• FC CASTRICUM VERLIEST NIPT VAN KOPLOPER

 • Een nipte overwinning van Olympia Haarlem op FC Castricum, 3-2 , in een spannende wedstrijd waarbij een gelijkspel op zijn plaats was geweest.
  In de eerste helft ging de wedstrijd redelijk gelijk op, uit een corner voor FC Castricum kwam de 1ste gevaarlijke uitbraak van Olympia Haarlem, het schot werd door Lars Beukers gestopt en in de rebound wist Martijn van Duivenvoorde met zijn borst de bal weg te werken, Na 15 minuten wist Olympia Haarlem de scoren te openen door een prachtig schot in de korte hoek van Emre Tekin Pinar.

  Vier minuten later is het wederom een corner voor FC Castricum, deze wordt goed genomen door Max Lodewijks en net over gekopt door Stephen Zeilstra, De druk wordt opgevoerd en Olympia Haarlem moet op de rem trekken wat resulteert in een vrije trap van zo’n 25 meter van het doel, een mooie afstand voor Max Lodewijks die verwoestend uithaalt en zijn schot in de kruising ziet belanden, de keeper van Olympia Haarlem heeft het nakijken na en staat genageld aan de grond, 1-1, net voor rust komt Olympia Haarlem weer op voorsprong door een leep balletje onder de keeper door van Chaouki Salah.

  De tweede helft krijgen we het zelfde beeld te zien als in de 1ste helft, twee teams die aan elkaar gewaagd zijn.
  Alleen het stuivertje valt niet de goede kant op en uit een corner in de 65ste minuut weet Olympia Haarlem de score uit te breiden naar 3-1.
  Stephen Zeilstra word weer naar voren geschoven om de druk op te voeren en dit werpt toch zijn vruchten af , in de 78ste minuut een voorzet van Willem Tervoort en fantastisch ingekopt door Erwin van Velzen, 3-2.
  Zo heeft FC Castricum nog 15 minuten om iets aan de stand verder te doen, de vechtlust en de kansen die daaruit ontstonden resulteerde niet in een goal, zo kende een spannend duel een teleurstellende afloop voor de Castricummers.

  Joop Bakker