wordt door de toernooicommissie het eerste groot opgezette jeugdtoernooi georganiseerd dat gespeeld wordt over een aantal dagen en waaraan zeer veel verenigingen uit de wijde omtrek deelnemen. Vanwege het succes zal dit uitmonden in een jaarlijks terugkerend gebeuren FC Castricum is uitgegroeid tot een dynamische club waarbij de aansturing om steeds meer aandacht vraagt.
    Werd destijds specifiek gedacht aan alles wat met voetbal te maken had, nu willen we als vereniging ook maatschappelijke betrokkenheid uitdragen. Met als resultaat dat intussen maatschappelijke stages bij onze vereniging (kunnen) worden gevolgd.
    Een nieuwe organisatie op bestaande fundamenten" zoals het begin van dit stukje luidde doet de vereniging inmiddels tekort. FC Castricum is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige voetbalvereniging waar prestatief en recreatief voetbal uiteraard de boventoon voert maar daarnaast ook tal van andere activiteiten worden georganiseerd die het verenigingsleven ondersteunen en het tot een gezellige vereniging maken.

    Team info:
    Leiders: Marcel Hooning en Wladimir Meijer
    Trainers: Bart Kornblum en Mattise Bos
    Namen spelers: Jotham Zevenbergen, Jarno de Bruin, Luc Straus, Vince Dalmolen, Imme Stienstra, Nijsse de Graaf, Damian Plasmeijer, Xavi Lang, Lucas de Weerd, Stefano Veldt, Youri Stengs, Melle Hooning, Jesse Nooij, Guus Jurriens en Robin Laan.

    v.v. DOVO[Home]

    v.v.DOVO is afkomstig uit Veenendaal, Utrecht.
    v.v. DOVO voetbalt vanaf het seizoen 2017/18 in de Derde divisie, nadat het in seizoen 2016/17 promoveerde vanuit de Hoofdklasse.
    v.v. DOVO speelde sinds de invoering van de hoogste klasse van het amateurvoetbal tot het seizoen 2005/06 op dat hoogste niveau. In 2006 degradeerde de club via de nacompetitie naar de eerste klasse D, waarin de club het jaar erop kampioen werd. Hierdoor speelde v.v. DOVO vanaf het seizoen 2007/08 weer op het hoogste niveau. In het seizoen 2009/10 degradeerde de club opnieuw naar de eerste klasse. In dat seizoen werd ook de Topklasse geïntroduceerd waardoor de club sinds lange tijd slechts op het twee na hoogste niveau speelde. Dit duurde maar een seizoen want door het kampioenschap promoveerde v.v. DOVO naar de Hoofdklasse.
    De club heeft een samenwerkingsverband met SBV Vitesse.

    Bij v.v. DOVO is besloten om de JO11-1 van vorig seizoen niet in te schrijven voor de JO13-2007-1 competitie, maar in de reguliere JO13 eerste klasse 2018-2019. v.v.DOVO JO11-1 speelt dus tegen jongens die een jaar ouder zijn. Dat is soms best moeilijk, maar in voetbal moet je weerstanden overwinnen en dat gaat v.v.DOVO goed af. v.v.DOVO handhaaft zich prima in de middenmoot met goed voetbal. v.v.DOVO gaat er dan ook vanuit dat dit vruchten zal afwerpen volgend seizoen in de JO13-1 en dan hopelijk in de 3e divisie.
    Op dit moment traint er niemand van v.v.DOVO bij een BVO mee. Jongens die er bovenuit steken zal je niet direct zien, v.v.DOVO moet het hebben van de teamprestatie. Indien er wel een speler met kop en schouders er bovenuit steekt dan wordt deze doorgeschoven naar de JO13-1.

    Trainers: Cor van Triest en Ben Schinkel
    Leider: Fred Elbertsen
    Namen spelers: Bengt Assendorp, Jaro Bool, Tijn van Doorn, Jestin van Eck, Fons van Egdom, Fokko van Eldik,
    Tobi de Jong, Thomas Knevel, Samuel Kruidbos, Geffrey van Leeuwen, Jesse Methorst, Marijn van der Molen, 
    Kaj Schröder en Dustin Stegehuis.

    Fortuna Wormerveer [Home]

    Fortuna Wormerveer is afkomstig uit Wormerveer, Noord-Holland.
    SV Fortuna Wormerveer is in 2007 ontstaan door een fusie tussen voetbalclub VV Wormerveer en tennisvereniging TV Wormerveer. De voetbalclub was in 2003 op zijn beurt ontstaan uit een fusie tussen de Wormerveerse voetbalclubs QSC en WFC. De club kent een badminton-, tennis- en voetbalafdeling.

    De club is vooral bekend vanwege zijn vrouwenafdeling, die tot de beste van het land mocht worden gerekend en tot en met het seizoen 2011/12 op het hoogste amateurniveau speelde. Dit laatste seizoen degradeerde de club naar de Hoofdklasse, sinds de invoering van de Topklasse, het tweede amateurniveau. In het seizoen 2014/15 keerde dit team terug op het hoogste amateurniveau. Per seizoen 2017/18 is het prestatieve vrouwenvoetbal ontbonden.
    VV Fortuna Wormerveer is ontstaan op 1 juli 2003 na de fusie van de Wormerveerse voetbalverenigingen QSC en WFC. De nieuw ontstane club was vanaf de start in alle opzichten groter dan de som van beide clubs tezamen. De fusie is mede door de goede voorbereiding, maar zeker door de inzet van alle betrokkenen een groot succes geworden.

    Direct na de fusie is een traject opgestart om het Watering complex een nieuwe uitstraling te geven met faciliteiten welke passen bij een moderne club. De facelift welke het complex heeft ondergaan is er geheel in eigen beheer uitgevoerd. Zo is allereerst een groot kunstgrasveld aangelegd, dat voor trainingen en wedstrijden gebruikt wordt. Daarna is een nieuw parkeerterrein gerealiseerd waarbij een visvijver gedempt moest worden, en het B-veld gedraaid. Uniek is het D-veld, een kunstgrasveld dat afmetingen heeft van een E - F veld maar geheel op schaal nagebouwd. Dit veld draagt de trotse naam "AtéCé Mini Arena".
    Nadat de "Mini Arena" was opgeleverd kon het B-veld opnieuw gelegd worden, dit gras voetbalveld is zo gemaakt dat ook standaard elftallen hierop hun wedstrijden mogen spelen.
    In het seizoen 2006/2007 werd besloten een eredivisie vrouwen voetbal op te zetten met uitsluitend BVO’s. De BVO kan een samenwerkingsverband hebben met een hoofdklasse club. Fortuna Wormerveer ging een samenwerking aan met AZ. Buiten het voetbalgebied heeft Fortuna Wormerveer een sterke verenigingscultuur. Onder andere de grote supportersvereniging ‘de Fortuna Fans’ is altijd kenmerkend geweest. Met meer dan 800 leden is de "de Fortuna Fans" een van de grootste amateurvoetbal supportersverenigingen van Nederland.

    Op 22 juni 2007 is VV Fortuna Wormerveer gefuseerd met Tennis Vereniging Wormerveer tot SV Fortuna Wormerveer.
    Na de fusies is besloten de complexen van QSC (het Guisveld complexv) en van de tennisvereniging te verkopen ten behoeve van verdere groei op het Wateringcomplex. Beide sportcomplexen zijn in het verenigingsjaar 2007/2008 verkocht. Het Guisveld complex wordt door Fortuna Wormerveer nu gehuurd ten behoeve van extra trainingscapaciteit voor de voetbaltak, maar ook om de Fortuna badmintonafdeling een onderdak te verschaffen.

