• JO10-3 VERLIEST NIPT VAN DE FORESTERS

 • De aftrap van de wedstrijd tussen FC Castricum JO10-3 en De Foresters JO10-3 stond gepland om 10.00 uur. Door een fikse regenbui werd de aftrap circa tien minuten uitgesteld. Suus kon er door ziekte deze week niet bij zijn, maar aan het einde van de eerste helft werd het team aangevuld met gastspeler Mats.

  Net als vorige week begon Daan als keeper, en in het begin van de wedstrijd moest hij gelijk een aantal keer handelend optreden om een aantal technisch vaardige spelers van De Foresters af te stoppen. Aan de andere kant werd FC Castricum gevaarlijk door snelle uitbraken van Jelle. Één van die uitbraken resulteerde in een corner. De betreffende corner werd door Sibbe genomen, en nadat hij de bal binnen dribbelde besloot hij om zijn vizier op het doel van De Foresters te richten. Vanaf rechts produceerde hij een boogbal over de keeper heen die fantastisch in het net belandde: 1-0. Lang kon JO10-3 niet van de voorsprong genieten. De Castricumse defensie werd uitgekapt en vanaf links werd Daan in de korte hoek kansloos gelaten. Zowel Thijs als Nino kwamen gedurende de wedstrijd een aantal keer dreigend op langs de zijlijn, en Jelle en Sibbe wisten via een paar mooie counters gevaarlijk te worden. Helaas was het De Foresters dat een tweede doelpunt wist te maken en FC Castricum op een 2-1 achterstand wist te zetten. Doordat Suus ziek was waren er tot kort voor de rust geen wissels.

  Gelukkig kon gastspeler Mats op dat moment het team aanvullen en kon er weer gewisseld worden. Mats wist zijn entree gelijk glans te geven door de gelijkmaker te scoren. Met een 2-2 stand werd er gerust, en de opstelling voor de tweede helft werd doorgenomen met elkaar. Jelle trok het keepersshirt aan en Daan nam de positie van spits over van Jelle.

  De tweede helft begon goed voor FC Castricum, want Daan wist het team via een hard schot op een 3-2 voorsprong te zetten. Net als in de eerste helft was de voorsprong maar van korte duur. Via een bal in de korte hoek na een corner wist De Foresters namelijk weer op gelijke hoogte te komen. Hierna kreeg keeper Jelle het druk. Via goede reddingen wist hij lange tijd een achterstand te voorkomen, maar uiteindelijk moest hij toch zijn meerdere erkennen in de aanvallen van De Foresters. Na een onhoudbare boogbal was het 3-4 en moest Jelle alsnog de bal uit het netje vissen.

  FC Castricum toonde zich veerkrachtig en trok ten aanval. Nadat Bjorn al eerder in een vol strafschopgebied dichtbij de gelijkmaker was leek Mats de gelijkmakende 4-4 op zijn schoen te hebben. Na een assist van Sibbe kon Mats alleen op de keeper af. Deze wist hij ook te verschalken, maar een spelers van De Foresters wist de bal op de doellijn helaas alsnog tegen te houden. Wederom liet JO10-3 zich niet uit het veld slaan en de gelijkmakende treffer kwam alsnog op naam van Mats. Via een counter bracht hij zichzelf in stelling, en met een coole schuiver werd de keeper verslagen: 4-4.

  Uiteindelijk eindigde de wedstrijd voor FC Castricum toch nog in mineur. Gezien de gelijk opgaande strijd zou een gelijkspel de juiste weergave van de wedstrijd zijn geweest, maar op de valreep wist De Foresters toch nog de 4-5 te maken.
  Aanstaande zaterdag 14 september weer een uitwedstrijd voor JO10-3. Om 09.45 uur wordt er afgetrapt tegen Vitesse '22 JO10-4. Zorg dat je erbij bent!