• Voorafgaand aan de wedstrijd werd er een minuut stilte gehouden voor onze reporter Theo Groentjes, die op 21 oktober j.l. is overleden.

  Er stond vandaag voor beide teams veel op het spel en dat was meteen te merken vanaf de aftrap.
  In een hoog tempo werd er gevoetbald, en over en weer waren er verschillende kansen.
  In de 11de minuut een verre ingooi van Bart Kornblum die bij Carlo Vrijburg terecht kwam en met een prachtig afstandsschot helaas de paal raakte.
  Vervolgens komt De Dijk in de tegenaanval en scoort, met een feilloos schot van Sebastiaan van der Linde in de kruizing van het doel (13de minuut). Nog geen 6 minuten na het doelpunt van De Dijk is het wederom Carlo Vrijburg, die de bal keurig in het doel schiet (1-1).
  FC Castricum krijgt steeds meer grip op de wedstrijd en na de bal veroverd te hebben van de tegenstander dicht bij het strafschop gebied, is het Elario Zweet
  in de 38ste minuut die FC Castricum op voorsprong brengt, 2-1.
  Nog voor het rustsignaal kan FC Castricum op een grotere voorsprong komen door een toegekende strafschop, hands van de tegenstander.
  Helaas schoot Elario Zweet over het doel heen.
  Een mooie eerste helft waar FC Castricum het betere van het spel had.
  Na de rust heeft Jeroen Kroes nog geen wissels toegepast en start hij de tweede helft met dezelfde spelers.
  Via een snelle aanval in de 56ste minuut komt de bal bij Bart Kornblum die Elario Zweet aanspeeld en deze schiet hem strak in, 3-1
  Nog geen 5 minuten later is het Sela Daniel van De Dijk die met gestrekt been Bart Kornblum om ver schopt, en zijn 2de gele kaart pakt, hierdoor moet hij het veld verlaten.
  Je zou dan denken dat FC Castricum meer ruimte zou krijgen en beter grip op de wedstrijd zou hebben, maar niets is minder waar.
  Waar we het eerst voetballend meer oploste kwamen nu de lange ballen, waardoor we het ons zelf moeilijk maakte.
  In de 77ste minuut was het dan ook De Dijk die scoorde, Danny van de Kolk schoot hem er prima in.
  De Dijk geloofde er weer in maar FC Castricum herstelde zich goed, en hield het achterin goed dicht.
  Aanvallend kregen we nog verschillende kansen om verder uit te lopen maar helaas zonder resultaat.
  In de 94ste minuut kreeg De Dijk nog een vrije trap net buiten het strafschopgebied, een prachtig ingeschoten bal die laag langs de muur ging en door Danny Burger er keurig uit de hoek werd getikt.
  Een welverdiende overwinning.
  Door het gelijkspel van Purmersteijn tegen Jos Watergraafsmeer komt FC Castricum op 1 punt verschil van de Nr1 te staan (Purmersteijn).

  Joop Bakker