    Organisatie.
    SV Fortuna Wormerveer borduurt bestuurlijk en beleidsmatig voort op de sterke fundamenten gelegd door de vroegere generatie bestuurders en leden. En wel zodanig dat er een sportvereniging in Wormerveer blijft bestaan met een sportieve ambitie en een grote mate van sociaal maatschappelijke betrokkenheid.
    Nog altijd is Fortuna Wormerveer in een wervelende ontwikkelingsfase, het Wateringcomplex wordt nog altijd aangepast om groei en sportieve ambitie te volgen. Zo zijn bijvoorbeeld bij aanvang van het seizoen 2008/2009 de nieuwe voetbalkleedkamers opgeleverd en is men een seizoen later begonnen de verbouwing van de voetbalkantine. In de zomer van 2011 is als afsluiting het A-veld vervangen voor een moderne kunstgrasveld met verlichting. De groei van de voetbaltak was dusdanig dat meer trainings- en wedstrijdfaciliteiten noodzakelijk waren. Gelijktijdig is ook de tribune grondig gerenoveerd.

    Teaminfo Fortuna Wormerveer JO13-2007-1.
    Dit is een team met talenten uit geboortejaar 2007 en zelfs één uit 2008. Officieel gezien vallen deze jongens nog altijd in leeftijds catergorie onder12. Eigenlijk is dit de JO12-1 maar dan in een speciaal opgezette competitie waar er nog gevoetbald wordt op een heel veld. Dat is best pittig als je nog maar 10,11 of 12 jaar bent.

    De JO13-2007-1 telt 14 spelers, 2 trainers waaronder de HJO Marcel Blank en Steef Baltus. Daarnaast 3 leiders. Dus al met al voldoende staf en dit is dan ook nodig gezien de leeftijd van de jongens. 11-12 jarige zitten tussen twee levensfases in, enerzijds nog kind willen zijn (basisschool cultuur) en anderzijds Pre-Puberen = keuzes maken en richting de middelbare school. Hierdoor krijg je een mix van kind en pre-pubers in één team.

    Wat maakt dit team nog meer bijzonder. Naast de genoemde mix is dat er maar liefst 5 spelers links benig zijn. Zeer zeldzaam als je een team vindt met meer dan 3 links benige spelers op deze leeftijd. Nog een feit is dat in totaal 6 spelers uit deze groep een KNVB uitnodiging hebben mogen ontvangen, en één speler die stage loopt bij een BVO.
    Fortuna Wormerveer JO13-2007-1 is een team met veel potentie en begint zich steeds meer op elkaar in te spelen. Vorig seizoen kwam dit team uit in JO11-1 competitie 9x9 Hoofdklasse. Daar zijn ze kampioen geworden.

    In de najaars competitie JO13-2007-1 (3.1)waren de mannen ingedeeld in een zware poule met onder andere : Zeeburgia, AFC Amsterdam, Houten, Ijsselmeervogels, FC Almere, Waterwijk.
    Stuk voor stuk sterke voetbalverenigingen met uitstekende jeugdopleidingen. De mannen van Fortuna Wormerveer hebben zich prima verweerd en hebben laten zien dat zij ook beschikken over de kwaliteiten om mee te doen in deze poule. Uiteindelijk is het hun gelukt om tweede te worden, meer dan prima gezien de concurrentie.

    Impressie: Dit team heeft bijzonder veel kwaliteiten aangevuld met passie en wilskracht. Prima mix van rechts en links benige spelers en aangevuld met een paar haantjes. Onderling valt er nog wat te halen in het samenspel, saamhorigheid en als een team te voetballen.

    De groep is al best een lange tijd bij elkaar op een paar veranderingen na.Je ziet ook dat velen buiten het veld bevriend zijn met elkaar. Als er een nieuwe speler bijkomt dan wordt deze zonder problemen in de groep geaccepteerd en opgenomen. Dat maakt deze groep in onze ogen best wel bijzonder. Op gezonde strijd na is er geen haat en nijd onderling
    Zie ook: https://www.fortuna-wormerveer.nl/863/9215/competitie/

    Naam leiders: Bill, Peter en Sander
    Naam trainer: Steef Baltus en Marcel Blank
    Naam spelers: 1 Rayan Dadou, 2 Finn Deyle, 3 Joel Akhigbe, 4 Jacob Martgino Supusepa, 5 Kyano Syed, 6 Tijmen Klosteren, 7 Jonathan Rodriques, 8 Slevin Krom, 9 Senne kroes 10 Ferdi Cam, 11 Finn Buijs, 12 Berkay Basacikoglu,
    13 Micha Lostrom en 14 Daraino.

     HBS[Home]

    HBS is afkomstig uit Den Haag, Zuid-Holland.
    HBS is een sportvereniging voor voetbal, cricket en hockey te Den Haag.
    Een jongen kreeg op zijn verjaardag een bal cadeau en richtte met twee van zijn vrienden van de Hogere Burger School in Den Haag op 7 oktober 1893 een "Football Club" op. De drie oprichters zijn J. Dijkman, A.W.G. Stigter en H. Tengbergen.
    Ze speelden op het Haagse Malieveld, waar iedere Haagse club uit die tijd speelde. Toen de club geen scholierenclub meer was, werd in 1898, met behoud van de initialen, de naam Houdt Braef Stant aangenomen.
    Het eerste shirt was blauw met witte letters HBS er op. Op 1 oktober 1894 richtte HBS met HVV de Haagse Voetbalbond op. In 1897 fuseerde HBS met de club Hector. Daarbij veranderde men het tenue in een wit shirt met een brede rode baan op de borst en rug en een zwarte broek. In 1898 verbood het Rijk, als eigenaar van het Malieveld, daar voetbal. HVV verhuisde naar haar huidige locatie in het Benoordenhout en HBS naar een veld aan de Beeklaan bij een boerderij met de naam ‘Hanenburg’ (op de plek van de huidige Hanenburglaan).
    In 1900 verhuisde HBS naar de Valkenboslaan, op de hoek van de huidige Weimarstraat, niet ver van de toenmalige locatie van VUC. In 1905 koos HBS een nieuw tenue; dit werd geheel zwart. De bijnaam ‘Kraaien’ stamt uit die tijd. In die tijd werd HBS tweemaal landskampioen en won tweemaal de zilveren bal. In 1910 verhuisde HBS wegens de groei van de club naar Houtrust, dat aan het begin van de Sportlaan bij de Houtrustlaan gelegen was. Hier ontstond een stadion dat uiteindelijk een capaciteit van 25 000 toeschouwers zou hebben. Door de bouw van de Atlantikwall moest HBS in 1943 Houtrust verlaten en de club kreeg onderdak bij VUC aan de Schenkkade. Na herstelwerkzaamheden keerde HBS na de oorlog op Houtrust terug.
    Vanaf 1955 ging zij de accommodatie delen met Scheveningen Holland Sport, een van de twee Haagse profclubs. HBS speelde de ene zondag en SHS de andere. In 1966 besprak de gemeente Den Haag met HBS een verhuizing van Houtrust naar de Daal en Bergselaan omdat het onderverhuren de gemeenteraad een doorn in het oog was. In 1968 was de verhuizing concreet. Bij HBS kon men niet zomaar lid worden.
    Tot ver in de jaren 60 zorgde een systeem van ballotage ervoor dat het ledenbestand van HBS gevrijwaard werd van ongewenst volk. Een nieuw lid kon pas lid worden als hij door vijf leden van HBS werd voorgedragen.
    De vraag of HBS betaald voetbal zou gaan spelen of amateur zou blijven heeft geen lange discussie opgeleverd. Volgens ex-penningmeester C. Bakker in ‘Op Hout-rust geen zegen’ heeft deze discussie 15 minuten geduurd.

