• FC Castricum JO9-3 -ST-SVV/Sporting JO9-3

  • Het is zaterdag 23 maart als de jongens van FCC JO9-3, helaas zonder de aanwezigheid van de twee meest fanatieke voetbalmeiden, een thuispot tegen ST-SVV/Sporting JO9-3 mogen spelen. Alvorens het veld wordt betreden nemen de reservecoaches de opstelling nog even door, waarna het dan toch echt moet gebeuren.

    Al direct na de aftrap wordt er vanuit Sporting druk gezet op de verdediging van FCC. Door sterk verdedigend werk van Nino, Sibbe en Thijs, en een aantal mooie reddingen van Thom, wordt de score lange tijd op 0-0 gehouden. Toch heeft de ploeg uit Stompetoren duidelijk de overhand, en rolt de 0-1 uiteindelijk binnen. FCC reageert gelukkig nog voor het rustsignaal door een prachtig geplaatste countergoal van Daan.

    Na de rust is het FCC die het spel bepaald, waarbij de bal lange tijd niet in de buurt van keeper Sibbe komt. Thijs, Emil en Nino houden met grote efficiƫntie de achterkant in de gaten, en spelen de ballen direct weer terug naar de voorste linies. Thom dribbelt er flink op los, en komt een aantal keren gevaarlijk dichtbij het doel. Jelle weet op z'n \"depays\" een terugspeelballetje in te stiften, waarmee de Castricummers weer op voorsprong staan. Uit een prachtige counter weet Daan vervolgens via de rechterkant door te breken, en de bal behendig in de verre hoek te plaatsen. Een snelle tegengoal volgt, maar de voorsprong wordt snel weer veilig gesteld als Jelle uit een voorzet van Daan de bal met een mooie volley het doel in duwt. Het feest is compleet als Jelle vervolgens een hattrick maakt.

    Bij een stand van 5-2 lijkt de klus geklaard, maar de spanning is weer terug als er opeens twee snelle tegengoals vallen. Dankzij nog een prachtige redding van Sibbe weet FCC welverdient te winnen. Eindstand: 5-4.