• FC CASTRICUM VOETBALVOORGERECHT: KNOKKEN EN GOKKEN

 • De laatste thuiswedstrijd van ons eerste in eigen huis staat boordevol sentimenten. Ons vlaggenschip speelt om 14.30 uur thuis tegen Reigerboys uit Heerhugowaard. FC Castricum heeft nog een rekening openstaan bij de Heerhugowaarders, die thuis niet sterker waren, maar wel slimmer.

  Als het keurkorps van coach Ralph Blom wint, is kwalificatie voor de nacompetitie een feit. De afgelopen acht wedstrijden leverden geen puntverlies op! Gesteund door Het Legioen moet FC Castricum opnieuw in staat zijn de nul te handhaven.  Als dat lukt, zal er extra mankracht worden gerekruteerd om het feest in goede banen te leiden.

  Waarbij een koe de hoofdrol speelt. Een koe? Ja inderdaad, een koe! Daar is over nagedacht.  Aan de locatie waar zij haar Grote Boodschap deponeert, is een getal gekoppeld. Is het een a-koe of een b-koe is bijvoorbeeld bepalend voor even of oneven. Vers gras betekent een laag nummer, hooi hoog. De pr-commissie gokt op 820. Om 16.00 uur begint dit spektakel. Komt allen! 

  Om 12.00 trapt het tweede af voor het duel tegen BOL2. Vorige week kreeg WVHEDW voetballes en werden de Amsterdammers met 7-0 naar huis gestuurd. Dat moet tegen de bezoekers uit Broek op Langedijk ook mogelijk zijn. In ieder geval is het tweede met deze uitslag veilig voor degradatie.

  Last but not least is Ralph Blom zaterdag voor het laatst hoofdcoach bij een thuiswedstrijd van het eerste. Wij zullen Ralph missen. Met name de wijze waarop hij na de winterstop FC Castricum van de ene naar de andere overwinning loodste, was onvergetelijk. Thrillers. Soms, zoals bij ADO’20, was de kantine al bijna afgesloten toen wij alsnog het winnende doelpunt scoorden. Dat is altijd lekker, daar knapt een mens van op.  Dank Ralph, dank Ralph en heel veel succes bij je nieuwe club. (foto Sandy Klaver)

  De pr-commisse