    HBS trad in 1954 als een van de weinige clubs op het hoogste niveau niet toe tot het betaalde voetbal. In 1954 degradeerde HBS uit de hoogste klasse om in 1964 nogmaals te degraderen. In 1965 promoveerde HBS echter weer en in datzelfde jaar werden onderhandelingen met de gemeente Den Haag en de profvoetbalclub SHS Houtrust begonnen om die locatie te verlaten voor een terrein aan de Sportlaan/Daal en Bergselaan. Op 19 maart 1969 werd dit, na een lucratieve deal met de gemeente (de verhuizing kostte HBS niets, de gemeente verhaalde de kosten op de profclub SHS), werkelijkheid. HBS was daarmee 4 velden, een groot clubgebouw, een prachtige zittribune en een lichtinstallatie rijk. HBS speelt sinds het seizoen 2011/2012 in de Topklasse, het hoogste amateurniveau.
    HBS werd driemaal kampioen van Nederland en staat daarmee op een gedeelde 8ste plaats met het Tilburgse Willem II en het Haarlemse Koninklijke HFC. Het laatste landskampioenschap dateert van 1925
    In het seizoen 1953-1954 kwam een einde aan het trotse record van 58 jaar onafgebroken Eersteklasserschap, door de invoering van het betaalde voetbal. Andere triomfen waren het veroveren van de Nederlandse Voetbalbeker in 1901 en 1908. De Zilveren Bal werd in 1905, 1907, 1918, 1919 en 1924 (definitief) gewonnen. In 1960 werd nog eenmaal deze trofee gewonnen. Een twintigtal HBS-ers is uitgekomen voor Oranje, waaronder Harry Dénis en Beb Bakhuys. In 1938 speelden twee HBS-ers op het WK in Frankrijk; Suvarte Soedarmadji en Achmad Nawir speelden daar een wedstrijd met het Nederlands-Indisch voetbalelftal. Hun wedstrijd tegen Hongarije in het Vélodrome Municipale van Reims eindigde in een 6-0 nederlaag.

    Team introductie HBS U12-1:
    HBS U12-1 is een team dat bestaat uit drie U11 talenten gecombineerd met fanatieke en leergierige U12 spelers die het nieuwe seizoen graag in HBS U13-1 (2e divisie) willen voetballen. HBS U12-1 is een team met veel individuele en specifieke kwaliteiten die elkaar uitstekend aanvullen en versterken. Het team wil aanvallend voetbal spelen waarin opbouw en positiespel centraal staan. Meerdere spelers staan op de spelerslijsten van de KNVB en de betaalde voetbalorganisaties om ons heen.

    Naam leider: Arjen Kolfoort
    Naam trainer: Ferry van Heusden
    Namen spelers: 1 Max Wijsman, 2 Sam Verheggen (K), 3 Lorenzo Toledo, 4 Noi Franken, 5 Guus van Schaik,
    6 Vincent van Oosten, 7 Ruben Oliveira Mateus, 8 Luca van der Voort, 9 Daan van Seventer, 10 Reda Akhiyate,
    11 Kimo Blans (K), 12 Daan Bajnath, 13 Tom de Bruijn, 14 Stenn Kolfoort, 15 Nico Brouwer (A) en 16 Maxim van der Kaay.

    r.k.v.v. JEKA[Home]

    De naam is een afkorting van Jeugdig Enthousiasme Kan Alles. Het is qua ledenaantal de grootste vereniging van Breda. De club komt uit in de Tweede Klasse zondag (2018/19).
    De club promoveerde in het seizoen 2008/09 vanuit de Derde Klasse naar de Tweede Klasse. Een seizoen later volgde promotie naar de Eerste Klasse. Dit alles werd gerealiseerd met een elftal grotendeels afkomstig uit de eigen jeugdopleiding.

    In 2008 speelde het derde elftal van JEKA een vriendschappelijke oefenwedstrijd tegen het Tibetaans voetbalelftal, waarbij ze met 1-1 gelijk speelden. Het Tibetaanse elftal was in Nederland voor een trainingsstage en om aandacht te vragen voor de situatie in Tibet.

    Onderstaand stukje is aangeleverd door de trainer van RKVV JEKA Jules Philippart, ik heb de eer om dit geweldige team te mogen trainen, wij acteren op het hoogst haalbare niveau voor deze leeftijd.
    Wij spelen hoofdklasse en na vorig jaar kampioen te zijn geworden strijden we daar dit jaar weer voor, de kwaliteit van dit team is dat het een echt team is en ze gaan allemaal voor elkaar door het vuur. Martijn van Gemert is teruggekomen van zijn avontuur bij Willem II in Tilburg en gelukkig zijn Loek Wijdeven en Daan de Punder nog bij ons ondanks eerdere interesse van NAC Breda.
    Zo staan er iedere week wel scouts langs de lijn voor deze toppers, en niet alleen deze toppers want nogmaals, ik heb 14 toppers in dit team en je moet het met zijn alle doen, en dat beseffen deze boys zich maar al te goed, deze mannen kunnen niet wachten om te gaan shinen op het FC Castricum Johanna's Hof U12 Top Tournament 2019 !!

    Naam leiders: Jeroen de Punder en Jeroen Duurinck
    Naam trainer: Jules Philippart
    Namen spelers: 1 Stuart Dekkers, 2 Loek Wijdeven, 3 Tom van Beeck, 4 Mats Duurinck, 5 Daan de Punder,
    6 Bram Janssen, 7 Mees Klijssen, 8 Mick Gielen, 9 Faas Huyben, 10 Damian Schravenmade, 11 Jaies MacDonald, 
    12 Martijn van Gemert, 13 Rik ‘t Jon, en 14 Dali Martens.

    JVOZ[Home]

    VLISSINGEN - Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland (JVOZ) is dé kwalitatief hoogwaardige jeugd voetbal opleiding in Zeeland die zoveel mogelijk Zeeuwse talenten wil laten doorstromen naar een BVO. Talenten die het niet halen tot een BVO keren over het algemeen terug naar Zeeuwse verenigingen en zijn daarmee een verrijking voor het Zeeuwse amateurvoetbal. De JVOZ elftallen krijgen training en begeleiding van een professioneel opleidingsteam, waarbij de ervaring vanuit het betaalde voetbal als basis dient. De ambitie is om met de elftallen zo hoog mogelijk in de jeugdcompetities van de KNVB te spelen en waarbij JVOZ probeert om jaarlijks minimaal vijf jeugdspelers door te laten stromen naar een BVO. Een van die mogelijkheden biedt samenwerkingspartner Sparta Rotterdam. De weg zoals ook Rick van Drongelen, nu professioneel voetballer bij HSV (Duitsland) die ooit bewandeld heeft. Rick ging vanuit de jeugdopleiding van JVOZ naar de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam. Daar schopte hij het op jonge leeftijd tot een debuut voor de hoofdmacht van de Kasteelclub en sleepte een transfer naar HSV binnen. Naast Rick zijn er meer spelers die een vergelijkbare weg kennen. Zoals de neven Jeremy en Bradley de Nooijer, zoals hun vaders ooit zelf de stap van Sparta naar een BVO maakten,

    VAN JVOZ NAAR EEN BVO.
    Niet iedere speler maakt de overstap naar BVO Sparta Rotterdam. Sinds de start van JVOZ tot aan nu zijn er diverse mooie overgangen geweest, zoals naar FC Twente, PSV, Willem 2, Feyenoord, NAC Breda en FC Dordrecht. Ook zijn er spelers die vanuit JVOZ uitstroomden naar het Zeeuwse seniorenvoetbal en van daaruit alsnog de stap naar een BVO hebben gemaakt, zoals Julius Bliek.

