• GEMISTE-KANSEN-FESTIVAL BIJ FC CASTRICUM

 • In een enerverend duel heeft fc Castricum het onderspit moeten delven tegen Buitenveldert, dat gelukkiger in de afronding was, waardoor de uitslag 2-3 werd in plaats van bijvoorbeeld 4-4.

  De gelijkwaardige opponenten hadden allebei gekozen voor een aanvallend strijdplan, dat al snel een doelpunt opleverde. Na een afgeslagen corner gaf Carlo Vrijburg een afgemeten pass gaf op Sebastiaan Weber, die 3 meter voor een leeg doel geen kans zag om te scoren. Vanuit die situatie wist de 16-jarige Buitenveldert-doelman Rik Hoogland de snelle Donny van der Pol te bereiken, die voor 0-1 zorgde.

  Het dynamische Castricumse middenveld drukte daarna Buitenveldert in de verdrukking en dat bood kansen op voor Stef Zeilstra na een misser van de doelman en Carlo Vrijburg, die rakelings over kopte. Maar ook Buitenveldert kreeg een enorme kans via de razendsnelle Martin Campbell
  Een tegenvaller voor fc Castricum was het uitvallen van Jeroen Bakker, met een hamstringblessure.

  De tweede helft bood hetzelfde spelbeeld en bracht al snel de gelijkmaker op. Roy van Soest kopte de vrije schop van Bob van der Waal prima binnen, 1-1
  Beide teams leken ondanks hun aanvalsdrang de gelijke stand te koesteren, totdat na 80 minuten wederom Donny van der Pol scoorde, nu met een schitterend afstandsschot, 1-2.

  De Castricummers moesten nu alles op de aanval gooien, waardoor Buitenveldert de kans kreeg om te counteren en het was Martin Campbell, die voor de 1-3 score zorgde en daarmee de wedstrijd in het slot gooide. Elario Zweet mocht via een penalty in de allerlaatste minuut nog voor de 2-3 eindstand tekenen, maar fc Castricum stond opnieuw met lege handen.
  Weer ongelukkig, want er zat weer meer in, net als in de laatste wedstrijden. Met een beetje meer geluk moeten de punten toch haalbaar zijn, hoewel dat a.s. zaterdag tegen koploper EDO geen gemakkelijke opgave zal zijn.