• FC CASTRICUM VOETBALVOORGERECHT.

 • Arie Hoff verrast met bananenbal
  Vlak voordat de spelers weer op het veld kwamen, besloot Arie Hoff zijn analyse. Bijna vijftien minuten was hij aan het woord geweest om het spel van FC Castricum nader te belichten. Je bent tenslotte ex-trainer. Of je bent het niet. Arie: ,,FC Castricum was veel sterker, maar staat maar met 1-0 voor. Weten jullie wat onze spelers missen? De bananenbal.”

  Anders was de wedstrijd allang beslist geweest. Deze bananenbal schiet je van links naar rechts. Het dwarreleffect maakt keepers razend. Er valt geen grip op te krijgen.

  En weg was Arie. Aanstaande zaterdag speelt FC Castricum uit tegen het 100 jaar oude De Volewijckers. De Amsterdamse vereniging uit Noord was de club van De Mosfeld-babes waar Hassie van Wijk tot de vaste basisspelers behoorde. Bij De Volewijckers behaalde hij vele successen en afgrijselijke dieptepunten zoals in 1984 toen een dug-out op zijn voeten terecht kwam. De verbolgen Hassie trok zich terug uit de voetballerij. Maar was er wel bij toen zijn zoon Dennis, die voor het Britse Norwich uitkwam, in 1985 de League-Cup won.

  Die beelden van de trotse vader en de trotse zoon waren onvergetelijk en honderd procent zuiver. Daarom moet FC Castricum niet te lang meer blijven hangen bij de nederlaag van afgelopen zaterdag. Zaterdag wacht De Volewijckers. Tijd voor een tros bananen vooraf en een bombardement met bananenballen tijdens de wedstrijd. Dan komen de tranen na afloop. Zelfs voor levende legendes hoef je geen stap opzij te doen.

  Zwabberen maar, dan komen de drie punten vanzelf. Vraag maar aan Arie.

  Foto: Sandy Klaver

  Van de pr-commisse