    SPARTA ROTTERDAM
    Als opleidingspartner van Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland biedt Sparta niet alleen de mogelijkheid om talentvolle spelers binnen de jeugdopleiding op stage te laten komen, algemene kennis te delen of met sponsoren naar een wedstrijd te gaan, maar biedt het ook op het gebied van vrouwenvoetbal dé samenwerkingsmogelijkheden om aan een groeiambitie richting Eredivisie Vrouwen te bouwen.

    HOE HET OOIT BEGON
    JVOZ is in 2004 als stichting opgericht door de tweelingbroers Dennis & Gérard de Nooijer en Dolf Roks. Aangezien de provincie Zeeland geen betaald voetbal organisatie (BVO) heeft, zijn deze drie vanuit die gedachte een voetbalopleiding gestart, zodat talenten uit de regio, relatief dichtbij op BVO niveau konden trainen. Er werd een topsportklimaat gecreëerd waarbij talentvolle voetballers hun talent 'dichtbij huis' optimaal kunnen ontwikkelen. Vanaf 2006 is dat met jeugdelftallen in de competitie. Daarvoor werden alleen extra trainingen georganiseerd. Eerst vanuit Kortgene (onder de naam en samenwerkingsconstructie Cortgene/JVOZ) en vanaf 2011 in Vlissingen. De jeugdopleiding is uniek en biedt zeker in combinatie met de samenwerking met Het Scheldemond College een fantastische topsport omgeving als het gaat om topsport en onderwijs.

    MISSIE
    JVOZ heeft als missie dé kwalitatief hoogwaardige jeugdvoetbalopleiding in Zeeland te zijn, die zoveel mogelijk Zeeuwse talenten laat doorstromen naar het betaalde voetbal. Talenten die het niet halen tot een Betaald Voetbal Organisatie keren over het algemeen terug naar Zeeuwse clubs en zijn daarmee een verrijking voor het Zeeuwse amateurvoetbal.

    VISIE
    In haar visie wil JVOZ dat alle talententeams training en begeleiding krijgen van een professioneel opleidingsteam, waarbij in de organisatie ervaring uit het betaalde voetbal wordt ingebracht. JVOZ wil ook dat alle teams zo hoog mogelijk in de jeugdcompetities van de KNVB spelen, en er ieder jaar minimaal 1 jeugdvoetballer doorstroomt naar een Betaald Voetbal Organisatie. De afgelopen jaren hebben tientallen talenten via JVOZ de stap gemaakt naar het betaalde voetbal.
    Het JO12 -1 team komt uit in de 3e divisie voor 013-1 teams. Dit betekent dat ze altijd tegen een leeftijdscategorie hoger spelen. Zes spelers van dit team komen uit voor het regio team van de KNVB JO12-1 Zuid 1. Dit zijn: Nathan Angkotta, Niels Maljaars, Kyeno Freyzer, Luc Degeling, Mart Oosthoek en Morrison Latumeten.

    Naam leiders: Ivan Theys en Jeremy Latumeten
    Naam trainers: Joshua van Dolder, Aloys Lockefeer en Robin Jilleba
    Namen spelers: 1 Kyano Pfaff, 2 Giorghinio Pattiasina, 3 Hasse Theys, 4 Nathan Angkotta, 5 Niels Maljaars,
    6 Luke Degeling, 7 Jona Gerling, 8 Mart Oosthoek, 9 Kyeno Freijzer, 10 Morrison Latumeten, 11 Kenji Sallent,
    12 Liam Stroes, 13 Nail Ahmetasevic, 14 Naizjendro Mambre, 16 Sam Versluis, 17 Finn Buijze en 20 Matthijs Pieters.

    FC Lisse[Home]

     FC Lisse is afkomstig uit Lisse in de bollenstreek, Zuid-Holland.

    Het eerste zaterdagelftal komt in het seizoen 2018/19 uit in de Derde Divisie.
    Sportpark Ter Specke is de thuisbasis van FC Lisse. Het voetbalveld heeft een capaciteit van 7000 toeschouwers. Er staat ook een sporthal naast waar andere sporten gedaan worden, en er is een 9 holes golfbaan naast de velden.

    De door een groepje jongeren opgerichte Lissese Football Club, ging in 1922 over in RKVV Lisse. Deze club had een verband met de Rooms-Katholieke Kerk. Mensen die los stonden van de kerk veranderden later de naam in Lisse Racing Club. Op 17 maart 1981 is FC Lisse opgericht door een fusie van de 2 toenmalige voetbalverenigingen Sportclub Lisse (tot 1968 RKVV Lisse) en Lisser Boys.

    FC Lisse won op zaterdag 21 juni 2008 in Hoorn het algeheel amateurkampioenschap van Nederland. De zaterdagkampioen won bij Hollandia met 1-3. Daarmee poetste het team de eerdere verrassende nederlaag op eigen veld (2-3) weg en konden de spelers, trainer Niek Oosterlee en zijn assistent Arno Lancel zich laten kronen tot beste amateurs van het land.
    In deze wedstrijd kwam Lisse in de eerste helft al op een voorsprong van 0-2, via Sezer Aksoy en Robin Stolp. Beide teams hadden toen al wat meer kansen gekregen. Zondagkampioen Hollandia leek terug in de wedstrijd toen invaller Travis Reuser de aansluitende treffer maakte - een belangrijke, opgeteld bij de eerdere overwinning in Zuid-Holland - maar uiteindelijk maakte Lisse alsnog de beslissende treffer, vlak voor tijd. Doelman Ron Sijm kon nog net zijn hand na een kopbal tegen de bal krijgen, waarop deze op de lat belandde. Maar vervolgens kreeg Hollandia-speler Tim Emmerik de bal tegen zijn hand, wat hem een rode kaart opleverde. Uit de toegekende strafschop schoot Michael van der Laan de kampioensgoal tegen de touwen. Daarmee voorkwam het team een verlenging.
    De goede resultaten van FC Lisse zorgden er eveneens voor dat de club in september 2008 met zeventien geselecteerde spelers hofleverancier was van het Westelijk elftal, dat zich in Kroatië probeerde te kwalificeren voor de UEFA-Regiobeker.

    Team FC Lisse is een enthousiast team dat voetbal wil spelen zoals voetbal bedoelt is, aantrekkelijk en aanvallend, natuurlijk gaat dit met vallen en opstaan, want in dit stadium van de jeugdopleiding moeten de jongens nog veel leren.
    De jongens trainen 3 keer in de week met veel plezier en maken elkaar beter, natuurlijk hebben alle jongens de droom om profvoetballer te worden, maar als dit niet lukt, is voetballen bij FC Lisse een mooi alternatief.
    Ondertussen zijn de spelers vrienden geworden en doen buiten een wedstrijdje voetballen ook leuke dingen met elkaar, waaronder op zaterdagmiddag naar de club om het vlaggenschip aan te moedigen, het enthousiaste voetbal is ook bij de KNVB niet onopgemerkt gebleven, er zijn 4 jongens geselecteerd om trainingen en wedstrijden te spelen.
    De jongens hebben er zin in om zich tijdens dit toernooi te meten met de andere clubs.

