• FC Castricum verstevigt koppositie

 • In een spannend duel met OFC heeft Castricum via een 1-2 overwinning de voorsprong vergroot op Monnickendam, dat verrassend met 3-4 verloor van Kadoelen.

  De wedstrijd begon sensationeel, want na 24 seconden stond Elario Zweet 3 meter voor een leeg doel, en schoot over!  Een minuut later bracht Danny Burger redding bij een schot van Jordi Zijlmans. Er ontstond een boeiende strijd met kansen over en weer met een overwicht voor Castricum, dat ondanks kansen voor Bob van der Waal en Elario Zweet niet wist te scoren, ruststand 0-0.

  De tweede helft gaf hetzelfde spelbeeld: een sterker Castricum met ook kansen voor OFC.

  Na 55 minuten leek Roy van Soest te scoren uit een corner raak te koppen, maar de bal ging net naast. Twee minuten later scoorde Carlo Vrijburg maar dit doelpunt werd afgefloten vanwege buitenspel. Weer een minuut later was het toch raak; Sebastiaan Weber wist Elario Zweet vrij voor de keeper te zetten en dat betekende 0-1. Nadat een kopbal van Michael Obioha van de doellijn was gehaald, werd OFC met stevig spel sterker en Castricum moest alle zeilen bijzetten om de voorsprong te behouden.

  In de 88e minuut leek de overwinning binnen na een penalty van Elario Zweet (0-2), maar in de 90e minuut scoorde OFC-spits Remko Beerens vanuit het niets de 1-2.Diep in blessuretijd mocht Beerens nog een vrije schop nemen op de rand van het strafschopgebied, maar heel Castricum was weer blij met de redding van Danny Burger.

  Zo bedraagt de voorsprong van Castricum op Monnickendam ( met een wedstrijd meer gespeeld ) 9 punten, dus het kampioenschap komt in zicht met nog 4 wedstrijden te gaan. Aanstaande zaterdag  volgt de thuiswedstrijd tegen PSZ.