• JO10-3 gaat strijdend ten onder tegen De Foresters JO10-3

• Op deze grijze, grauwe en koude zaterdagochtend werd er aangetreden tegen een bekende tegenstander: De Foresters JO10-3. In de eerste seizoenshelft werd in een spannende thuiswedstrijd nipt met 4-5 verloren. FC Castricum ging vandaag helaas opnieuw strijdend ten onder, en moest genoegen nemen met een 8-5 verliespartij.

FC Castricum kwam weifelend uit de startblokken. Het was De Foresters die duidelijk het betere van het spel hadden in het eerste gedeelte van de eerste helft. Op het moment dat er gefloten werd voor de time-out in de eerste helft stond FC Castricum met 2-0 achter en had het nog niet veel in de melk te brokkelen. Bij de 1-0 vloog de bal via een schot vanaf de linker zijlijn over keeper Daan heen, en bij de 2-0 werd Daan via een schot vanaf links verrast in de korte hoek. Aan de andere kant was alleen Fabian in kansrijke positie geweest, maar bij deze aanval was de keeper van de tegenstander het eindstation.

Tijdens de time-out werd iedereen even wakker geschud. Dit had duidelijk zijn effect, want vanaf dat moment werd het een gelijker opgaande strijd. Het was Fabian die de achterstand verkleinde naar 2-1. Na goed voorbereidend werk van Jelle wist Fabian doeltreffend af te ronden. In verdedigend opzicht stond FC Castricum een aantal keer niet goed op te letten. Door met meerdere verdedigers pressie op de bal te geven werden een aantal aanvallers van de tegenstander vrijgelaten voor het doel van Daan. Uit een dergelijke situatie wist De Foresters de 3-1 op het scorebord te zetten. Voordat De Foresters uitliep naar 4-1 was het Fabian, die na aangeven van Jelle, op de paal schoot. Hierbij werd ook in tweede instantie het net niet gevonden. Zoals gezegd kwam De Foresters op 4-1. Een afstandsschot werd in eerste instantie nog geblokt door Daan, maar bij de afvallende bal was het een aanvaller van De Foresters die Daan uitkapte en de 4-1 binnen tikte. FC Castricum toonde na de 4-1 veerkracht door weer terug te komen tot 4-3. De 4-2 kwam op naam van Jelle. Zijn schot vanaf rechts passeerde in de korte hoek de doellijn. En ook de 4-3 werd door Jelle gescoord. Hierbij kwam de bal via een uittrap van Daan bij Suus terecht. Zij zette Jelle met een pass in kansrijke positie, en Jelle wist de kans om te zetten in een goal door de bal vanaf links in de rechter hoek te schuiven. Vlak voor rust wist de tegenstander verder uit te lopen naar 5-3. Na een steekpass op hun vrijstaande spits ging de bal in de uiterste hoek.

Na de rust stond er een doortastender team in het veld dan in de eerste helft. Coach Henk had het team duidelijk toegesproken dat er een tandje bij moest. De tweede helft begon goed voor FC Castricum, en er werden direct een aantal kansen gecreëerd. Fabian was de tweede helft de keeper en na een uittrap van hem kwam Jelle in positie om op doel te schieten. Zijn schot spatte uiteen op de vuisten van de keeper. Bij een volgende aanval, die begon bij sterk uitverdedigen van Thijs, kwam Daan in kansrijke positie. Helaas werd zijn schot vanaf rechts door een uitgestoken voet van de keeper van De Foresters tegengehouden. Vanuit een goede organisatie wist FC Castricum in deze fase van de wedstrijd het duel naar zich toe te trekken. De spaarzame aanvallen van De Foresters werden door verdedigers Nino en Thijs onschadelijk gemaakt. Suus, Sibbe en Bjorn opereerden vanaf het middenveld, maar in zowel verdedigend als aanvallend opzicht wisten zij hun steentje bij te dragen. En in de tweede helft waren het Daan en Jelle die de meest vooruit geschoven spelers waren en ook voor het meeste gevaar zorgden. Zo was het Daan die de 5-4 op zijn naam zette. Na een uittrap van Fabian was het Daan die bal oppikte en door zijn harde schot ging de keeper met bal en al over de doellijn. Na de 5-4 was het Daan die nog een aantal keer gevaarlijk werd via mooie schoten op doel, maar uiteindelijk niet het net trof. Jelle wist het net wel te laten bollen. Na een prachtige assist van Suus schoot Jelle de bal in het dak van het doel, dus werd er met een 5-5 tussenstand de time-out in de tweede helft bereikt.

Na de onderbreking kantelde de wedstrijd helaas de kant op van De Foresters. In deze fase van de wedstrijd kon je zien dat er iets meer voetbal vernuft bij de tegenstander aanwezig was. FC Castricum bleef knokken voor een goed resultaat, maar moest uiteindelijk met 8-5 het onderspit delven. Fabian stond als een tijger te keepen, en wist snel na de time-out goed te redden op een afstandsschot. Maar bij een uitbal voor De Foresters was er een moment van onoplettendheid bij de volledige FC Castricum defensie. De tegenstander nam de uitbal, rende ongehinderd richting doel, en kon onhoudbaar uithalen voor de 6-5. Bij de 7-5 werd de voltallige verdediging van FC Castricum in de luren gelegd en het daaropvolgende schot was onhoudbaar voor Fabian: 7-5. FC Castricum was in deze fase niet geheel kansloos, maar bij schoten van Daan, Suus en Jelle stond de keeper van De Foresters in de weg. Op de valreep wisten de tegenstanders nogmaals te scoren, waardoor FC Castricum strijdend ten onder ging en genoegen moest nemen met een 8-5 verliespartij.

Aankomende zaterdag heeft FC Castricum JO10-3 kans om revanche te nemen op de twee recente verliespartijen. De ultieme tegenstander hiervoor is uiteraard plaatsgenoot Vitesse’22. Zaterdag is Vitesse’22 JO10-3 de tegenstander. De wedstrijd wordt gespeeld op Sportpark De Puikman en begint om 09.45 uur. Zorg dat je erbij bent!