    FC Lisse wenst tenslotte Iedereen veel plezier en succes op het schitterende 7e Johanna's Hof U12 Top Tournament van FC Castricum.

    Coach: Patrick Paardekooper
    Namen spelers: Edo Ho, Mats Horsman, Casper Koop, Bink Lingbeek, Brandon Motoc, Pelle Paardekooper, Fons Peereboom, Tim van Rijswijk, Hidde Sluiter, Kyan Treur, Joey Verdegaal, Bink Welling, Jelle Wessel, Luuk Zegers en Damian Zijsling.

    OJC Rosmalen[Home]

    OJC Rosmalen is afkomstig uit Rosmalen, Noord-Brabant.
    Het standaardelftal bij de mannen speelt in de Derde divisie zondag (seizoen 2018/19). In het seizoen 2013/14 werd het kampioenschap in de Zondag Hoofdklasse B behaald.
    In totaal komen wekelijks 16 senioren-teams, 17 juniorenelftallen, 38 pupillen-teams, 38 vijftallen (5-, 6- en 7-jarigen), 20 zeventallen (35+), drie vrouwenteam, 11 meisjesteams en een G-team in actie.
    Het eerste voetbalterrein lag aan de Nieuwendijk, waar thans het gebouw staat van de basisscholen De Overlaet en De Borch. Vanaf 1960 werd er gevoetbald op Sportpark De Hoef, maar sinds 2005 is in De Groote Wielen een nieuw sportpark in gebruik genomen: Sportpark De Groote Wielen. De mascotte van OJC Rosmalen heeft een beeltenis van een haas en heet Jumpy.

    OJC' is ontstaan door een fusie in 1947 tussen de vereniging ODI (Ontspanning Door Inspanning, opgericht in 1910) uit Rosmalen en voetbalvereniging Juliana uit het naastgelegen Hintham, opgericht in 1917. De afkorting komt van:
    - O - O.D.I.
    - J - Juliana
    - C ?? Combinatie

    In 1947 zijn O.D.I. en Juliana met elkaar gefuseerd tot OJC. Notaris van de Mortel werd bereid gevonden het beschermheerschap op zich te nemen. De notaris accepteerde dit, met als voorwaarde, dat de vereniging in rood-zwart ging spelen, de kleuren van de familie Mortel-de la Court.
    In 1992 is "Rosmalen" aan de naam toegevoegd om de herkenbaarheid te bevorderen en om de naam meer landelijke uitstraling te geven na het behalen van landelijke voetbalprestaties in de Amstel Cup voor Amateurs, die OJC in 1991 en 2000 won.

    Andere hoogtepunten voor OJC waren het bereiken van de Eerste klasse in 1994. Dit was voor het eerst in 27 jaar, dat OJC promoveerde naar de eerste klasse. Het promoveren naar de Hoofdklasse (zondag B) in 1998 en 2002 mogen ook als hoogtepunten beschouwd worden. In het seizoen 2002-2003 werd de hoogste eindklassering in deze klasse behaald (4e plaats). In 2004 degradeerde OJC uit de Hoofdklasse. In het seizoen 2005-2006 wist het eerste team andermaal promotie naar de Hoofdklasse af te dwingen, destijds nog het hoogste amateurniveau. Dit werd gedaan door SV Deurne met 4-3 te verslaan in de beslissende wedstrijd. In seizoen 2009-2010 eindigde OJC Rosmalen als tiende en wist geen promotie naar de Topklasse af te dwingen, het hoogste amateur niveau sinds seizoen 2010-2011. Tijdens seizoen 2013-2014 wist OJC Rosmalen uiteindelijk wél promotie naar de Topklasse veilig te stellen door kampioen te worden.

    Jubilea
    Bij de groots gevierde festiviteiten bij het 60- en 75-jarig bestaan verschenen steeds historische gedenkboeken, waarin de sportieve spiegelbeelden van de voetbalwereld van OJC uitvoerig in woord en beeld werden gebracht.
    In 2010 bestond OJC Rosmalen 100 jaar. Er werd een uitgebreid feestprogramma opgezet met hoogtepunten in september 2009, januari 2010 en juni 2010. Ook werd een boek uitgegeven met de titel "Es ge wilt voetballen..." met als ondertitel 100 jaar voetbal in Rosmalen.

    OJC Rosmalen is een team dat voor het tweede jaar bij elkaar is.
    Dit seizoen speelt OJC Rosmalen 8 vs 8 en OJC Rosmalen ziet het tournament als mooie ontwikkelingspunten/ ervaringen.
    Daarnaast traint OJC Rosmalen altijd samen (JO12-1 en JO12-2) om zoveel mogelijk wedstrijd elementen in de trainingen terug te laten komen.
    Het elftal wat dus verschijnt op het toernooi is een mix van JO12-1 en JO12-2 spelers.

    Spelerslijst OJC Rosmalen
    Naam leider: Jarni Nijholt
    Naam trainer: Miguel van Zwieten
    Namen spelers: 1 Ruben d’Hont, 2 Stef de Bijl, 3 Ryan van Engelen, 4 Mats Falck, 5 Justin Geerings, 6 Kaj van Geffen, 7 Ivo van Hazendonk, 8 Lars Kamsma, 9 Thijmen Keuben, 10 Maurits Klop, 11 Lukas van Lokven, 12 Ravez Mathijssen, 13 Jochem van Mourick en 14 Bruno Philippens.

    Quick Boys[Home]

    K.v.v. Quick Boys is opgericht op 1 februari 1920. Het standaardelftal speelt in de Derde divisie zaterdag van het Nederlands amateurvoetbal (seizoen 2018/19).
    Het eerste mannenteam werd twintig keer klasse kampioen, elfmaal landskampioen bij de zaterdagamateurs en tweemaal algeheel amateurkampioen. In 1952 won het team de KNVB beker in het zaterdagvoetbal. In 2008 bereikten ze de kwartfinale van de landelijke KNVB-beker, hierin werden ze door eredivisieclub NAC uitgeschakeld.

    In het seizoen 2003/04 behaalde Quick Boys voor de laatste keer het algeheel amateurkampioenschap bij de mannen. In twee wedstrijden tegen HSC ‘21 uit Haaksbergen werd de titel behaald. De thuiswedstrijd eindigde voor 6500 toeschouwers in een 3-3 gelijkspel. Tijdens de return, die werd bijgewoond door zo’n 2000 Katwijkers, trok Quick Boys aan het langste eind door na verlenging met 2-4 te winnen.

    Vanaf seizoen 2010/11 komt Quick Boys niet meer uit op het hoogste amateurniveau, de club kwalificeerde zich voor dat seizoen niet voor de nieuw opgerichte Topklasse.
    De thuiswedstrijden worden gemiddeld door ongeveer 2400 toeschouwers bekeken.
    Op de ranglijst aller tijden, wat betreft het aantal gescoorde punten in wedstrijden op het hoogste amateur niveau in het zaterdagvoetbal, sinds de invoering van de landelijke eerste (later hoofd)klasse in 1970/71 bezette Quick Boys de tweede plaats, in seizoen 2012/13 zakte Quick Boys naar de derde en later naar de vierde plaats.
    Quick Boys is met ruim 2300 leden de grootste amateurvereniging van Nederland. Quick Boys beschikt over 103 teams, waarvan 22 seniorenelftallen, 8 vrouwen/meisjeselftallen, 20 juniorenelftallen, 38 pupillenelftallen, 14 elftallen voor de allerjongsten die onderling een competitie spelen en een G-elftal.

