• FC CASTRICUM PAKT BELANGRIJKE PUNTEN

 • FC Castricum pakte niet alleen 3 belangrijke punten dit weekend maar won en voorkwam ook dat de nr 2 in het klassement, vv IJmuiden, met de 2de periode ervan door ging, er werd met 3-2 gewonnen op Sportpark Schoonenberg in IJmuiden.

  FC Castricum speelde zaterdag op een lastig bespeelbaar veld, met veel hobbeltjes en een stevige wind dwars over het veld. Voor vv IJmuiden stond de 2de periode op het spel, maar dan moest er wel gewonnen worden, met deze druk dien je wel om te kunnen gaan als team maar dit was voor vv IJmuiden blijkbaar erg moeilijk in de 1ste helft, Er werd erg rommelig gevoetbald en veel gemopperd.

  FC Castricum hield het koppie erbij en had de 1ste helft het betere van het spel, al in de 4de minuut was het bijna raak, een voorzet die prima ingekopt werd door Justo van de Werf maar van de lijn werd gehaald. In de 18de minuut is het dan wel raak, een vlijm scherpe pass van Thom Heling naar Justo van de Werf, die de keeper uitspeelt en het netjes afmaakt, 0-1. Vervolgens krijgt FC Castricum nog 2 kansen om de score uit te breiden, twee keer wordt er alleen op de keeper afgegaan maar treffen geen doel, vaak is het dan ook dat het bij de tegenstander wel lukt, in blessure tijd maakt vv IJmuiden gelijk door een vrije trap die knetter hard word ingekopt door Milan van Essen.

  In de tweede helft zien wij een ander vv IJmuiden, die meteen FC Castricum onder druk zet en het voetballend spel er beter uitziet. Maar FC Castricum blijft goed bij de les, in de 71ste minuut krijgen zij een vrije trap die door Carlo Vrijburg wordt genomen, deze wordt door de keeper eruit getikt. De bal beland bij Max Lodewijks die met veel curve de bal in de uiterste hoek in het doel draait, 1-2, nog geen drie minuten later wederom een vrije trap net buiten de 16 voor FC Castricum, dit keer neemt Max Lodewijks hem en schiet de bal snoei hard in de rechter kruising 1-3. vv IJmuiden laat het er niet bij zitten en komt nog terug met 2-3 door een buitenspel doelpunt van Mathijs Veldman. De goed fluitende scheidsrechter Fanger had helaas de vlag niet gezien van de grensrechter.

  Het was toch nog feest in IJmuiden want door de overwinning van FC Castricum kreeg ijv Stormvogels de 2de periode in hun schoot geworpen, met nog 9 wedstrijden te gaan staat FC Castricum 6 punten achter op de nr 2 (vv IJmuiden) en 3 punten op de nr 3 (RKVV DEM), er is dus nog van alles mogelijk.

  Joop Bakker