• GOED DRAAIEND FC CASTRICUM VERSLAAT HARDWERKEND IJMUIDEN

  • FC Castricum blijft goede zaken doen en bindt ook IJmuiden aan de zegekar waardoor het zich stevig in de subtop nestelt. Zowel FC Castricum als IJmuiden begonnen wat stroef aan de wedstrijd, waardoor er in het eerste kwartier er weinig kansen te noteren waren, in de 20ste minuut is het IJmuiden die de voorsprong pakt, aanval over rechts, Kay Brouwer brengt de bal scherp voor en het wordt afgemaakt door Joshua Domininggus, 0-1. Naar mate de wedstrijd verder vordert krijgt FC Castricum meer grip op de tegenstander, in de 25ste minuut raakt Carlo Vrijburg buitenkant paal en in de 30ste minuut is het Elario Zweet die de lat raakt, uiteindelijk is het in de 36ste minuut raak voor FC Castricum, Ernst Buijnsters speelt Elario Zweet prima in en deze maakt het keurig af, 1-1. vervolgens kan FC Castricum drie minuten later op voorsprong komen, Sebastiaan Weber gaat alleen op de keeper af maar ziet zijn schot tegen gehouden worden net voor rust is de laatste kans voor IJmuiden, de bal van de genomen corner komt bij de vrijstaande Floyd Hille maar die schiet voor open doel over.  

    Na de rust zien we een heel ander FC Castricum, de woorden van beiden coaches zullen zijn aangekomen bij de spelers in de rust en FC Castricum zet meteen druk, we zijn nog geen twee minuten bezig of Ernst Buijnsters, die een puike wedstrijd staat te spelen, veroverd de bal en speelt direct Elario Zweet in deze staat helemaal vrij en zo een twintig meter van het doel, hij hoeft maar even te kijken waar hij hem precies wil hebben en haalt verwoestend uit, zijn schot beland onhoudbaar in de kruising, 2-1, in de 59ste minuut kan Sebastiaan Weber de score nog verder uitbreiden maar helaas zijn schot wordt door de sterk keepende goalie eruit getikt, vervolgens kreeg FC Castricum nog wat kleine kansjes, uiteindelijk bleef het 2-1.

    In de laatste speelronde in november stijgt FC Castricum weer 1 plekje en staat inmiddels 5de op de ranglijst.

    Nu afwachten of de twee laatste competitie speelrondes en 1 Bekerwedstrijd in de 3de ronde van de KNVB Beker in december worden afgewerkt. dit zal mede van aankomende dinsdag afhangen, mocht dat zo zijn dan gaat FC Castricum volgend weekend op bezoek bij sv Beverwijk.

    Joop Bakker