• FCC JO8-1 OPENT 2E SEIZOENHELFT MET WINST BIJ AFC’34

 • Regen, wind en een gelijkwaardige tegenstander waren de ingrediënten voor de eerste wedstrijd na de winterstop. De tegenstander vandaag was AFC’34 JO8-4. Vorige week werd tijdens het Future Legends toernooi gewonnen van de Alkmaarse opponent en was een goede graadmeter aangezien FCC JO8-1 na de winterstop samen met AFC’34 in de 3e klasse uitkomt.

  Zonder Flynn (in de ziekenboeg), maar met nieuwe aanwinst Dean werd er vroeg afgereisd naar Alkmaar, want de aftrap was om 09.00 uur.

  Daar waar Decco vorige week nog ontbrak vanwege een vakantie stond hij tijdens de eerste helft onder de lat aan Castricumse zijde. Ten opzichte van vorige week zaten de Alkmaarders ook iets ruimer in de personele bezetting. En met deze ruimere personele bezetting was er ook een extra stukje kwaliteit aan hun ploeg toegevoegd.

  AFC’34 opende sterk en wist vrij snel op een 1-0 voorsprong te komen. FC Castricum liet zich niet van de wijs brengen en na een puike voorzet van Bas was het Lennox die de gelijkmaker binnen kon tikken. Beide ploegen waren zeer aan elkaar gewaagd, maar het waren de Alkmaarders die opnieuw op voorsprong wisten te komen; 2-1. Wederom wist FCC terug te komen. Vlak voor rust was het Sam die van een ogenschijnlijk onmogelijke positie toch wist te scoren. Nagenoeg vanaf de achterlijn wist hij de keeper in de korte hoek te verschalken.

  Daar waar voor de winterstop de wedstrijden met redelijk gemak werden gewonnen was het nu goed om te zien hoe er tot tweemaal aan toe goed met een tegenslag werd omgegaan. Stoïcijns blijft FCC JO8-1 doorvoetballen en weten vervolgens weer volop kansen te creëren.

  Het rustsignaal bood de gelegenheid om in de kleedkamer een beetje door te warmen en het gaf coach Jeroen de mogelijkheid om de nodige tips en aanwijzingen te geven.

  In de tweede helft ontstond een spannende strijd. Beide ploegen waren alert en wilden beslist geen tegendoelpunt incasseren. Naar verloop van de tweede helft zag je dat FC Castricum toch een klein beetje de bovenliggende ploeg werd. Dit werd niet direct in doelpunten omgezet, maar een overwinning hing in de lucht. Vanuit een gesloten defensie onder leiding van Midas en Sam, en met Lennox tussen de palen in de tweede helft werden de middenvelders en aanvallers in stelling gebracht. Op het middenveld heerste Siem en in zijn slipstream was het Dean die tijdens zijn allereerste wedstrijd de tegenstander goed wist te ontregelen. Met Bas heeft de ploeg een ijzersterke aanvaller. Decco haakte helaas af in de tweede helft. Ondanks het feit dat er tijdens de tweede helft zonder wissels werd gevoetbald bleef FCC heel veel energie in de wedstrijd steken. Dit betaalde zich uit nadat Siem via een pass van Sam diep werd gestuurd. Na een fraaie solo wist Siem zeer beheerst af te ronden en zodoende de 3-2 voorsprong op het scorebord te zetten. In de resterende minuten wist de mannen van de JO8-1 stand te houden en de eerste competitiewinst van het nieuwe jaar te boeken.

  Aanstaande zaterdag 21 januari staat het thuisduel op Sportpark Noord-End tegen ODIN ’59 JO8-5 op het programma. Komt dat zien!