• FC CASTRICUM WORDT POULE WINNAAR IN DISTRICTSBEKER

 • FC Castricum heeft goede zaken gedaan in de beslissende Beker wedstrijd tegen Odin’59 2 door gelijk te spelen, vooraf was de stand in de poule uiterst spannend.
  Beiden teams zijn nog ongeslagen, alleen staat FC Castricum op kop door een beter doel gemiddelde. Eerder werd er met 9-0 gewonnen van AFC’34 Za1, daarvoor werd Fortuna Wormerveer Za1 met 5-2 verslagen.

  Vorig jaar verloor het team van Jeroen Kroes nog in de Beker tegen Odin’59 2 met 4-1, door dit jaar eerder te beginnen met de voorbereiding werpt het nu zijn vruchten af, je ziet dat iedereen fitter is en met de totale groep die er nu staat kunnen we nog mooie resultaten verwachten dit seizoen.

  In de openingsfase van de wedstrijd ging het spel gelijk op, de 1ste kans was voor FC Castricum, doordat de keeper van Odin’59 (Barry van Dijk) te ver van zijn doel af stond probeerde Carlo Vrijburg met een wippertje over hem heen te scoren, echter de bal belande op het dak van het doel, nog geen kwartier later haalde Bas verwoestend uit nadat hij de bal via Bart Kornblum had gekregen, maar zijn schot belande op de paal, met 0-0 gingen we de rust in.

  Net als in de 1ste helft waren beiden teams in de de 2de helft aan elkaar gewaagd, Odin’59 had niets aan een gelijkspel en moet de wedstrijd winnen, Richard Klijn (trainer Odin’59) greep halverwege de tweede helft in door aanvallender te spelen en een extra aanvaller erin te brengen, FC Castricum bleef rustig onder de druk van Odin’59 en via de counter waren zij dan ook gevaarlijk.

  In de 84ste minuut werd nog een afstandsschot van Odin’59 van de lijn gehaald door Sebastiaan Weber. FC Castricum wist de 0 te behouden, stond verdedigend goed en was lastig te passeren, eindstand 0-0.
  FC Castricum zet een geweldige prestatie neer door poule winnaar te worden tegen een tegenstander die afgelopen seizoen nog kampioen was in de Reserve Hoofdklasse en een jaar ervoor finalist in de beker finale.

  Felicitaties zijn dan ook op zijn plaats aan spelers en staf.
  Komende zaterdag wacht het eerste competitieduel uit tegen SV Beverwijk.

  Joop Bakker