• FOUTE TERUGSPEELBAL NEKSLAG VOOR FC CASTRICUM

• De discussie zal nog wel enige dagen de gemoederen verhitten. Zowel de scheidsrechter als de grensrechter oordeelden geen buitenspel waarmee Always Forward op gelijke hoogte kwam met FC Castricum. Hoewel de mannen van coach Ralph Blom een paar kleine kansen kregen, was Always Forward een maatje te groot. In eigen huis verloor FC Castricum met 3-1 en dat was even slikken.

De dug-out van de Castricummers lijkt meer en meer op een arbeidsbureau. Na afloop gaf Blom moeiteloos acht namen op van geblesseerde spelers. ,,Vandaag kon ik Sebastiaan Weber niet opstellen. Dan ga je schuiven en zet je Thom Heling in de voorhoede. Door de schorsing van Elario en de langdurig geblesseerde Tjidde Geerts speelden wij met een compleet nieuwe aanval. Dit is geen excuus, maar wel een feit.’’

Feit is ook dat FC Castricum Joris Peijs in de gelederen heeft. Na een kwartiertje dammen liet Peijs zien hoe er aangevallen dient te worden. De halve defensie van Always Forward werd in zijn hemd gezet waarna het slangenmens van dichtbij de score opende: 1-0.

Op dat moment had FC Castricum de deur op slot moeten doen. Tikkie terug, nog een tikkie terug en als het nodig is nog een tikkie terug. Zo breek je het ritme bij je tegenpartij en ondertussen klikt de klok gewoon verder. Die rust ontbrak waarna een verkeerde terugspeelbal FC Castricum fataal werd. Vanuit buitenspelpositie scoorde Always Forward de gelijkmaker: 1-1.

Tot de 63e minuut kon FC Castricum de bezoekers van het lijf houden. Dat was op zich al hoopgevend. Dat het team van coach Rob van der Werff in blessuretijd nog 1-3 maakte, deed al niet meer ter zake.

Volgende week reist FC Castricum af naar Beverwijk. ,,We kunnen met opgeheven hoofd van het veld aflopen,’’ constateerde coach Blom. ,,Die 1-1 was buitenspel. Dat had de scheidsrechter moeten zien. Deze gasten kunnen wel voetballen. Tot hun doelpunt zijn ze niet bij ons in de buurt geweest. Beverwijk heeft zich met een aantal spelers versterkt. Dat weet ik ervan. Voor ons is maar één medicijn: winnen. (Foto: Sandy Klaver)