• GROTE KLASSE!!!

 • Dankzij de leden ‘overleeft’ FC Castricum financiële crisis.

  Het bestuur van FC Castricum is alle leden en ouders van jeugdleden enorm dankbaar. Ondanks de corona-crisis werd de contributie  betaald. Zonder deze bron van inkomsten hadden we het een stuk moeilijker gehad. Sterker nog:  zouden wij het hebben gered tot het einde van het seizoen? Dankzij jullie steun zal FC Castricum dit seizoen ‘overleven’.

  Nog even terug naar september 2020 toen de competitie kon worden opgestart. Weliswaar met beperkingen t.a.v. het gebruik van kleedkamers en het aantal daarin toegestane aantal spelers van 18 jaar en ouder. Om een en ander toch min of meer droog te kunnen “huisvesten” werd een aantal tenten aangeschaft. De kantine was volgens de coronaregels ingericht en geopend voor consumpties.

  Helaas konden we slechts korte tijd van  de openstelling genieten. Begin oktober kwam er weer een lockdown. De kantine moest dicht en de kleedkamers en douches  mochten niet meer worden gebruikt. Voor de jeugd tot en met 17 jaar viel dit mee; zij mochten al snel weer in teamverband trainen en onderling een partijtje spelen.  De oudere jeugd en senioren mochten niet meer dan per tweetal een balletje naar elkaar overspelen. Vorige maand kwam er een versoepeling voor de senioren tot en met 27 jaar en trainden zij weer samen.

  Voor de spelers van 28 jaar en ouder kwam er geen versoepeling. Ondanks een constante lobby door de KNVB bij de minister van sportzaken. Ook kon de door de KNVB in mei geplande regio-competitie de prullenbak in.

  De inkomsten van FC Castricum bestaan voor het grootste deel uit contributie, sponsorbijdragen en de kantine. De inkomsten uit de kantine kwamen al na een maand stil te liggen. De  opbrengst uit sponsorbijdragen is nog hoogst onzeker; thans worden de sponsors benaderd en wordt er gefactureerd.

  Tot en met afgelopen april heeft de vereniging financieel gedraaid op de inkomsten uit de contributies en steunmaatregelen van het Rijk. De gemeente Castricum heeft uitstel gegeven voor het betalen van de huur van de velden.

  Met een onmeetbare veerkracht is het FC Castricum gelukt om het hoofd boven water te houden. Daar mogen, nee moeten wij met zijn allen trots op zijn. GROTE KLASSE!!!

  Namens het bestuur Gerard Travnicek (penningmeester a.i.)