• JO10-3 verliest eerste duel na winterstop van ODIN’59 JO10-4

 • In de eerste wedstrijd na de winterstop moest er al om 09.00 uur aangetreden worden tegen het Heemskerkse ODIN’59. In de wedstrijd, die lange tijd gelijk opging, vielen aan beide kanten veel doelpunten, maar in de slotfase gingen de gasten er helaas met de overwinning vandoor.
  Gedurende de gehele wedstrijd kon je merken dat het weer een beetje onwennig was om samen te spelen. Prachtige momenten en doelpunten wisselden elkaar af met minder goede momenten. Dit maakte het een vermakelijke pot voetbal.

  In de eerste helft was het tegenstander ODIN’59 die met name in offensief opzicht feller was. Bij FC Castricum was het een beetje gezapig. Het was dan ook ODIN’59 die op voorsprong kwam en zodoende Daan de allereerste tegentreffer van 2020 moest incasseren. Op een schot vanaf de linkerkant was hij kansloos. Bij een opvolgende kans van de gasten kon Daan wel reddend optreden. Wederom een schot vanaf links kon hij ditmaal pareren en bij de rebound was hij zeer alert. FC Castricum wist snel na de achterstand op 1-1 te komen. Hierbij was het Jelle die het voorbereidende werk voor zijn rekening nam, maar omdat hij onderuit ging was het Fabian die de bal over nam. Zijn harde schot vanaf rechts belandde hoog in de linkerhoek. Tot aan de time-out in de eerste helft was het met name ODIN’59 die nog een aantal doelrijpe kansen wist te produceren, maar gelukkig niet om wist te zetten in goals.

  Bij een spaarzame aanval van FC Castricum was het Daan die met een uittrap Fabian wist te bereiken. Zijn voorzet vanaf links belandde keurig voor het doel, maar Jelle kwam een teenlengte te kort om binnen te tikken, waardoor de bal over de achterlijn ging. Nagenoeg het meest vermakelijke moment in deze fase van de wedstrijd was het optreden van de terreinmannen van FC Castricum. In een ware Buurman & Buurman act werd in eerste instantie de schade aan het veld opgenomen. Op de helft van de tegenstander zat namelijk een behoorlijk gat in de grasmat, en om blessures te voorkomen moest dit probleem verholpen worden. Nadat de terreinmannen de schade hadden opgenomen verdwenen ze om reparatiemiddelen te gaan regelen. Niet veel later keerden ze terug met een karretje met hierop een grote plastic bak waarin zand zat. Een dergelijk karretje wordt normaal gesproken gebruikt bij het schoonmaken van vloeren, waarbij dan in de emmer het water met sop zit en de schoonmaak mop hier regelmatig ingedompeld kan worden. Ditzelfde karretje deed deze zaterdagochtend dienst als transportmiddel van het zand. En met vereende krachten werd het gat in het veld gevuld en aangestampt. Zodoende kon de wedstrijd weer veilig doorgaan. Na de time-out wist ODIN’59 uit te lopen naar een 1-3 voorsprong. Bij de 1-2 werd er door FC Castricum balverlies geleden en het schot was onhoudbaar in de hoek. De 1-3 was wederom onhoudbaar voor keeper Daan. ODIN’59 wilde in deze fase de voorsprong verder uitbreiden, maar regelmatig stonden keeper Daan en verdedigers Thijs en Nino in de weg. Bovendien werden we geholpen door het aluminium. Vlak voor rust was het Jelle die namens FC Castricum de marge wist te verkleinen naar 2-3. Een verre uittrap van Daan werd door Jelle opgepikt en met een verdediger in de nek wist hij de bal mooi mee te nemen om vervolgens netjes in de verre hoek te schuiven.

  In de rust ging het keepersshirt om de schouders van Jelle, en bij het begin van de tweede helft moest hij vrijwel direct reddend optreden op een afstandsschot. Hierna was het Thijs die met de bal aan de voet uitbrak. Hij tikte de bal netjes langs de uitgekomen keeper van de tegenstander, maar op het laatste moment kon een verdediger van ODIN’59 de bal nog uit de doelmond wegwerken. Vervolgens was het Sibbe die gevaarlijk werd. Na een uitbal via Fabian werd Sibbe in stelling gebracht, maar zijn schot ging voorlangs het doel. Ondanks de goede start in de tweede helft wisten de gasten uit Heemskerk op een 2-4 voorsprong te komen, want na een uittrap van Jelle wisten zij de bal op te pikken, en het hierop volgende schot was opnieuw onhoudbaar. Dat FC Castricum JO10-3 over de nodige veerkracht beschikt hebben ze dit seizoen al verschillende keren getoond. En ook deze ochtend gaven zij niet op, want vanuit een 2-4 achterstand wisten ze het tot 5-5 te brengen. Hierbij kwam de 3-4 op naam van Fabian. Via een uitbraak vanaf de eigen helft wist hij de uitkomende keeper subtiel te passeren.

  Vervolgens wist ODIN’59 toch weer uit te lopen, in dit geval naar 3-5. Het was Fabian die met de 4-5 zijn doelpuntentotaal deze ochtend op drie wist te brengen door na een hele mooie solo, waarbij hij in eerste instantie vast leek te lopen, de bal hard en hoog in de linkerhoek te schieten. Door een fantastisch doelpunt van Daan, die de bal ter hoogte van de middenlijn toegespeeld kreeg van Nino werd het zelfs 5-5. Daan aarzelde niet toen hij de bal kreeg toegespeeld. Hij haalde uit en de bal zeilde hoog in het doel. De keeper kon er met zijn vingertoppen nog aankomen, maar kon het prachtige schot niet stoppen. Het was Sibbe die bij een aantal aanvallen dreigde te stranden, maar door goed door te zetten wist hij balbezit te houden en zodoende kon hij flink wat tijd winnen. Dit was nodig want ODIN’59 gaf gas om de overwinning binnen te slepen. Zo wist Suus in de slotfase nog een dreigende aanval te verijdelen door de bal tot hoekschop te verwerken, maar de gasten bleken helaas toch de langste adem te hebben. Bij de 5-6 werd eerst nog de paal geraakt, maar de rebound werd hard tegen de touwen geschoten. En nadat een voorzet van de tegenstander voorbij het doel van FC Castricum vloog moest Jelle zijn doel uitkomen om de aanstormende aanvaller proberen af te stoppen. Jelle werd uitgekapt en een schuiver via de binnenkant van de paal betekende de 5-7. In de allerlaatste minuut kwam Bjorn nog in positie om iets terug te doen, maar zijn schot miste overtuiging waardoor het bij 5-7 bleef.
  Aankomende zaterdag 25 januari speelt FC Castricum JO10-3 de uitwedstrijd tegen Foresters JO10-3. De wedstrijd in Heiloo begint om 09.45 uur. Zorg dat je erbij bent!