• Gezamelijke training FCC JO10-3/Vitesse JO10-5

  • Het is zaterdagochtend 5 juni. Op een wat frisse en winderige Puikman, het thuishonk van de tegenstanders, mogen de spelers van FCC JO-3 tijdens een gezamenlijke training aantreden tegen de JO-5 van Vitesse 22.

    De eerste minuten na de aftrap gaat het spel direct vlug heen en weer, en laten beide ploegen hun passie gelden. Na een mooie uitbraak van FCC weet Jelle de stand op 0-1 te krijgen door een goed geplaatst puntertje langs de doelman. Vitesse weet de rekening snel te vereffenen door de bal over doelman Daan het net in te sturen (1-1). FCC geeft niet op, en blijft de druk opvoeren met een aantal mooie combinaties tussen Fabian en Jelle. Ook Thijs laat zich met een geweldige poeier gelden, maar de doelman zit er goed bij. Sibbe kan zich met een paar prachtige kapbewegingen goed positioneren, maar loopt zich uiteindelijk klem. Huub weet Sibbe ook goed te vinden, waarop er een aantal flinke kansen ontstaan. Daan kan zich in het doel goed staande houden door een paar mooie reddingen te verrichten. Ook het verdedigende werk van Nino, Bjorn en Huub laat zien hoe vurig FCC in het spel zit. Toch weet Vitesse, in de rebound na een mooie redding van Daan, de 2-1 op het scorebord te zetten. Fabian is er vervolgens als de kippen bij om de stand weer gelijk te krijgen (2-2).

    Na de rust staat FCC door wat positiewisselingen duidelijk wat onwennig in het veld, wat al snel resulteert in een tegengoal (3-2). FCC wordt wakker, en gaat daarop vol in de aanval. Bjorn komt met een slimme uitbraak gevaarlijk dichtbij de gelijkmaker. Uiteindelijk weet Daan Jelle tot twee keer toe vrij te spelen, waarop Jelle heel koeltjes beide keren het net laat bollen (3-4). Na nog enkele kansen voor FCC wordt de stand weer gelijk gezet (4-4), waarmee er een bloedstollende slotfase wordt ingeluid. Uiteindelijk is het Fabian die zich langs een aantal Vitesse-spelers naar voren weet te werken, en de bal langs de doelman krijgt (4-5). Met het nodige verdedigende werk van Huub, Sibbe en Nino (laatstgenoemde weet een mooi block te zetten) kan FCC de voorsprong behouden tot het eindsignaal. Eindstand: 4-5.