• FELIX AERTS HOOFD JEUGDOPLEIDING FC CASTRICUM

  • Hij hoefde er geen seconde over na te denken. Of hij bij FC Castricum als hoofd jeugdopleidingen aan de slag wilde gaan. Felix Aerts (35) was dit seizoen al bezig met de TC2-opleiding. Deze cursus valt daar overigens moeilijk mee te vergelijken.

    Aerts: ,,Ik ben altijd op zoek naar iets nieuws. FC Castricum is een leuke club. Als je iets wilt neerzetten, heb je drie jaar nodig. Aan bijna elke trainer in het amateurvoetbal zit een houdbaarheidsdatum van drie, vier jaar. Mocht ik als hoofdtrainer vertrekken, dan kan ik altijd nog als hoofd jeugdopleidingen aan de slag bij FCC. Om deze cursus te mogen volgen, moet je verbonden zijn aan minimaal een derdeklasser. FC Castricum voldoet daaraan. Maar of ik ook als hoofdtrainer actief blijf, dat is de vraag.”

    Vanaf zijn 16e is Aerts op het trainingsveld te vinden. Voetbal, voetbal, voetbal. En dus reist hij een keer per week naar school. In zijn klas is hij de een-na-oudste. De meeste tussen de 18 en de 22. ,,Met het eerste ben ik twee dagen per week bezig en als hoofd jeugdopleiding hetzelfde. Ik ga er van uit dat ik hier langer werkzaam zal zijn. Dat is in ieder geval mijn intentie.”

    Pr-commisse