    De vereniging heeft ook een imposante businessclub bestaande uit bedrijven die de club steunen. Op 23 november 2016 heeft Quick Boys de grens van 2300 leden gepasseerd.
    Quick Boys JO12 is een hardwerkende talentvolle groep die leergierig zijn. Roan Kuijt( zoon van Dirk Kuijt) loopt stage bij Feyenoord.
    Zie voor meer info van team Quick Boys de facebook site: https://www.facebook.com/quickboys.jo13.2007.1

    Trainer/coach : Patrick van Nijnatten
    Assistent coach: Stijn Reinders
    Spelerslijst Quick Boys: JO12 1. Jesse Weerheim, 2. Sam van Beelen, 3. Levi van Beelen, 4. Mart de Haas, 5. Lars Ravensbergen,6. Mark Zwaan,7. Dylan van der Plas,8. Tim van Stijn, 9. Tim Homan, 10. Roan Kuijt, 11. Stijn van Rijn, 12. Floris van Duijn, 13. Jefta van Velzen en 14. Rein de Muinck.

    Spartaan '20[Home]

    Spartaan'20 is afkomstig uit Rotterdam, Zuid-Holland.
    De club werd op 14 augustus 1920 opgericht als Concordia. De naam werd gewijzigd in de huidige clubnaam en ging spelen in de Rooms-Katholieke Federatie (RKF). Sinds 1971 heeft de club ook een vrouwenvoetbalafdeling.

    In 1936 werd de club kampioen in de eerste klasse van de RKF en in 1939 Nederlands kampioen. Als gevolg van de fusie in de Tweede Wereldoorlog van alle voetbalbonden tot de NVB kwam de club bij deze bond te spelen. Hier werd het in 1958 kampioen in de Tweede klasse. In 1984 werd de club kampioen in de Eerste klasse en promoveerde zo naar de Hoofdklasse. Na twee seizoenen degradeerde de club. Het seizoen erop volgde ook meteen degradatie uit de 1e klasse.
    Vanaf het seizoen 1987/88 speelt de club in de Tweede klasse met uitzondering van de seizoenen 1995/96, 1996/97, 1999/00, 2008/09 en 2009/10 toen de club in de Derde klasse uitkwam, in 1990 won Spartaan'20 de districtsbeker van West-II. Spartaan'20 won twee keer het toernooi om de Zilveren Bal.

    De Jeugdopleiding van Sparta Rotterdam en Spartaan ‘20 hebben de samenwerking met drie seizoenen verlengd. Ook de komende seizoenen zullen beide clubs samenwerken om de jeugdafdelingen van zowel Spartaan ‘20 als Sparta naar een hoger niveau te brengen.
    Camiel van Hoogstraten, opleidingsmanager van Sparta Rotterdam, is verheugd met het verlengen van deze waardevolle samenwerking: ‘De jeugdelftallen van Spartaan ’20 spelen op een erg hoog niveau. De vereniging heeft daarom ook veel aantrekkingskracht in de regio.
    Er wordt veel nadruk gelegd, buiten de voetbaltechnische ontwikkeling van spelers, op de juiste omgang met elkaar en normen en waarden. Daarom is er weinig aanpassing nodig voor de spelers die instromen bij de opleiding van Sparta.
    Het is wachten op de volgende speler met een Spartaan ’20 verleden die zijn debuut gaat maken in het eerste elftal, in navolging op bekende namen als Jetro Willems, Denzel Dumfries, Sherel Floranus en Suently Alberto.’

    Leandro Lopes, voorzitter van Spartaan ’20, onderstreept eveneens het belang van de samenwerking: ‘Wij hebben de afgelopen jaren al veel talenten naar Sparta zien gaan en het mooiste is natuurlijk als deze spelers uiteindelijk ook debuteren in het eerste elftal. Met de voortzetting van deze samenwerking kunnen wij samen met Sparta onze opleiding blijvend op een hoog niveau houden en door ontwikkelen om zodoende onze ambities extra kracht bij zetten.’
    Spartaan’20 bestaat bijna 100 jaar en timmert met zijn jeugd goed aan de weg. De jeugdopleiding behoort al jaren bij de top van Nederland. Dit jaar spelen er zelfs 2 teams in de Ere divisie en verder nog 5 in andere hoge divisie competities.

    Ieder jaar worden ook bij ons weer talenten weggescout naar de BVO clubs.
    Al heel wat spelers hebben het dus geschopt tot profvoetballer die ooit het Spartaan’20 shirt hebben gedragen. De laatste die grote stappen maakt is Denzel Dumfries van PSV.

    Het team van Spartaan’20 wat aan het FC Castricum Johanna's Hof U12 Top Tournament deelneemt zijn nog allemaal JO11 spelers, maar spelen voor de KNVB al in een JO13 competitie Eerste klasse in West 2 !!
    Een zeer talentvol team, wat al jaren samen traint en wedstrijden speelt.
    Volgens de trainer gaat Spartaan'20 ook dit jaar weer hoge ogen gooien en er alles aan doen om de beker met de grote oren evenals 2016 en 2018 weer naar Rotterdam mee te nemen. Maar het blijft voetbal, de bal kan raar rollen??????.

    Naam coach: Carlo Willemse.
    Namen spelers: Linus Jucker, Redwan Fatih, Jayden Melfor, Ediz Baran, Ibrahim Conde, Levy Varisli, Badr Yacoub, Eren Fels, Valentino Weibolt, Dani Slory, Mohammed Bouarfa, Divaio Rodrigues en Djamylo Ramos.

    RKAV Volendam[Home]

    RKAV Volendam is afkomstig uit Volendam, Noord/Holland.
    Aan het begin van de twintigste eeuw schoten voetbalclubjes als paddestoelen uit de grond. Ze werden opgericht door enthousiaste Waterlandse jongens. Velen haalden hun eerste decennium niet, maar een aantal bestaan nog steeds, waaronder Purmersteijn en EVC. Men kon in Volendam niet achterblijven en op 1 juni 1920 werd voetbalclub 'Victoria' opgericht. Al gauw ging de club door het leven als Rooms-Katholieke (RKSV) Volendam. Oranje-zwart werden de clubkleuren.

    RKSV Volendam werd in 1978 afgesplitst in een betaald voetbalorganisatie -FC Volendam- en een amateurvereniging -RKAV Volendam-. Er is sindsdien altijd een sterke relatie geweest tussen de FC- en RKAV Volendam. Dit is in de afgelopen jaren met name tot uitdrukking gekomen in een gezamenlijke jeugdopleiding en een gezamenlijk gebruik van accommodaties, welke ook aan elkaar gelegen zijn.

    Vele nationale voetbaltalenten kwamen reeds voort uit Volendam. De RKAV Volendam kan nationaal dan ook als leverancier van voetbaltalenten worden aangemerkt. De ontwikkelingen bij Volendam worden door de plaatselijke FC maar ook door andere grote clubs uit de regio, als Ajax, AZ en FC Utrecht, op de voet gevolgd. Dit alles zorgt ervoor dat het voor zowel Volendammers als ook voor regionale getalenteerde voetballers aantrekkelijk is om bij RKAV Volendam te voetballen.

