• JO10-3 verliest derby tegen vv Limmen

• Met het intredende herfstweer was het zaterdagochtend toch even checken of het niet afgelast was. De avond voor de wedstrijddag had het toch behoorlijk geregend, maar de velden lagen er keurig bij op het complex van vv Limmen en er kon gewoon gespeeld worden.

Voor sommige mensen (lees: de schrijver van dit stukje) neemt het spelen van een derby tegen vv Limmen toch extra sentimenten met zich mee. Dit soort wedstrijden wil je eerlijk gezegd gewoon niet verliezen…
    Indien Daan aanwezig is, dan is hij steevast de keeper tijdens de eerste helft. In de tweede helft laat hij normaal gesproken ook nog even zijn voetballende kwaliteiten spreken. Zo ook afgelopen zaterdag in de wedstrijd tegen vv Limmen JO10-3. Nino was vandaag afwezig, en onder herfstige omstandigheden werd er afgetrapt.

FC Castricum begon goed aan de wedstrijd en ging voortvarend op zoek naar een doelpunt. Helaas viel het eerste doelpunt aan de andere kant. Door voor het eigen doel langs uit te verdedigen kon een aanvaller van Limmen de bal oppikken en de 1-0 binnenschieten. Hiermee werd de voortvarende start van FC Castricum gelijk teniet gedaan. En na de openingstreffer van vv Limmen was FC Castricum gelijk een poosje van slag. Ondanks een aantal prachtige reddingen van Daan wist vv Limmen zelfs uit te lopen naar een 5-0 voorsprong. Hierna begon FC Castricum pas weer een beetje uit hun schulp te kruipen, en was het Sibbe die de 5-1 liet noteren. Na een mooie solo door de defensie van Limmen schoof hij de bal beheerst in de hoek. Direct hierna ontstonden er meer kansen voor FC Castricum. Zo was het Fabian die met een dieptepass Jelle wist te lanceren. Helaas stond tot twee keer aan toe de keeper in de weg. Hierna werd Sibbe wederom gevaarlijk, maar na een prachtige actie belande de bal op de buitenkant van de paal. Daar waar een tweede doelpunt van FC Castricum in de lucht hing was het vv Limmen dat wederom toesloeg. Via een prachtig hoog schot van voor de middenlijn was Daan kansloos en kwamen zij op een 6-1 voorsprong.
    Met een 6-1 ruststand werd de kleedkamer opgezocht en ben je toch een beetje huiverig voor een grote nederlaag. Onder het genot van een beker limonade werd iedereen weer even op scherp gezet voordat het veld betreden werd voor de tweede helft.

Met Fabian als doelman in de tweede helft ging FC Castricum proberen om de opgelopen achterstand goed te maken. In tegenstelling tot de eerste helft was het nu vv Limmen die goed uit de startblokken kwam. Hierbij was het te danken aan het goede verdedigende werk van Thijs, goede reddingen van keeper Fabian en het aluminium dat de achterstand niet verder opliep. Nadat het offensief van vv Limmen een beetje tot bedaren kwam was het FC Castricum dat steeds beter in het spel kwam. Een prachtige actie van Thijs langs de zijlijn waarbij hij een tegenstander met een panna wist te passeren was typerend voor de manier waarop JO10-3 op dat moment in de wedstrijd zat. En het eerstvolgende doelpunt in de wedstrijd was dan ook verdiend voor FC Castricum. Bjorn scoorde de 6-2 en hiermee gelijk zijn allereerste doelpunt in een officiële wedstrijd. Zijn schot schampte een been van een verdediger van Limmen en liet hiermee de keeper kansloos achter. Hierna pakte FC Castricum de overhand in de wedstrijd. Wederom stond het aluminium een doelpunt in de weg. Ditmaal belandde een schot van Jelle op de paal. In de rebound probeerde Suus het nog een keer, maar haar poging belandde naast het doel. Niet lang hierna was het wel raak. Jelle wist de 6-3 binnen te schieten na een assist van Suus.

Na een blessurebehandeling van Sibbe, die bij een ongelukkige botsing een hand in zijn gezicht kreeg, zette FC Castricum nog even extra aan om de achterstand te verkleinen. Dit lukte helaas niet. Het slotakkoord kwam op naam van Fabian, want hij wist in een 1-op-1 duel een aanvaller van vv Limmen van scoren af te houden. Hiermee kwam een einde aan de derby en werd er ondanks een ijzersterke tweede helft jammerlijk verloren.
    Aanstaande zaterdag 5 oktober speelt JO10-3 thuis tegen HSV JO10-5 uit Heiloo. Om 10.00 uur wordt er afgetrapt. Zorg dat je erbij bent!