• JO10-3 wint overtuigend van FC Uitgeest JO10-5

• Dit seizoen werd alweer voor de derde keer aangetreden tegen FC Uitgeest JO10-5. De eerste keer dit seizoen werd er gelijk gespeeld. Bij de tweede keer maakte FC Castricum het onnodig spannend, maar wist uiteindelijk wel met 4-6 te winnen. Afgelopen zaterdag werd er een zeer overtuigende overwinning geboekt: 3-8. De uitslag van afgelopen zaterdag staat symbool voor de ontwikkeling die het team doormaakt dit seizoen. Met veel plezier en respect voor elkaar wordt er vanuit een goede defensie goed samengespeeld en worden er volop doelkansen gecreĆ«erd.

Het toegestroomde publiek kon deze ochtend niet alleen genieten van het zonnetje aan de hemel, maar vooral van de flinke hoeveelheid doelpunten. Vanaf het eerste fluitsignaal was het FC Castricum dat het initiatief nam. Het eerste schot van Fabian belandde op de lat, en na een corner van Jelle ging het tweede schot van Fabian maar rakelings naast. Vervolgens was Bjorn kansrijk, maar op zijn schot in de verre ging de keeper van FC Uitgeest gestrekt naar de hoek en wist te bal te stoppen. In korte tijd was het Fabian die voor de derde keer gevaarlijk werd. Ditmaal werd hij na een uitbraak van Jelle in stelling gebracht, maar de inzet van Fabian belandde in de handen van de keeper. Vervolgens was het wederom Jelle die een medespeler in kansrijke positie wist te brengen, maar door goed uitkomen van de keeper van de Uitgeesters werd de mogelijkheid van Bjorn verijdeld. Het was dan ook wachten op de openingstreffer van FC Castricum, en deze kwam op naam van Jelle. Een mooi opgezette aanval die bij Thijs begon, ging via tussenstation Bjorn naar Fabian. Vervolgens wist Fabian het eindstation Jelle te bereiken die voor de 0-1 zorgde. Snel na het openingsdoelpunt wist FC Castricum de score te verdubbelen. Het was Fabian die een uittrap van de keeper van FC Uitgeest wist op te pikken. Fabian twijfelde niet en haalde uit voor de 0-2. Via Jelle kwam FC Castricum tot twee keer aan toe in de gelegenheid om de score op te voeren. Bij de eerste mogelijkheid was het Suus die uit wist te breken, waarna Jelle met zijn chocoladebeen een schotje wist te produceren. Bij de tweede mogelijkheid werd Jelle door Fabian in stelling gebracht, maar zijn schot ging naast. Vlak voor de time-out in de eerste helft wist FC Uitgeest redelijk verrassend terug te komen tot 1-2. Vervolgens waren ze ook nog dichtbij de gelijkmaker, maar Sibbe wist de bal vlak voor de uitkomende keeper Daan weg te tikken bij een corner.

Na de time-out greep FC Castricum weer volop het initiatief. Het was Bjorn, die na goed doorzetten van Jelle, met zijn linker de keeper wist te verschalken en de score naar 1-3 wist te liften. De 1-4 was min of meer een kopie van de 0-2, want het was wederom Fabian die een uittrap van de keeper oppikte. Zijn kogelharde schot betekende de 1-4. Fabian had de smaak te pakken en wilde doorpakken naar de 1-5, maar zijn afstandsschot ging via de buitenkant van de paal over de achterlijn. FC Uitgeest was niet geheel kansloos, en bij een uitbraak van de tegenpartij moest keeper Daan in actie komen en de bal wegplukken voor een opkomende aanvaller. Vervolgens was het Nino die na een verre uittrap van FC Uitgeest de bal tot corner wist te verwerken. Op slag van rust was het wederom Fabian die het net deed bollen. Nadat hij alleen op de keeper af ging wist de keeper in eerste instantie nog te redden, maar in tweede instantie schoot Fabian alsnog raak: 1-5.

Tijdens de tweede helft stond Jelle tussen de palen en nam Daan zijn positie in de aanval over. Net als in de eerste helft was FC Castricum ook tijdens de tweede helft de betere ploeg. Het was Sibbe die sterk uit de startblokken kwam in de tweede helft. Helaas werd na een fraaie solo zijn voorzet opgepikt door de keeper van Uitgeest en bij een volgende mogelijkheid raakte hij de buitenkant van de paal. Bij een spaarzame aanval van FC Uitgeest wist Jelle de bal met de voet tot corner te verwerken. Na een fraai staaltje tikka-takka-voetbal van Fabian en Sibbe was het Fabian die keihard uithaalde en de 1-6 binnenschoot. Vervolgens was het de beurt aan Sibbe om de 1-7 te maken. Sibbe wist de bal bij de zijlijn goed binnen te houden om vervolgens zijn directe tegenstander in de luren te leggen en de bal zeer bekeken onder de uitkomende keeper door te schuiven. Vlak voor de time-out probeerde Thijs ook nog een duit in het zakje te doen, maar zijn schot ging naast.

Na de time-out kwam FC Uitgeest iets beter uit de verf en wist het een aantal keer gevaarlijk te worden. Door zeer goed optreden van Suus werden veel mogelijkheden al in de kiem gesmoord, en op het moment dat ze er toch doorheen kwamen stond Jelle uitstekende te keepen. Toch wist de tegenstander op 2-7 te komen via een afstandsschot in de verre hoek. Maar Fabian wist snel hierna zijn vijfde van de ochtend te maken. Een hoge verre bal werd door hem opgepikt en hij wist mooi af te ronden: 2-8. Thijs had, nadat hij door Sibbe was weggestuurd, de 2-9 op zijn schoen, maar de bal stuiterde via de binnenkant van de paal weer het veld in. FC Uitgeest wist in de slotfase van de wedstrijd de uitslag nog iets draaglijker te maken voor hen door de 3-8 eindstand op de borden te zetten.