    Erelijst: Landskampioen 1935, 1938, Zaterdagbeker Winnaar in 1977, Zondagbeker Winnaar in 1979 en Districtsbeker West I (Zondagclubs) Winnaar in 1979, 1980

    Teaminfo: Volendam is een heel hechte ploeg, die naar mate het seizoen vordert al beter is gaan spelen en veel punten hebben gepakt in de competitie.Een ploeg die wil strijden voor elkaar en elkaar beter wil maken. Bij Volendam zijn er geen spelers die naar een bvo gaan, alleen Julian Kras heeft vijf weken mee getraind bij de plaatselijke FC.
    Voor verdere teaminfo zie: http://www.rkav-volendam.nl/teams/jeugd/teams-1/jo13-7/

    Naam leiders: Bjorn van der Gaag
    Naam trainer: Mike de Boer
    Namen spelers: 1 Ron Buijs, 2 Jim Schilder, 3 Jim Koning, 4 Rik Plat, 5 Dean van Rijn, 6 Don Bond, 7 Sem Tol,
    8 Daan Joor, 9 Julian Kras, 10 Milan Mooijer, 11 Sven Kwakman, 12 Tom Schilder, 13 Vince van Ollefen, 14 Frank Veerman,
    15 Frenck de Vries en 16 Rob van Rijn.

    RKVV Westlandia[Home]

    RKVV Westlandia is afkomstig uit Naaldwijk, Zuid-Holland.
    RKVV Westlandia is 14 november 1922 opgericht. De thuiswedstrijden worden op "Sportpark De Hoge Bomen" gespeeld.
    De voorvaderen hebben toch maar een vooruitziende blik gehad! Door op 14 november 1922 een voetbalclub op te richten met de naam RKVV Westlandia, heeft het Westland nu toch maar een vereniging, die als enige in deze streek qua naam het meest lijkt op die van de nieuwe gemeente Westland. En toch was het vooral in het begin ook een echte Naaldwijkse vereniging. Een rooms-katholieke club naast het neutrale VVN, waar pastoor Wierdels zijn parochianen niet graag in zag voetballen. Dat er in het Verenigingsgebouw aan de Dijkweg bij de oprichting ook voetballiefhebbers van buiten Naaldwijk bij waren, lag voor de hand. Zoveel gelijkgestemde clubs als tegenwoordig waren er toen nog niet in de buurt. Al gauw kwamen de aanwezigen onder leiding van voorzitter Pierre van Giesen tot een akkoord en meteen meldden zich al 28 leden aan. Tien dagen later toen er weer werd vergaderd, bleek het ledental al te zijn gegroeid tot 42. De penningmeester kreeg daardoor even zoveel guldens in kas, want het lidmaatschap kostte één gulden per jaar. Voor sommigen nog een aardig bedrag in die tijd. Groen en wit werden van meet af aan de clubkleuren.
    Van de parochie kreeg de club een stuk grond ter beschikking aan de Lange Broekweg, naast de boerderij van de familie Groenwegen. Vrijwilligers maakten het terrein in orde, zodat er vanaf 8 januari 1923 onderling kon worden gevoetbald, om de elftallen te vormen. Daar zijn ze prima in geslaagd en successen zijn ook in de latere jaren - naast natuurlijk ook tegenvallende resultaten - niet uitgebleven.

    In het begin speelde Westlandia de competitie bij de RKF, Rooms-Katholieke Footballbond. Later werd dat de DHVB, oftewel de Diocesane Haarlemse Voetbalbond. Pas in de jaren veertig zijn de voetbalbonden in Nederland samengegaan in de KNVB, de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond. Daardoor speelde Westlandia in de daarbij behorende HVB, de Haagse Voetbalbond.
    In het seizoen 1945-1946 vond de promotie plaats naar de KNVB, vierde klasse. Daarna ging het steeds beter met Westlandia, dat in 1953-1954 promoveerde naar de derde klasse. In 1963 volgde promotie naar de tweede klasse, niet alleen voor het eerste, maar ook voor het tweede elftal. Vier seizoenen later was Westlandia weer derdeklasser.
    Er volgde tien jaar waarin Westlandia een aantal keren dichtbij een promotie was maar het laatste stapje ontbrak er steeds aan. Toch, het moment om te gaan oogsten was halverwege de 70-er jaren aangebroken. De kern van het elftal bestond uit talentvolle spelers die een paar jaar eerder in de A-regionaal speelden en het diverse jeugdelftallen van betaalde clubs het bijzonder moeilijk maakte.
    De promotie in 1977 na de nacompetitie was een logisch gevolg. Twee jaar later was daar zelfs het kampioenschap in de tweede klasse met promotie naar de eerste klasse. Daarna zakt Westlandia in 1983-1984 weer wat terug, waardoor gedegradeerd werd naar de tweede klasse. Twee jaar later volgde zelfs degradatie naar de derde klasse.

    Het kampioenschap in 1991-1992 zorgde weer voor een opleving bij de club. Westlandia werd weer tweedeklasser. Maar dat duurde niet lang, want in 1994-1995 viel het eerste elftal weer terug naar de derde klasse. Vanaf 1997 ging het steeds meer crescendo met Westlandia. Trainer Richard Grootscholten heeft daarbij een belangrijke rol gespeeld. Onder zijn supervisie werd Westlandia kampioen en kon weer een trapje hoger naar de tweede klasse. Twee jaar later herhaalde de geschiedenis zich, Westlandia werd alweer kampioen en wist wederom de eerste klasse te behalen. Daarna was het nog niet op met de successen voor de club uit Naaldwijk. In 2000 werd de promotie in de finale van de nacompetitie nog gemist, SVVSMC was Westlandia met 1-0 de baas op het terrein van Excelsior Maassluis. Een jaar later echter volgde promotie naar het Walhalla van het amateurvoetbal: de hoofdklasse. Als eerste Westlandse vereniging had Westlandia het klaar gespeeld, ten koste van de amateurs van Feyenoord. In Barendrecht werd het na een waar spektakelstuk 3-2 voor de groenwitten. Na bijna tachtig jaar had de club het voor elkaar!

    Westlandia is vanaf 2001 actief in de hoofdklasse, met een onderbreking van een jaar. In 2006 degradeerde Westlandia naar de 1e klasse, waar het een klasse apart bleek. Ondanks alle tegenspoed, er overleden in dat seizoen Nees Pellikaan (speler A-selectie) en Chris Zuur (speler B-selectie), was reeds op 11 maart 2007 de titel een feit. In het eerste decennium van de 20e eeuw zijn de deelnames, vijf in getal, aan het KNVB-bekertoernooi memorabele momenten, 10 mei 2009 geldt echter als hét hoogtepunt in de clubhistorie. Een langgerekt groenwit lint trekt over de snelwegen tussen Naaldwijk en Almere.
    Vervolgens zijn duizenden Westlanders getuige van de 0-2 overwinning op FC Omniworld waarmee Westlandia het kampioenschap in de hoofdklasse veilig stelt. Het algeheel kampioenschap van de zondagamateurs wordt amper drie weken later op een haar na gemist. Ondanks kansen en een overwicht blijft Westlandia tegen WKE op 0-0 steken, wat voor de club uit Emmen net genoeg is.

    Wie had dat in 1922 gedacht, toen Westlandia aan de Lange Broekweg de eerste aftrap plaatsvond. In 1931 verhuisde de club naar de Middelbroekweg, waarna in 1950 weer teruggekeerd werd naar de Lange Broekweg. In 1975 werden huidige velden aan de Hoge Bomen in gebruik genomen. Daar bevindt zich nu een accommodatie, die zich kan meten met heel wat clubs in Nederland.

