• IN MEMORIAM FRED SLAGMAN

 • Vanaf het moment dat menig selectielid de overstap maakte van de A-junioren naar de selectie, hebben we heel veel verschillende trainers op de bank gehad. Ik denk dat het niet overdreven is dat er elk jaar een andere trainer op de bank zat, maar er was altijd één constante factor bij ‘2’: Fred Slagman.

  Elke week kwam hij als eerste op de club om alvast de voorbereidingen van de wedstrijddag te doen, met de trainer voor te beschouwen en vooral veel bakkies koffie doen met iedereen die dat maar wilde. Fred was een clubman en dat zag je als hij met zijn bak koffie door de kantine liep. Hij kende iedereen, sprak iedereen en was bovenal betrokken bij iedereen.

  Zelf heb ik door een blessure een jaar lang Fred geholpen met zijn taken rondom het tweede. Elke zaterdagochtend stonden we dan in het verzorgingshok de tegenstander te analyseren aan de hand van alle statistieken die jij in je map had waarin je alles bijhield. Eén keer heb je me gevraagd waarom ik eigenlijk geen stropdas droeg bij het overhemd en colbert waar we in liepen. “Zonder stropdas ga je de deur toch niet uit?” was het argument. Hoewel goed bedoeld had Fred natuurlijk ook allang in gezien dat een stropdas niet handig was bij het eten van een broodje bal met satésaus na de wedstrijd. Want die traditie was vanaf het begin geboren: de broodje bal context. Met als uitslag na elk seizoen dat de fabrieksballetjes onderaan stonden en de Amsterdamse ballen het lekkerste smaakten.

  Een wedstrijd die Fred nooit wilde missen is Volendam uit, want daar stond altijd wat te gebeuren. Na de wedstrijd de dijk op, op de foto in traditionele klederdracht met een pilsje in de hand, je mocht het niet missen. Dat hij dan soms vergat met wie hij terugreed- met als resultaat dat jullie met 6 man in een kleine auto terug naar Castricum moesten vanuit Volendam- wordt nog steeds hard om gelachen.

  Fred was er altijd bij, van de wedstrijddagen tot de selectieuitjes naar Londen en Barcelona, van de Sinterklaasviering tot aan Waar schijt de koe? De selectie, het teamgevoel, de gezelligheid, het paste bij Fred.

  En nu moeten we je missen. Voor altijd.
  Je blijft in ons selectiehart. Voor altijd.

  Namens de selectie,
  Pim van der Kolk

 • Gelegenheid tot afscheid nemen en condoleren maandag 15 maart van 18.30 tot 19.15 uur in uitvaartcentrum De Jongh, Dorpsstraat 113a te Castricum.
  De rouwstoet zal dinsdag 16 maart omstreeks 13.15 uur door de Bartokstraat rijden, waar u een laatste groet kunt brengen. De begrafenis vindt plaats in besloten kring.
  U kunt de dienst online bijwonen door om 14.00 uur in te loggen op: pkcastricum.nl
  Ga naar liveuitzendingkerkdienst en klik op de link