• FCC JO8-1 WINT OOK TWEEDE DUEL IN 2023

• Daar waar we vorige week te maken hadden met herfstachtige omstandigheden was het deze week een tikkeltje kouder en was het kunstgrasveld door de vorst omgetoverd tot een witte vlakte. Het zachtpolige witte tapijt was de ondergrond voor de tweede overwinning in 2023 voor FC Castricum JO8-1. Vorige week werd AFC’34 verslagen en deze week werd ODIN’59 op een nederlaag getrakteerd.

Het thuisduel tegen ODIN’59 JO8-5 begon met Flynn weer in de gelederen. Zijn plek in de ziekenboeg werd dit keer overgenomen door Sam. Ondanks dit gemis begon FCC sterk aan de wedstrijd. Het was nog even onwennig in de kou, maar iedereen was goed aangekleed dus het team was snel warmgedraaid. De openingstreffer werd snel geproduceerd door Siem. Vanaf rechts wist hij de keeper te verschalken via een schuiver in de lange hoek, wat de 1-0 betekende. Het mooie begin van FCC werd helaas niet direct een goed gevolg gegeven. Dit gaf ODIN’59 de gelegenheid om terug te komen in de wedstrijd en de 1-1 te scoren. Vanaf dat moment ontwikkelde de eerste helft zich in een gelijkwaardig potje voetbal. Lennox stond de eerste helft onder de lat en wist door een aantal goede reddingen zijn doel schoon te houden. Aan de andere kant ontstonden er voor FC Castricum kansen via onder andere Bas en Flynn. Het middenveld was met Decco en Dean in evenwicht en achterin was Midas onverstoorbaar. Vlak voor rust was het opnieuw Siem die na goed doorzetten van Bas het net wist te vinden en FCC zodoende met een 2-1 voorsprong de rust in ging.

Net als in de eerste helft wist FCC ook in de tweede helft snel te scoren. Na een hoekschop van Siem ontstond een scrimmage voor het doel van ODIN’59. Het was Flynn die het meest alert was op dat moment en de 3-1 binnen wist te prikken. Wederom wist FCC het goede begin niet door te zetten en gaandeweg de tweede helft was ODIN’59 de bovenliggende partij. Decco wist lang stand te houden door een aantal fraaie reddingen te verrichten, maar uiteindelijk wisten de gasten uit Heemskerk de achterstand te verkleinen en kwamen op 3-2. Op karakter bleef FC Castricum overeind en een aantal minuten voor het eindsignaal was het opnieuw Siem die wist te scoren en zodoende het duel in het slot gooide. Op bijna identieke wijze als zijn eerste doelpunt wist hij de keeper van de tegenstander opnieuw in de lange hoek te kloppen.

Het eindsignaal werd zeer welkom in ontvangst genomen en zodoende konden de mannen van interim coach Jelmer de felicitaties in ontvangst nemen na de tweede winstpartij in 2023.