    Teaminfo:
    In de eerste seizoen helft heeft team Westlandia een tweede plaats gehaald achter het sterke team DHC. Waar in de laatste minuut net naast een zwaar bevochten punt werd gegrepen.
    Vanaf het begin van het seizoen hebben een aantal spelers zich in de kijker gespeeld bij de KNVB. er waren uitnodigingen voor Nigel, Olivier, Mike, Stijn, Finn, Levi, Marijn en Louis. Uiteindelijk hebben Levi, Nigel en Louis hun uitnodiging verlengd.

    Trainer coaches: Revy Verbeek en Guido Eskinas
    Naam spelers: Nigel Scheersma (K), Olivier Snijder (K), Mike van Schie, Lorenzo Swalef, Stijn Zwinkels, Jayson Vellekoop, Maurits Verschoor, Levi van Marrewijk, Finn vd Loos, Len Vijverberg, Jamy Baetings, Pepijn Strijbis, Marijn Scholtes en Louis Veraart.

    AVV Zeeburgia[Home]

    AVV Zeeburgia is afkomstig uit Amsterdam, Noord-Holland.
    AVV Zeeburgia (Amsterdamse Voetbalvereniging Zeeburgia) is op 28 juni 1919 opgericht. De thuiswedstrijden worden op "Sportpark Middenmeer" gespeeld.
    De club staat bekend om de jeugdopleiding waarvan veel spelers doorgebroken zijn in het betaald voetbal.
    Zeeburgia is opgericht door de heren Rijk van Wageningen, Teun Pronk, Jan v.d. Anker en Jan Looyen. De jongens trapte regelmatig een balletje in de Balistraat totdat zij voor de zoveelste keer door een agent tot de orde werden geroepen. De agent maakte de jongens duidelijk dat de straat niet bedoeld was om op te voetballen. De zoektocht naar een alternatief om te voetballen leidde tot het ontstaan van voetbalclub Zeeburg dat in 1920 de naam Zeeburgia zou krijgen. Zo heeft ook deze agent indirect bijgedragen aan het ontstaan van Zeeburgia.

    Zeeburgia staat bekend om het grote aantal jeugdspelers dat is doorgestroomd naar Betaald Voetbal Organisaties (BVO’s). De focus bij deze vereniging ligt bij het opleiden van spelers en de jeugdelftallen. De jeugdelftallen van Zeeburgia spelen dan ook in aanmerkelijk hogere divisies dan het eerste elftal, Zeeburgia is, samen met een aantal andere verenigingen, gevestigd aan het Sportpark Middenmeer in de Watergraafsmeer en rond de Jaap Edenbaan. Er zijn twee-en twintig voetbalvelden, zes honk- en soft-balvelden, negen tennisbanen, twee jeu de boules banen, en een lacrosse veld.

    Op sportpark Middenmeer zijn de volgende voetbalverenigingen actief: T.O.S.-Actief, Zeeburgia, Fortius, T.O.G, SV Real Sranang, Overamstel, Ankaraspor, W.V.H.E.D.W.
    Vanaf de Kruislaan is de tribune van Zeeburgia te zien. Voor deze tribune ligt het hoofd (gras)veld waar het eerste elftal van Zeeburgia z'n thuiswedstrijden op speelt. Naast dit hoofdveld heeft Zeeburgia nog twee grote kunstgrasvelden en een klein kunstgrasveld voor de hoofdtribune.
    A.V.V. ZEEBURGIA bijna 100 jaar!
    Zeeburgia is inmiddels hard op weg naar z’n 100 jarige bestaan (28 juni 2019).
    Natuurlijk zijn er in 100 jaar diverse ups en downs geweest, maar Zeeburgia heeft door de loop der jaren heen altijd een goede naam binnen de voetbalwereld gehad. Mede daardoor hebben diverse spelers de overstap naar een BVO hebben gemaakt, uit een verder verleden noemen we Dick Hollander (FC Amsterdam) Barry Hulshof (Ajax) Stanley Menzo (Ajax), Martin Wiggemansen (FC Amsterdam/Ajax), Paul Nortan (AZ/Feyenoord).
    En uit recentere jaren: Adam Maher, (AZ /PSV) Ryan Donk (AZ/Turkije) Joshua Brenet (PSV) en Luciano Narsingh (Heerenveen/PSV). De lijst is echter nog veel langer!
    Zeeburgia is een club uit Amsterdam Oost. Met andere Amsterdamse verenigingen is er altijd een felle strijd geweest, zoals met DWV, DWS, DCG, Blauw-Wit en natuurlijk met het aloude AFC.

    Het plan was heel lang om de vereniging te laten verhuizen naar Zeeburg. Dat plan werd alsmaar in de tijd naar voren geschoven, waardoor alles op de huidige accommodatie de nodige achterstand opliep. Later werd toch weer besloten om de vereniging te laten zitten waar ze zit: op de Kruislaan (bij de Spoortunnel) in Amsterdam Oost, waarnaast inmiddels een nieuw NS station, Science Park, was verrezen.
    Zeeburgia is een van de weinige verenigingen die nooit met een fusie werd geconfronteerd. Ondanks vaak moeilijke (financiële) tijden werd er telkens weer een mogelijkheid gevonden om er met nieuw elan tegenaan te kunnen gaan.
    Zeeburgia heeft buiten een dieptepunt in het seizoen 1998-1999 (4e klasse) met haar 1e elftal voornamelijk tussen de 2e en 1e klasse van het Amateurvoetbal gependeld.
    Terwijl de jeugd op een zeer hoog niveau balt, waarbij de diverse selectieteams vaak tegen de selectieteams van de BVO’s uitkomen.
    In november 2017 is het nieuwe clubhuis in gebruik genomen.
    Zeeburgia werkt nauw samen met Ajax. Andere profclubs waar Zeeburgia in het verleden mee heeft samengewerkt of jeugdspelers aan heeft geleverd zijn onder meer FC Utrecht, AZ, HFC Haarlem, FC Volendam en SC Heerenveen.

    Teaminfo JO13-2007-1 Het team dat onder leiding staat van Tim Kraaij en Daniel Jellema, kende tot nu toe een wisselvallig seizoen. In de eerste seizoenshelft werd een sterke reeks onderbroken en vervolgens opgevolgd door een reeks aan mindere resultaten. Het team kwam er echter weer bovenop, om vervolgens door te stoten naar de achtste finale van de beker, waarin het uit zal aantreden bij Purmersteijn.
    Het team is een mix van jongens uit verschillende windstreken. Sommigen zitten al jarenlang bij de club en andere komen hun talent op dit niveau etaleren. Daarnaast kwamen Keyan Samuel en Amin Belhadi terug van respectievelijk Vitesse en Feyenoord. Efe Yer loopt op het moment van schrijven stage bij FC Utrecht en Amin Belhadi, Luizinho Esajas, Zvi Roozeman en Duuc Riedijk zijn door bij de talentenpoel van de KNVB. Voor verdere teaminfo zie: https://www.zeeburgia.nl/1244/3045/competitie/

    Naam leiders/trainers: Tim Kraaij en Daniel Jellema
    Namen spelers: 1 Kevin Pool, 2 Jayden Sitabi, 3 Duuc Riedijk, 4 Keyan Samuel, 5 Jarod Parra Martinez, 6 Amin Belhadi, 7 Rojendro Oudsten, 8 Zvi Roozeman, 9 Jordan Onyeanusi, 10 Amir Mohammadi, 11 Efe Yer, 12 Luizinho Esajas, 13 Lebron Campagne, 14 Di-Vaio Hoffman, 15 Elijah Brammerloo, 16 Kene Ezeilo en 17 Kylian Breidel.