• FC CASTRICUM VERGEET DE KANSEN TE BENUTTEN

 • Afgelopen zaterdag was de Topper Purmersteijn - FC Castricum. Hoofdsponsor van FC Castricum Zijlstra Collection was mede sponsor "van de wedstrijdbal" deze wedstrijd. Helaas ging FC Castricum onderuit in Purmerend met 2-0, waardoor ze afzakten naar de 4de plek en een kans voor de 2de periode verloren.

  Door afwezigheid van Stef Zeilstra en Bart Kornblum had de trainer enigszins een verrassende opstelling achterin, Thom Heling en Marcel Huisman centraal, hierdoor waren Maarten en Martijn van Duivenvoorde doorgeschoven naar het middenveld.

  De eerste kans van de wedstrijd was voor Purmersteijn al na 2 minuten, Achraf Nazik schoot net over, In de 20ste minuut kreeg FC Castricum een vrije trap ongeveer 20 meter van het doel, Carlo Vrijburg nam deze loeihard en schoot deze binnen kant lat en stuiten naar beneden, de scheidsrechter oordeelde geen doelpunt, helaas kregen we later na de wedstrijd te horen van toeschouwers/spelers dat de bal wel degelijk over de lijn was geweest.
  Nog geen 7 minuten later was het Purmersteijn die een vrije trap kreeg net buiten de 16, deze werd snel genomen en ingetikt door Lorenzo Rijmers, waar FC Castricum al voor was gewaarschuwd gebeurde toch, een momentje onoplettendheid, 1-0 Purmersteijn.

  Voor FC Castricum waren in de eerste helft nog meerdere kansen maar helaas zonder resultaat, de eerste kans in de 2de helft was voor FC Castricum in de 52ste minuut, Elario Zweet schiet net naast, vijf minuten later is het Donny Gerver van Purmersteijn (spelend in zondag 1) die de voorsprong op 2-0 brengt.

  FC Castricum kreeg verschillende kansen maar kon het niet afmaken, waardoor de eindstand 2-0 voor Purmersteijn bleef.
  Het is belangrijk dat FC Castricum aankomende zaterdag weer punten gaat pakken om de aansluiting met de Top niet te verliezen.
  Joop Bakker

  Voor foto reportage klik Hier