• JO10-3 SPEELT WEDSTRIJD MET TWEE GEZICHTEN TEGEN VITESSE '22

 • Onder prachtige weersomstandigheden, waarbij het nazomerzonnetje lekker scheen, speelde FC Castricum de derby tegen Vitesse ’22 JO10-4. Het werd een wedstrijd met twee gezichten. Daar waar de eerste helft een hele mooie gelijk opgaande strijd was, pakte Vitesse ’22 in de tweede helft de overhand en gingen de koppies bij FC Castricum hangen, waardoor een grote nederlaag niet meer af te wenden was.
  Om 09.15 uur werd er verzameld in de kleedkamer bij Vitesse ’22. Het team was compleet en iedereen was mooi op tijd aanwezig. De weersomstandigheden waren perfect met het zonnetje aan de hemel en ongeveer 14 graden.

  De eerste helft was een prachtige gelijk opgaande strijd. In de openingsfase wisten beide ploegen een aantal keer gevaarlijk te worden, waarbij een mooi schot van Sibbe het meeste opviel. Nadat een schot van Vitesse ’22 voorlangs ging wisten zij in de opvolgende aanval wel te scoren, waardoor FC Castricum tegen een 1-0 achterstand aan moest kijken. FC Castricum ging op zoek naar de gelijkmaker, en deze kwam er ook. Vlak voordat Jelle de gelijkmaker wist te maken moest hij eerst opgelapt worden na een ongelukkige botsing met een tegenstander. Vrijwel direct na deze spelonderbreking wist Jelle een mooie voorzet af te leveren die matig werd verwerkt door de keeper van Vitesse ’22, maar uiteindelijk door toedoen van de paal niet in het doel belandde. In de volgende aanval gaf Suus een perfecte assist richting Jelle die de uitkomende keeper wist te verslaan en zodoende de 1-1 liet noteren.  Zoals al eerder vermeld waren beide ploegen gewaagd aan elkaar en het spel ging over en weer. Helaas was het Vitesse ’22 die weer op voorsprong kwam. Maar FC Castricum toonde volop veerkracht door, na een fantastische actie van Thijs, waarbij hij eerst opstoomde langs de linker zijlijn om vervolgens een fantastische assist af te leveren, op gelijke hoogte te komen. En na de gelijkmaker pakte JO10-3 goed door en wist zodoende zelfs de leiding te pakken. Na een duel op het middenveld kreeg Bjorn de bal te pakken en speelde in op Suus, die vervolgens Jelle wist te vinden. Jelle aarzelde niet en schoot binnen: 2-3 voorsprong. FC Castricum probeerde de voorsprong tot de rust in stand te houden. Dit leek ook te lukken, want Nino en Thijs stonden ijzersterk te verdedigen en Daan wist als keeper de bal een aantal keer goed te stoppen. En Sibbe wist de bal zelfs een keer van de doellijn te keren met zijn hoofd. Maar op de valreep van de eerste helft moest toch de gelijkmaker geïncasseerd worden. Vitesse ’22 leverde een schot af, welke door een woud van spelers slecht zichtbaar was en zodoende kon Daan niet op tijd ingrijpen.
  Zowel spelers, begeleiders als toeschouwers genoten volop van een mooie voetbalochtend. In de rust werd door de spelers genoten van een beker limonade. Het keepersshirt ging om de schouders van Sibbe, en met het gevoel dat er minimaal een gelijk spel te behalen viel werd gestart met de tweede helft.

  Direct bij begin van de tweede helft pakte Vitesse ’22 de overhand, en moest Sibbe een aantal keer handelend optreden. Hierbij werd hij geholpen door Bjorn die een bal van de doellijn wist te redden. Aan de andere kant wist Jelle een speldenprik uit te delen. Zijn solo door de defensie van Vitesse ’22 had een mooier lot verdiend, en tot ieders teleurstelling pakte Vitesse ’22 in de tegenaanval een 4-3 voorsprong. Vitesse ’22 ging op zoek naar een grotere voorsprong maar FC Castricum gaf zich zeker nog niet gewonnen. Met gevaar voor eigen leven was het Nino die zich in de baan van een schot wierp en zodoende een tegentreffer wist te voorkomen. Na deze actie was het verzet van FC Castricum min of meer gebroken.

  De koppies gingen hangen en het geloof in een goede afloop ging verloren. Ondanks een aantal goede reddingen van Sibbe liep de achterstand op naar 6-3. Tussentijds wisselde het keepershirt nog een keer van schouders. In het restant van de tweede helft was het Bjorn die het doel verdedigde. Deze wisseling mocht niet baten en FC Castricum wist het niet meer om te buigen. Ondanks sterke verdedigende acties van Thijs en Nino, en een aantal aanvallen via Jelle en Daan liep de score verder op, met uiteindelijk een 10-3 als einduitslag op het scorebord.
  Aanstaande zaterdag 21 september speelt JO10-3 de thuiswedstrijd tegen Sporting Krommenie JO10-5. Om 10.00 uur wordt er afgetrapt. Zorg dat je erbij bent!