• FC CASTRICUM VERGEET ZICHZELF TE BELONEN

 • FC Castricum moest dit weekend genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel tegen Reiger Boys en zag de 1ste plek overgenomen worden door HBOK, doordat Purmersteijn een misstap maakte bij HCSC.
  Na een open beginfase met kansen voor beide ploegen nam FC Castricum in de 31ste minuut de leiding. Door een prachtige verovering van de bal op het middenveld van Jeroen Bakker en een mooie pass naar Bart Kornblum wist deze zijn tegenspeler uit te spelen.
  Waar de toeschouwers dachten dat een voorzet zou volgen werd deze met veel effect het doel ingeschoten. Het is nog geen 4 minuten later wanneer Reiger Boys de gelijkmaker maakt.
  Reiger Boys krijgt aan de rechterkant een vrije trap die wordt aangenomen door Kevin Pawirosemito in de 16 en met een listig hakje de gelijkmaker maakte.
  Het bleef een gelijkopgaande eerste helft met kansen voor Reiger Boys, die door Danny Burger werden gepareerd, en ook een bal op de doelpaal van de tegenstander door Maarten van Duivenvoorde.

  In de tweede helft had FC Castricum het betere van het spel. Het was in de 49ste minuut dat Sebastiaan Weber werd aangespeeld in het midden en zo kon door lopen naar het doel, hij legde keurig af naar Elario Zweet die de 2-1 op het scorebord bracht.
  Reiger Boys knokte zich weer terug in de wedstrijd met in de 65ste minuut een voorzet die snoeihard werd ingekopt door Dave van Dekken. FC Castricum bleef druk zetten om toch nog de winst te behalen maar helaas belandde het schot van Ernst Buijnsters op de paal en een schot van Elario Zweet werd van de lijn gehaald door een speler van Reiger Boys.

  Het bleef bij een 2-2 eindstand.

  Aankomende zaterdag gaat FC Castricum op bezoek bij HBOK, de nieuwe koploper met 1 punt meer dan FC Castricum, en die ons wel bekend is uit de 2de klasse van vorig jaar.
  Joop Bakker