• IN MEMORIAM SJAAK TUIJN 1936-2019

 • Onlangs bereikte mij het trieste bericht dat 4 mei j.l. op 82-jarige leeftijd oud CSVer Sjaak Tuijn is overleden. Sjaak heeft in zijn CSV tijd enorm veel gedaan voor de club.

  Zo was Sjaak betrokken bij het eerste team, mede jeugd leider van zijn zoons Mike en Ralph, altijd bereid om voor vervoer te zorgen bij de vele evenementen die CSV in haar tijd organiseerde, in de zomer van 1982 kreeg CSV een oude bestelbus aangeboden van de familie Stolk die Sjaak samen met Wil Gras weer geheel opknapte, O.a. bedradingen, nieuwe achter lichten en motorisch werd e.e.a. vernieuwd terwijl tevens de bus door Sjaak in de club kleuren van CSV blauwwit werd geschilderd.

  Deze bus werd door Sjaak gebruikt om heel veel oud papier op te halen in Castricum waarbij een behoorlijk adressen bestand werd opgebouwd, tevens kon de bus gebruikt worden om spullen voor de braderieën van clubgebouw CSV naar centrum Castricum te brengen, ook bij de organisatie van de CSV evenementen bij de braderieën was Sjaak altijd present en heeft hij veel lol aan gehad. Te denken valt aan de hindernisbaan naast Het Eethuisje waar CSV een groot publiek trok. Ook de mechanische CSV stier gesponsord door de Rabobank was een topper op deze braderieën.

  De braderieën werden 6x per seizoen gehouden op de donderdagavonden in het dorp waarbij Sjaak altijd present was om te helpen bij deze CSV evenementen, Sjaak kon wel een behoorlijk driftig mannetje zijn en ruzie moest je daarom niet met Sjaak hebben zo knipte hij een keer de draadjes van de speakers in de kantine door met een schaar, hij had al een paar keer gevraagd of de muziek zachter kon. Dit gebeurde niet. Sjaak beende boos weg pakte achter de bar een schaar en knipte de draadjes van de speakers door.

  Paul Uijtendaal, een G-voetballer, die alle wedstrijden met het eerste team van CSV mee ging om te supporteren, kreeg eens een voorzichtig tikkie van Sjaak. Oorzaak: Het eerste team kreeg een keer een koud buffet aangeboden in de kantine toen CSV kampioen was geworden onder Jan Kooij.  Paul Uitendaal en zijn maatje Frank Sluijter mochten van het eerste team ook mee eten. Dat wist Sjaak echter niet en haalde redelijk vol uit op Paul zijn kin...............Ook was Sjaak in de jaren 80/90 leider van het veteranen team van CSV, zie foto en vele jaren deed hij terreindienst wat nu gastheer zou heten................. 

  Op de team foto van de veteranen staat Sjaak staand uiterst links op de foto, met Sjaak verliezen we een pracht verenigingsmens, we wensen Roos, kinderen, klein kinderen en verdere familie veel sterkte toe om dit verlies een plaats te geven.

  Albert Bras.