• FC CASTRICUM ZIET NACOMPETITIE UIT HANDEN GLIPPEN

 • Het is FC Castricum niet gelukt om de Topper in de 3e klasse A winnend af te sluiten tegen Wartburgia en grijpt mis naar een ticket voor de nacompetitie voor promotie.In een gelijk opgaande eerste helft waar beiden teams elkaar spelden prikjes uitdeelde maar echte kansen er niet echt waren, was het Wartburgia die dicht bij de openingstreffer zat. Daan Tuerlings probeerde een afstandsschot in de 17de minuut die de lat raakte.

   Het was in de tweede helft dat Wartburgia op voorsprong kwam, in de 49ste minuut werd er Ivanuit een corner gescoord, In 1ste instantie werd de lat geraakt maar een goed oplettende Tom Remijn kopte de terugkerende bal er in, 0-1.Nog geen 9 minuten later een penalty voor Wartburgia die naast wordt geschoten. FC Castricum zette alles op alles om de gelijkmaker te forceren door Stef Zijlstra naar voren te schuiven. Dit wierp bijna zijn vruchten af, een voorzet die prima ingekopt werd door hem passeerde de keeper van Wartburgia maar werd nog net van de lijn afgehaald door Joost Hommenga.

  De genade klap viel in de 74ste minuut voor FC Castricum, door een goed genomen vrije trap van Daan Tuerlings die dwars door de muur, en niet zichtbaar voor de keeper van Castricum, in het doel belandde, 0-2.FC Castricum probeerde het wel, de laatste kans was voor Carlo Vrijburg, een prachtig ingeschoten vrije trap in de 89ste minuut werd er schitterend uitgehaald door de sterk keepende Wartburgia keeper. De ticket is voor Wartburgia die volgende week thuis tegen IJmuiden aantreedt.

  Terugkijkend een toch wel heel geslaagd seizoen voor FC Castricum, met helaas dan geen prijs, maar wel tot de laatste wedstrijd nog de mogelijkheid ervoor gehad. Goed meegedraaid in de Top van het klassement en voor Jeroen Kroes genoeg punten om verder uit te bouwen naar volgend seizoen.

  Met de traditionele afsluiting na afloop van de wedstrijd van "Waar Schijt de Koe" en de muzikale optredens van Stefan Storm, John West en Dj’s Dave en Jeff werd het seizoen voor iedereen op een gezellige en mooie manier afgesloten.
  Joop Bakker