• FC CASTRICUM VERLIEST BELANGRIJKE PUNTEN IN DOELPUNTRIJKE WEDSTRIJD

 • FC Castricum heeft het laten liggen van het weekend en kon de goede weg die ze waren ingeslagen niet door zetten, er werd verloren bij HYS uit Haarlem met 4-3.

  FC Castricum was nog geen minuut aan het spelen of de bal lag al op de penalty stip, door een te zacht en verkeerd terug gespeelde bal naar de keeper waarop vervolgens een overtreding in het strafschop gebied plaats vond, kreeg HYS een strafschop die door Faruk Yurdakan prima werd ingeschoten, in de eerste 30 minuten waren er enkele kansen voor beide ploegen.

  FC Castricum kwam in de 33ste minuut op gelijke hoogte , Sebastiaan Weber was neergehaald in de 16 en Max Lodewijks scoorde de toegekende penalty, 1-1. Vlak voor rust was het HYS die weer op voorsprong kwam uit een corner , met 2-1 gingen beide ploegen de kleedkamer in.

  Na rust, ging HYS weer voortvarend van start waar Lars Beukers verschillende schoten op doel pareerde.
  Het venijn zat hem meer in de staart van de wedstrijd, nog tien minuten te spelen wanneer Jeroen Mooij een snelle aanval opzet en de bal voor het doel van HYS brengt, met een prachtige halve omdraai belande het schot van Sebastiaan Weber in de linker kruising, 2-2. Nog geen 2 minuten later een fout bij het uitverdedigen van de bal, hier profiteert HYS van, het schot van Faruk Yurdakan belandt feilloos in het doel.
  FC Castricum blijft druk zetten, vijf minuten voor tijd een door gekopte bal van Stephen Zeilstra die door Maarten van Duivenvoorde in 1 keer op zijn slof wordt genomen en onhoudbaar is voor de keeper van HYS, 3-3.
  Het is uiteindelijk in de blessuretijd dat HYS toch nog de overwinning over de streep trekt, het is wederom Faruk Yurdakan die zijn hattrick maakt en de bal in kopt, 4-3

  Een zure appel waar wel door heen gebeten dient te worden, het enige pluspunt is dat Stormvogels ook verloor dit weekend en de afstand op de nummer 3 nog steeds 3 punten blijft, dus onveranderd.
  De nummers 7 t/m nr 3 liggen zo dicht bij elkaar qua punten dat elke punt telt, deze wedstrijd had FC Castricum minimaal een punt moeten pakken.

  Aankomende zaterdag komt SV Beverwijk op bezoek, belangrijk dat dan zeker de punten in Castricum blijven.

  Joop Bakker