• HSV JO8-4 - FC Castricum JO8-2

 • Teamwerk leidt tot dikke overwinning JO8-2 tegen HSV
  Vandaag de afsluitende wedstrijd in de competitie tegen HSV JO8-4 in Heiloo. Perfect voetbalweertje; bewolkt, windstil en 11 graden. Prima ingrediënten om lekker een potje te voetballen.
  Vanaf het begin was FC Castricum de bovenliggende partij, maar dit betaalde zich niet direct uit in doelpunten. Er ontstonden een behoorlijk aantal mogelijkheden, maar het vizier stond nog niet op scherp. En in het voetbal is er een ongeschreven wet dat als je ‘m zelf niet maakt dat je dan de deksel op je neus krijgt en de tegenstander wel scoort. En dit gebeurde ook, want bij de eerste de beste aanval van HSV was het raak. Totaal tegen alle verhoudingen in maakte HSV dus de openingstreffer, en moest keeper Duncan de bal uit het netje vissen.
  Door het doelpunt van HSV ging bij FC Castricum de knop om, en vanaf dat moment was iedereen super scherp. Voor het aanwezige Castricumse publiek was het genieten geblazen. Er werd ontzettend goed samengespeeld. Iedereen bleef geconcentreerd tot het laatste fluitsignaal, en dit betaalde zich uit in elf doelpunten.
  De gelijkmaker werd door Louie gescoord. Aan de rechterkant van het veld zette hij goed door en zijn schot op doel werd door de keeper niet goed verwerkt. Ariyam wist Castricum vervolgens op voorsprong te zetten. Vanuit een scrimmage wist hij goed door te zetten en de 1-2 te produceren. De 1-3 kwam op naam van Finn. Na een prima lange bal vanaf achter van Yuna wist Finn te bal op te pikken en twee verdedigers te passeren om vervolgens de keeper te verschalken. En na een spelonderbreking was Ariyam er als de kippen bij om de 1-4 binnen te prikken.
  Tijdens de rust werd de kleedkamer even opgezocht voor een glas limonade. Max nam het keepersshirt over van Duncan, en na nog een aantal aanwijzingen werd het veld weer betreden.
  Net als in de eerste helft was Castricum in de tweede helft weer de bovenliggende partij. Dit resulteerde in deze helft in zes doelpunten en geen enkel tegendoelpunt. Max heeft als keeper in de tweede helft sporadisch iets te doen gehad, want het spel speelde zich met name op de helft van HSV af.
  Louie maakte de eerste goal in de tweede helft. Zijn tweede van de ochtend betekende de 1-5. Na een uitbraak langs rechts rondde hij prima af in de korte hoek. Het volgende doelpunt werd helaas afgekeurd. De cornerbal van Bram werd niet juist genomen, waardoor zijn doelpunt niet telde. Toch was het Bram die de 1-6 op het scorebord zette. Na een prachtige assist van Sietse wist Bram via de binnenkant van de paal te scoren. Vervolgens was het weer de beurt aan Ariyam. Via een uitbraak vanaf de eigen helft rondde hij beheerst af. Ook de 1-8 was voor Ariyam. Uit een prachtige assist van Louie maakte Ariyam zijn vierde van de wedstrijd.
  Het mooiste doelpunt van de ochtend kwam op naam van Duncan. Na een uittrap van de keeper van HSV besloot Duncan om de bal op zijn knie te nemen en zodoende richting het doel van de tegenstander te spelen. Tot zijn eigen verbazing wist de keeper de bal niet te keren en zodoende werd de stand op 1-9 gezet. De honger naar doelpunten was bij Castricum, en bij Ariyam in het bijzonder, nog niet verdwenen. De uitslag werd naar dubbele cijfers gebracht, want Ariyam wist in de slotfase van de wedstrijd zijn vijfde en zesde doelpunt van de ochtend te maken. Uiteindelijk dus een dik verdiende 1-11 overwinning na een prachtige pot voetbal. Een hele mooie afsluiter van de competitie!
  Vanaf nu volgen er een aantal toernooien, te beginnen morgen met het Klaas Peijs toernooi bij FC Castricum. Hier staat voor JO8-2 een pittig programma te wachten aangezien ze in dezelfde poule als FC Castricum JO8-1 zijn ingedeeld.