• HCSC – FC CASTRICUM, STORM SPEELT CRUCIALE ROL

 • FC Castricum haakte dit weekend definitief af voor het kampioenschap, en verloor van HCSC uit Den Helder met 4-1.
  Als FC Castricum nog in aanmerking wil komen voor de nacompetitie, om alsnog naar de 2de klasse te kunnen promoveren, zal men moeten zorgen dat zij in de top 4 blijven staan.

  Op weg naar Den Helder was het al te zien dat het weer omsloeg van zonnig en een klein windje naar stormachtig en veel regen.
  Buienradar had al aangegeven dat de piek tussen 15.00 uur en 15.30 uur zou liggen.
  HCSC had de toss gewonnen en koos voor windje mee de eerste helft, heel verstandig want de wind die er toen al stond zorgde ervoor dat de bal tegen de wind niet te bespelen was en alle kanten op dwarrelde, ballen die weg werden geschoten door FC Castricum kwamen met dezelfde vaart weer terug.

  In de 6de minuut was het HCSC dan ook die de eerste kans kreeg om te scoren, Tim Kuurman zijn schot werd gestopt door Danny Burger.
  Het was nog geen 14 minuten later dat HCSC de scoren opende, Gajim Lacroes schoot hem prachtig in.
  De eerste echte mogelijkheid voor FC Castricum was in de 28ste minuut, een vrije trap genomen door Carlo Vrijburg, waar Sebastiaan Weber er net niet bij kon komen om te scoren.
  Inmiddels was de piek van het slechte weer genaderd.

  Op andere velden (o.a. Purmersteijn ?? HBOK) werd de wedstrijd voor 15 minuten stil gelegd maar in Den Helder werd er gewoon door gevoetbald, wat resulteerde in prachtige afstandsschoten van HCSC, die met de kracht van de wind loei hard op het doel afkwamen.
  In de 31ste minuut was het eerst op de lat, maar 6 minuten later was het raak, een prachtig schot van Bart van Steen belande in de kruising, en nog geen 3 minuten later breiden Tim Kuurman de scoren uit naar 3-0.

  Na de rust was de piek afgenomen en stond er nog wel wind, het zonnetje was doorgekomen.
  Het is in de 47ste minuut dat Elario Zweet met een listig lopje over de keeper de stand op 3-1 bracht, zijn vijftigste al weer voor het 1ste.

  Maar nog geen 5 minuten later balverlies aan de rechterkant van FC Castricum, HCSC brengt de bal voor en deze werd keurig in de rechterhoek geplaatst door Danny Visser.
  Dit was eigenlijk de doodsteek voor FC Castricum en men kon geen vuist meer maken.

  Het enige wat positief was is dat de directe concurrentie het ook liet liggen en alle drie verloren (de nr 3 Purmersteijn, 5 EVC en 6 Reiger Boys).
  Joop Bakker

  Klik hier voor fotoreportage