• Hattrick Stef Zeilstra in 5 minuten

  • Hoewel de uitslag anders doet vermoeden, heeft fc Castricum met veel moeite laagvlieger DCG verslagen en de competitie daarmee waardig afgesloten. In de beginfase leek Castricum in Amsterdam een makkelijke middag te krijgen met goed voetbal, kansen voor Elario Zweet en een schot op de paal van Sebastiaan Weber, gevolgd door een mooi doelpunt uit een vrije schop van Carlo Vrijburg, 0-1. Daarna liet DCG zich wat meer zien en hoewel de Amsterdammers eigenlijk geen kansen kregen, werd het op slag van rust toch 1-1 toen een overtreding van Michael Obioha werd bestraft met een penalty en DCG-aanvoerder Sil Zijlstra dit cadeautje gretig uitpakte.

    De tweede helft leek meer op een gezapig potje zomeravondvoetbal, waarin weinig gebeurde, totdat in de 80e minuut Sil Zijlstra iedereen wakker schudde met een prachtig schot vanaf eigen helft; de boogbal verraste de ver voor zijn doel staande Danny Burger en dat betekende vanuit het niets 2-1 voor DCG. Castricum leek tegen een onverwachte nederlaag aan te lopen, maar het venijn zat in de staart. Trainer/coach Arvid Smit stuurde Stef Zeilstra naar voren en dat bleek een gouden greep. In 5 minuten tijd werd de wedstrijd helemaal op zijn kop gezet met een puntgave hattrick van de gelegenheidsspits. In de 85e minuut gaf Roy van Soest een prima dieptepass op Bob van der Waal, wiens perfecte voorzet snoeihard door Stef werd ingeschoten, 2-2. Twee minuten later kopte hij keihard een corner in, 2-3 en in de laatste minuut volgde de uitsmijter na een voorzet van Sebastiaan Weber, 2-4.

    Linkervoet, rechtervoet en hoofd ! Meer smaken waren er niet en zo sloot fc Castricum het eenjarig verblijf in de 3e klasse af met een voorsprong van 8 punten op belager Monnickendam. Volgend seizoen wacht de 2e klasse!