• FCC JO8-1 kampioen hoofdklasse

• Nadat vorige week de kwartfinale van de beker met 1-2 werd verloren van FC Purmerend JO8-1, kon FC Castricum JO8-1 afgelopen zaterdag het kampioenschap in de hoofdklasse veilig stellen. Een gelijkspel in de thuiswedstrijd tegen SRC JO8-1 uit Schagen zou voldoende zijn om voor de 2e keer dit seizoen kampioen te worden.

Weliswaar werd SRC eerder dit seizoen twee keer verslagen (voor de competitie en beker), maar ook dit keer bleek het een lastige tegenstander te zijn. Wellicht waren een aantal jongens ook een beetje zenuwachtig, want het bleek één van de minder goede wedstrijden van het seizoen te worden. Gelukkig kwam FCC na 15 minuten wel op een 1-0 voorsprong. Tom brak op links door, leverde een mooie voorzet af op Dani die de bal in één keer op zijn pantoffel nam en de 1-0 tegen de touwen schoot. Na dit mooie doelpunt liet SRC het er echter niet bij zitten en kwam al vrij snel op 1-1, wat ook meteen de ruststand was.

Na rust bleek het vooral een spannend duel te worden, want één goal van SRC zou betekenen dat de titel niet naar FCC zou gaan, maar naar SVW’27. Keeper Guus greep een aantal keer goed in, maar gelukkig kwam SRC in de tweede helft niet meer tot hele grote kansen. Aan de andere kant werd FCC ook niet echt meer gevaarlijk, waardoor na 40 minuten de eindstand op 1-1 bleef staan. Na het laatste fluitsignaal klonk gelijk het “We are the Champions” over Sportpak Noord-End en vielen de spelers elkaar van blijdschap in de armen. Na de foto’s met de zeer grote kampioensbeker konden de jongens in de kantine van een welverdiende “champagne limonade” en patat genieten.

Guus, Sem Bakker, Sem Nooij, Tom, Luc, Keano, Dani, Vince, trainer Kramer en leiders Frank en Robin, namens alle ouders, broers, zussen, opa’s en oma’s en overige supporters, van harte gefeliciteerd met het behaalde kampioenschap! Hoewel er nog een aantal toernooien aan komen, vinden wij het met twee kampioenschappen én een kwartfinale beker nu al een top seizoen!17