• FC CASTRICUM WEER TEN ONDER

 • Een door blessures geteisterd FC Castricum heeft opnieuw het onderspit moeten delven. Nu tegen het sterke Monnickendam, dat met snelle aanvallers met 1-4 de baas was.

  De Castricummers zitten duidelijk in de hoek waar de klappen vallen. De ene blessure volgt de andere op en hoewel trainer Jort van der Meulen zich niet achter het blessureleed verstopt, is het elke week een puzzel om weer een geïmproviseerd elftal samen te stellen.
  Waar het vorig jaar van een leien dakje ging, staat FC Castricum nu stijf onderaan. Mede-promovendus Monnickendam drong vanaf het begin sterk aan en na een paar gemiste kansen was het weer een corner, die in de 28e minuut via topscorer Tom Pruim de 0-1 betekende.
  FC Castricum rechtte de rug en dat leverde in de 33e minuut met een mooie vrije schop van Carlo Vrijburg de gelijkmaker op, 1-1. Direct daarna leek Castricum zelfs op voorsprong te komen, maar Danny Persijn gleed de inzet van Elario Zweet over de achterlijn.
  De tweede helft zette Monnickendam FCC direct weer onder druk en in de 52e minuut bracht Danny Reugenbrink met een prachtige volley de gasten weer op voorsprong, 1-2. Monnickendam bleef sterker, maar zag geen kans de voorsprong uit te breiden, waardoor de twijfel in de ploeg sloop en Castricum zich zowaar weer in de wedstrijd terugvocht.
  Hoewel de 1-6 net zo makkelijk op het scorebord had kunnen verschijnen, was de 2-2 opeens net zo goed mogelijk via een kans van Dennis Pierneef. Toch viel het dubbeltje voor de Castricummers weer de verkeerde kant op, toen in de 87e minuut opnieuw Tom Pruim toesloeg, 1-3, waarna in de laatste minuut Danny Reugenbrink nog meer zout in de wond deed met zijn 1-4.
  De komende weken zal FC Castricum de concurrentie onderin moeten bestrijden en dan zal toch echt weer eens gewonnen moeten worden.