• FLITSENDE START FC CASTRICUM IN BEKERWEDSTRIJD

 • FC Castricum heeft zijn eerste bekerwedstrijd van het seizoen winnend afgesloten, zij wonnen het thuisduel met 6-3 van Wijk aan Zee. FC Castricum begon erg sterk aan de wedstrijd en zette vanaf minuut 1 Wijk aan Zee onder druk.

  Dit resulteerde in de begin fase in verschillende kleine kansjes, het was in de 21ste minuut dat Jeroen Bakker de bal veroverde, net buiten de 16 van Wijk aan Zee en Tjidde Geerts die scherp stond prima aanspeelde, deze maakte met een prachtig schot in de linker hoek de 1-0. De toon was gezet en niet veel later is het Jeroen Mooy die vanaf de middenlijn een 1 tweetje maakt en zo oog in oog met de keeper van Wijk aan Zee komt, koelbloedig weet hij de 2-0 op het scorebord te zetten. Wijk aan Zee komt er in de eerste helft niet aan te pas en weet slechts 3 keer echt over de middellijn te komen, in de blessure tijd weet Elario Zweet de rust stand op 3-0 te zetten door een prachtige assist van Tjidde Geerts.

  Na de rust gaat FC Castricum wederom flitsend van start, met een wervelwind vliegt Bart Kornblum aan de rechter kant iedereen voorbij en ziet zijn schot door de keeper gepareerd worden, uitverdedigend Wijk aan Zee verliest de bal aan Jeroen Bakker die deze keurig op maat voor het doel brengt, Erwin van Velzen schiet de bal kneiterhard in, 4-0.

  In de 51ste minuut doet Wijk aan Zee toch wat terug, het is notabene Bob van der Waal, die wat jaartjes terug bij FC Castricum speelde, de bal keurig op maat bij zijn spits legt en deze hem hoog in het dak van het doel schiet, 4-1, vier minuten later krijgt Bart Kornblum het weer op zijn heupen en gaat aan de rechterkant met hoge snelheid, hij brengt de bal voor het doel waar Tjidde Geerts het wederom keurig afmaakt, Een paar minuten later is het andersom, Tjidde Geerts speelt Bart Kornblum in die met een mooie lop de bal over de keeper speelt en 6-1 op het scorebord zet, In de 63ste minuut weet Wijk aan Zee wederom uit een dode speel moment te scoren, de genomen corner komt bij Mike van de Heide terecht die deze snoei hard inschiet, Het is wederom Mike van der Heide die in de 81ste minuut de eindstand op 6-3 zet met een prachtig afstand schot belandde zijn bal in de kruising.

  Het was een mooie voetbalmiddag met een prachtig pot voetbal, waar ook FC Castricum VR1 tegen VVH/Velserbroek VR1 zijn eerste bekerwedstrijd won met 3-1, noteer alvast voor volgende week de 2de bekerwedstrijd tegen st Adelbert in uw agenda, dit wordt gespeeld op Sportpark de Kwekerij in Egmond Binnen om 14.30 uur.

  We zien u allen dan graag weer daar.

  Joop Bakker