• FCC JO9-1 NEEMT PUNTEN MEE VANUIT ALKMAAR

 • Afgelopen week was wederom een week waarin overvloedige regenval de toon zette. Weilanden en plantsoenen veranderde in zwembaden. Diverse straten leken op sommige momenten op een kolkende rivier waardoor je beter met de boot naar je werk kon. Hierom waren in de gehele regio weer veel afgelastingen. Maar FCC JO9-1 had wederom het geluk op een kunstgrasveld aan te mogen treden waardoor de kicksen op de vroege zaterdagochtend uit het vet gehaald konden worden. Om 08.45 uur werd er afgetrapt op Sportpark Alkmaarder Hout voor een doelpuntrijke wedstrijd waarna FCC JO9-1 na afloop met de volle buit weer huiswaarts keerde.

  Deze ochtend was het Sam die de keepershandschoenen aan mocht trekken en was het Bas die de eerste kans van de ochtend aan liet tekenen. Maar door het goed verkleinen van de goal door de keepster (die een uiterst goed wedstrijd keepte) van Jong Holland werd deze kans door de Alkmaarders verijdeld. De openingsfase was duidelijk voor FCC, want niet al te lang na de eerste kans van Bas was het Siem die nagenoeg vanaf de zijlijn op de lat schoot. De voorsprong hing in de lucht, en deze kwam er na goed storend werk van Amber. Dit leverde balbezit op voor FCC en het was Siem die de bal koeltjes halfhoog in de hoek schoot; 0-1. FCC probeerde gelijk door te duwen naar een ruimere voorsprong, en na goed druk zetten van Jesse ontstond er een combinatie tussen Amber en Siem waarbij Bas het eindstation was. Het schot van Bas was helaas naast, maar deze actie gaf wel duidelijk de intenties van de Castricummers weer. Tegen de verhoudingen in was het vervolgens Jong Holland die gevaarlijk wist te worden, maar Sam stond zijn mannetje en wist de nagenoeg zekere gelijkmaker te voorkomen. Deze speldenprik van de Alkmaarders werd vrijwel direct de kop ingedrukt, want via een prachtige schuiver vanaf de middenlijn was het Amber die de keepster van Jong Holland wist te verschalken en de 0-2 liet noteren. Op dat moment dacht iedereen dat FCC binnen de kortste keren de voorsprong verder uit zou breiden. Maar de eerstvolgende goal viel aan de andere kant. Ondanks zeer goed verdedigend werk van Bas leverde de afvallende bal alsnog een tegendoelpunt op. Na deze tegenvaller herpakte FCC zich goed en via kansen van Bas (zijn schot belandde op de paal) en Lennox (na een fraaie pass van Midas) was de JO9-1 dichtbij de 1-3. Deze 1-3 kwam er uiteindelijk ook na een schot van Siem vanaf de zijlijn. Dit was het enige moment waarop de keepster van de tegenstander niet scherp was, want na het schot van Siem vloog de bal als een hete bitterbal door de handen van de keepster en uiteindelijk passeerde deze de doellijn; 1-3. 

  Voordat beide teams aan de limonade gingen werd er in de eerste helft nog twee keer gescoord. Na een corner van Siem was het Amber die de afvallende bal oppikte en de 1-4 binnen wist te schieten. Maar Jong Holland wist vlak voor rust toch de achterstand te verkleinen naar 2-4. Een misser van Lennox zorgde ervoor dat de spits van de Alkmaarders door kon breken en Sam kansloos achterliet. In die eindfase ontstonden er voor FCC nog diverse kansen, maar zowel Amber (na goed terugtrekken van Siem), Siem (na een goed pass van Midas), Lennox (zijn schot werd gepareerd door de keepster) en wederom Amber (na goed afleggen van Bas) bleef de ruststand steken op 2-4.

  Vrijwel direct vanaf de aftrap van de tweede helft was het Jong Holland die scoorde. Lennox, die de keepershandschoenen in de rust had overgenomen van Sam, werd kansloos achtergelaten en de aansluitingstreffer van de Alkmaarders was een feit; 3-4. Maar FCC liet zich niet van de wijs brengen en ging stug verder om de voorsprong weer uit te breiden. Na een dieptepass van Bas op de vrijstaande Sam leverde dit een puntertje op de paal op. In een opvolgende aanval was in eerste instantie Siem kansrijk en in tweede instantie belandde het schot van Siem op de vuisten van de keepster. Stoïcijns ging FCC verder en was het Sam die een corner mocht nemen, en door langs de achterlijn te dribbelen bracht hij zichzelf in scoringspositie. Hij faalde niet, want zijn schot leverde de 3-5 voorsprong op. Eén van de laatste stuiptrekkingen van Jong Holland leverde hun een vierde doelpunt op. Op dat moment stonden er te veel spelers van FCC voor de bal en via een uitbraak werd het dus 4-5.
  Hierna was bij Jong Holland de energie eruit en konden de jongens en meid van FC Castricum uitlopen naar een 4-9 overwinning. De 4-6 kwam op naam van Siem. De 4-7 van opnieuw Siem, na een mooie solo en een kogelhard schot in de linker kruising, betekende voor hem zijn vierde doelpunt van de ochtend. Midas was deze ochtend weer lekker bezig als balafpakker, maar zijn schot ging naast. De eerstvolgende aanval van FCC ontstond na goed doorzetten van Bas. Het eindstation van deze aanval was Sam die de bal hard in de bovenhoek ramde; 4-8. Het laatst doelpunt van deze ochtend kwam op naam van Bas. Zijn bekeken schot belandde in de lange hoek in het netje; 4-9. Na een allerlaatste krachtsinspanning kwam Jong Holland zeer gevaarlijk voor het doel van Lennox. Maar met een uitgestoken voet wist hij prachtig te redden en een nagenoeg zeker doelpunt te voorkomen. In de tegenstoot was het Jesse die de bal prima breed legde waarna Siem de bal iets te ver door liet rollen en zodoende de keepster van Jong Holland de gelegenheid gaf om in te grijpen. Hierna klonk het eindsignaal en was de (toch nog) ruime overwinning een feit.

  Wederom een enerverende wedstrijd waarbij het publiek op veel doelpunten werd getrakteerd. De eerstvolgende wedstrijd is op zaterdag 18 november thuis tegen KFC. De wedstrijd begint om 09.00 uur op Sportpark Noord End. Zorg dat je erbij bent!