• FC CASTRICUM UITGESCHAKELD..

 • De deur stond even open. Minder dan drie minuten, voldoende voor Wartburgia om het bekerduel in het slot te gooien. Waar waren de jongens van de houten schepen? Of van Jan de Witt? Op een regenachtige dinsdagavond verloor FC Castricum met 3-1 van Wartburgia. De tweede klasse blijft ook dit seizoen buiten bereik.

  Drie dagen na de 8-0 tegen Buitenveldert was de ploeg van coach Pim Tauber geen schim meer van de vechtmachine die net zolang bleef jagen totdat de bal in bezit was. Dat was nodig omdat Wartburgia slechts een paar keer over eigen helft kwam. Een fout in de verdediging van FCC werd door Joep de Kort vakkundig achter Mats Kwanten geschoten. Twee minuten later stond FC Castricum alweer op 2-0 na een scherpe combinatie die door David van Paridon werd afgerond.

  Na de pauze bleek FCC wel degelijk over de broodnodige kwaliteiten te beschikken om Wartburgia vast te zetten. Zweet, Joris Peijs, Van de Werf, Hooning, Geerts en Vrijburg verschenen alleen voor Wartburgia-doelman Van Dijk, maar kwamen niet verder dan één doelpunt van Melle Hooning. Onvoldoende voor een verder verblijf in de nacompetitie.

  Conclusie: FC Castricum mag terugkijken op een grillig seizoen. Na een matige start van de competitie kwam de ploeg van Pim Touber op gang. De uitwedstrijd tegen De Foresters moest het gebeuren. Maar leverde een 4-1 nederlaag op en de berusting dat de Heilose titelkandidaat niet te kloppen was.

  De jeugdige elite van coach Touber verdient een 7 als rapportcijfer. Het komende seizoen zal meer kwaliteit en evenwicht moeten brengen om in de top van de derde klasse mee te doen.

  Foto: Sandy Klaver

  PRcommissie