• FC CASTRICUM PAKT OOK TEGEN SV BEVERWIJK DE VOLLE BUIT

• Op weg naar de eindstreep stond zaterdag het doorgaans stugge SV Beverwijk op de agenda voor FC Castricum, In een aantrekkelijk duel werd een degelijke 4-0 overwinning geboekt.

In een wedstrijd waarin FC Castricum over het geheel genomen de betere ploeg was, bleek SV Beverwijk andermaal een stugge en fysiek sterke opponent, De eerste kans voor FC Castricum was meteen raak, Ward Haak speelt Joris Peijs in en deze legt af naar Elario Zweet die beheerst in de verre hoek afrond, 1-0, In de 30ste minuut was de eerste kans voor SV Beverwijk, Mitch Botman haalt in de 16 uit maar Lars Beukers weet de bal er prima uit te tikken.

Nog geen 2 minuten later is het wederom Elario Zweet die uit een onmogelijke hoek de bal hard en zuiver, op een toverachtige wijze hoog in het doel doet belanden, 2-0, FC Castricum blijft druk houden, Jeroen Bakker speelt zich vrij net buiten de 16, zijn schot wordt er net uitgetikt door Rob Martens.

Drie minuten later is het Elario Zweet die alleen op de keeper afgaat en Bart Kornblum mee heeft, Elario legt de bal terug op de inkomende Bart, die dit buitenkansje fraai afrondde in de rechter benedenhoek, 3-0. Net voor de rust kwam SV Beverwijk met 10 man te staan, Ferdi Samat die een goede wedstrijd speelde werd door een hoge trap tegen zijn tegen speler zwaar beboet met rood, wat ook wel met geel bestraft had kunnen worden gezien de sportieve wedstrijd.

Na de rust hetzelfde spelbeeld, FC Castricum bleef zorgvuldig combinerend opbouwen. Dat resulteerde in de 70ste minuut een fraaie passeeractie van Jeroen Bakker die vervolgens Bart Kornblum scherp inspeelt en deze hard uithaalt in de 16, zijn schot beland in de rechter bovenhoek, een echte “Bakker Bart” doelpunt, 4-0. In de 84ste minuut krijgt Jeroen Bakker de publiekwissel omdat hij FC Castricum gaat verlaten en volgend seizoen bij Waterloo gaat spelen met oude voetbal vrienden van DEM en EDO, FC Castricum speelde vervolgens de wedstrijd rustig uit.

Dankzij de zege blijft FC Castricum gelijk met RKVV DEM in de stand, dat ook won tegen Reiger Boys met 4-1. Volgend weekend de laatste wedstrijd, het is de vraag nog wat de aanklager beslist over het terug trekken van ASV Blauw Wit, dit zal consequentie hebben wie nog een ticket krijgt voor de nacompetitie. Zaak voor FC Castricum is om te winnen volgende week en dat DEM punten laat liggen.

Dan zien we verder wel wat er gaat gebeuren.