• FCC JO8-1 PRESTEERT GOED TIJDENS LEDS TOERNOOI

 • Het sportpark van KFC in Koog aan de Zaan was zaterdag 18 februari het decor voor een Leds Voetbal toernooi. Daar waar de JO8-1 zich al meerdere keren had aangemeld voor een dergelijk toernooi, was het deze zaterdag toch echt voor iedereen de eerste keer dat er in het donker werd gevoetbald met de zij- en achterlijnen, het doel, de bal en de hesjes voor de spelers verlicht waren door middel van led verlichting. De Leds toernooien waar het team zich eerder voor had aangemeld gingen om diverse redenen niet door. Maar van uitstel kwam gelukkig geen afstel en de spelers stonden dan ook te trappelen van ongeduld voordat ze eindelijk konden beginnen.

  De aanvang van het eerste duel was om 18.20 uur. Op dat moment was het nog niet volledig donker, maar de sfeer zat er al goed in. Bij aanvang van deze wedstrijd was het voor de toeschouwers nog enigszins mogelijk om te zien wat er op het veld gebeurde. Echter al snel werd het donkerder en was het vanaf de zijkant voor de toeschouwers maar vooral ook voor de coach uiterst lastig om te zien wie er bijvoorbeeld in balbezit was of degenen die vrij stonden en aanspeelbaar zouden zijn. Dit mocht de pret niet drukken want de spelers hadden hier ogenschijnlijk geen last van. Vandaag ontbrak Flynn, maar met gastspeelster Amber werden de gelederen prachtig aangevuld.

  De tegenstander in het eerste duel was de organiserende club, KFC JO8-3. Onder miezerige omstandigheden werd er afgetrapt, waar het Sam was die het Castricumse doel leeg moest houden. In een gelijk opgaande wedstrijd was het FCC dat op voorsprong wist te komen. Uit een voorzet van Siem was het namelijk Lennox die bij de 2e paal binnen wist te tikken. Helaas kon er niet lang genoten worden van de voorsprong want de thuisploeg wist op 1-1 te komen. Voordat iedereen goed en wel gewend was aan de omstandigheden klonk het eindsignaal. De wedstrijden hadden een speelduur van 15 minuten, en na afloop van de eerste wedstrijd kon geconcludeerd worden dat er een terechte einduitslag op het scorebord stond. De wedstrijd was in evenwicht en uiteindelijk de uitslag dus ook.

  Na afloop van de eerste wedstrijd mocht er vrijwel direct aangetreden worden voor de tweede wedstrijd. Hierin was Fortuna Wormerveer JO8-2 de opponent. In dit tweede duel stond Decco onder de lat. Helaas moest hij vrij snel de bal tot twee keer aan toe uit het netje vissen. Fortuna Wormerveer vloog uit de startblokken en kwam dus snel op een 2-0 voorsprong. Op zich niet verbazingwekkend, want tot en met de 2-0 stond de tegenstander uit Wormerveer met één speler meer in het veld. Nadat dit was geconstateerd werd het evenwicht in het aantal spelers hersteld. Maar de snelle achterstond gonsde nog een beetje na en voordat FCC het wist lag ook de derde tegengoal in het doel. Vanaf dat moment werden de ruggen gerecht en kwam FCC beter in het spel. Dit resulteerde na een scrimmage voor het vijandelijke doel tot het eerste doelpunt voor FCC in dit duel. Het was Bas die de bal het laatste zetje over de doellijn wist te geven. Toch moest snel daarna helaas weer een grotere achterstand geaccepteerd worden daar waar Fortuna Wormerveer op 4-1 wist te komen. Na deze nieuwe tegenslag liet FCC zich niet uit het veld slaan. Het was Sam die het slotakkoord op deze wedstrijd gaf, want na goed storend werk van Dean die de bal wist te veroveren gaf Midas een diepe bal. Hierop wist Sam op te stomen langs de zijlijn en zijn uithaal was onhoudbaar voor de keeper: 4-2.  

  Tijdens een wat langere pauze werd het energieniveau weer op peil gebracht om de resterende twee wedstrijden met volle energie aan te vangen. De tegenstanders van de eerste twee wedstrijden waren ook de tegenstanders voor de derde en vierde wedstrijd, om te beginnen met de derde wedstrijd tegen KFC JO8-3. Nadat de toegediende suikers daadwerkelijk hun werk konden doen stond FCC al met 1-0 achter. Lennox was keeper deze wedstrijd en werd dus al snel verschalkt. Maar FCC toonde veerkracht en wist nieuwe energie aan te boren. De gelijkmaker bleef lang op zich wachten maar uiteindelijk was het Sam die met een afstandsschot de 1-1 op het scorebord wist te zetten. Daar waar iedereen eigenlijk al genoegen had genomen met een gelijkspel was het Sam die daar anders over dacht. In de slotseconde schoot hij opnieuw op doel en wederom moest de keeper van KFC het antwoord schuldig blijven, en hiermee schot Sam FCC naar een 2-1 overwinning. 

  De afsluiter van de avond was opnieuw tegen Fortuna Wormerveer. Hiermee hadden we nog een appeltje te schillen, want in de eerste wedstrijd tegen hen speelden ze een gedeelte van de wedstrijd met één speler meer. Dus de JO8-1 was erop gebrand om een goed resultaat neer te zetten. Ondanks de gedrevenheid kwam FCC toch weer op een achterstand. Maar zoals het team al eerder dit toernooi had aangetoond was er in deze wedstrijd opnieuw veerkracht. Ditmaal was het Bas die de mooiste goal van de avond wist te maken. Vanaf nagenoeg de rechter zijlijn wist hij met een prachtig diagonaal schot in de linker bovenhoek de keeper kansloos te laten en de 1-1 binnen te schieten. Vanaf dat moment pakte FCC de overhand en was het wachten op de voorsprong. Deze kwam er uiteindelijk ook, want uit een corner was het bij de tweede paal Lennox die doeltreffend wist af te ronden. Hiermee werd de laatste wedstrijd van het toernooi terecht winnend afgesloten. 

  Al met al was het een leuk toernooi waarbij FCC JO8-1 goede resultaten neer wist te zetten. Amber bleek een echte box-to-box speelster en was een welkome aanvulling voor het team. Aangezien sportiviteit het belangrijkste ingrediënt van dit toernooi was werden er geen winnaars uitgeroepen. Iedereen ging met een medaille en mooie ervaring weer naar huis. Speciale dank gaat hierbij uit naar de Vrienden van FCC die dit toernooi mogelijk hebben gemaakt voor FCC JO8-1.