• FC CASTRICUM STOPT WEDEROM ZEGEREEKS HBOK

 • FC Castricum heeft wederom dit weekend een halt toegebracht aan de zegereeks van koploper HBOK. Dit gebeurde al eerder op 8 december vorig jaar toen zij 1-1 speelde in de uitwedstrijd, er werd 2-2 gelijk gespeeld, HBOK kan pas over twee speelweken kampioen worden in de 3de klasse A, maar dan moet beiden partijen wel gewonnen worden.

  HBOK die de afgelopen 9 wedstrijden ongeslagen bleef en alles won, had het erg moeilijk met het spel van FC Castricum, In de openingsfase werd er in de 4de minuut gescoord door HBOK, Mostapha el Aamrani kon de bal makkelijk intikken na een voorzet van Angelo Groen, FC Castricum was wakker geschut en het duel ging daarna gelijk op, beide team’s kregen verschillende kansen maar het bleef tot de rust 0-1.
  Vlak na rust werd de scoren verdubbeld, het was wederom Mostapha el Aamrani, na een kort genomen hoekschop speelde hij zich vrij en schoot in de korte hoek in, 0-2.

  FC Castricum begon daarna steeds meer grip te krijgen op HBOK en kwam terug in de wedstrijd na een afstandsschot van Thom Heling, uit de rebound scoorde Stef Zeilstra, 1-2. In de blessuretijd trok FC Castricum het terechte gelijkspel over de streep, een vrije trap voor FC Castricum werd in de 16 gebracht en het was Justo v/d Werf die hem met een mooie boog kopbal over de keeper heen kopte, 2-2.

  De gouden greep van trainer Jeroen Kroes in de 2de helft pakte goed uit, door Thom Heling en later Justo v/d Werf in te brengen, beiden waren betrokken bij de doelpunten van FC Castricum, de runner-up Wartburgia liet het dit weekend liggen en verloor met 4-2 van De Dijk. FC Castricum is hierdoor weer 1 punt ingelopen en staat op 5 punten achterstand, de laatste 2 wedstrijden moet Wartburgia tegen HBOK en FC Castricum, het zou dus zo maar kunnen .......
  Joop Bakker

  Voor fotoreportage klik hier