• JO11-3 BEGINT SEIZOEN MET MONSTERSCORE

 • Aan het einde van het vorige seizoen, dat vanaf halverwege maart grotendeels in het water viel door het coronavirus, werd er al een paar keer geoefend op een half veld. Want bij JO11 wordt er niet meer op een kwart van het veld gespeeld, maar op een half veld. En dat is uiteraard flink wennen voor een ieder. Daar waar een aantal spelers wellicht wat moeite hadden met alle ruimte op het veld, waren er ook spelers bij die zich als een vis in het water voelde. De tegenstander van vandaag, FC Uitgeest JO11-2, was duidelijk minder in haar element. FC Castricum JO11-3 gaf ze dan ook een enorme draai om de oren

  Bij afwezigheid van Suus werd de wedstrijd zonder wissels aangetreden. Met nieuwkomer Huub in de defensie stond het team vanaf het eerste fluitsignaal als een huis. Toch waren het de gasten die het eerste speldenprikje uitdeelde. Maar keeper Daan stond paraat om een gevaarlijke corner opnieuw tot corner te verwerken. Snel na dit speldenprikje was het Fabian die de openingstreffer voor zijn rekening nam, want na een fraaie uitbraak wist hij de 1-0 binnen te schieten. Met zijn snelheid was Fabian deze ochtend een ware kwelgeest voor de tegenstander en uiteindelijk wist hij maar liefst 11 keer te scoren. Na het openingsdoelpunt probeerde de gasten direct iets terug te doen, maar door goed verdedigend werk van Nino, Thijs en Huub liep het team geen schade op. Vervolgens was het Sibbe die in kansrijke positie kwam, maar het rollertje dat hij produceerde bracht de keeper van de tegenstander niet in verlegenheid. De opvolgende aanval was er eentje om in te lijsten. Het voorbereidende werk kwam van Jelle, waarna hij een zeer puike voorzet afleverde. Voor het doel stonden Sibbe, Bjorn en Fabian klaar om binnen te schieten, waarbij het de laatstgenoemde was die binnenschoot: 2-0. Na wederom een goede actie van Jelle, die ditmaal werd gestuit door de keeper, werd de afvallende bal door Fabian direct omgebogen in een 3-0 voorsprong. Met deze perfecte start van de wedstrijd werd er ietsje gas teruggenomen en probeerde FC Uitgeest iets terug te doen. Daan stond zeer alert te keepen, want bij een hard schot wist hij goed redding te brengen en na een uitbraak van de gasten wierp hij zichzelf voor de bal waardoor deze aanval werd ontmanteld. Vlak voor de time-out in de eerste helft kwam FC Castricum op een 4-0 voorsprong. Bij uitverdedigen van FC Uitgeest was het Fabian die een pass wist te onderscheppen om vervolgens keihard uit te halen en de keeper kansloos achter te laten.

  Na de time-out probeerde Jelle het vijandige doel onder vuur te nemen, maar zijn schot belandde naast. Direct hierna was het opnieuw Jelle met een schot, maar dit schot werd door de keeper van richting veranderd en kwam zodoende op de paal terecht. Bij de rebound wist Jelle opnieuw het doel van de gasten onder vuur te nemen, maar opnieuw lag de keeper in de weg. In derde instantie was het Sibbe die het net wel wist te vinden, waardoor het op dat moment 5-0 werd. In deze fase van de wedstrijd had Jelle een aantal zeer sterke momenten en een doelpunt van zijn kant kon dan ook niet uitblijven. De 6-0 wist hij op zijn naam te zetten via een prachtig schot in de verre hoek. Ook de 7-0 kwam voor zijn rekening door zijn directe tegenstander uit te kappen en diagonaal binnen te schieten. De keeper van Uitgeest ging gestrekt naar de hoek, maar kwam een vingerlengte te kort om redding te brengen. Voor de rust waren het Sibbe en Bjorn die de score verder op hadden kunnen voeren, maar het afstandsschot van Sibbe werd gepakt door de keeper en Bjorn produceerde helaas een rollertje die recht in de handen van diezelfde keeper belandde. Fabian was voor rust nog wel trefzeker. Met zijn vijfde van de ochtend, een schot in de uiterste hoek, werd het 8-0.

  In de tweede helft was het Huub die de keepershandschoenen aantrok om het doel met eer en geweten te verdedigen. Vrijwel direct na de aftrap van de tweede helft was het FC Castricum die dezelfde lijn als in de eerste helft door wist te zetten, want na een assist van Jelle was het wederom Fabian die het net deed bollen: 9-0. Na een assist van Fabian was Bjorn dichtbij de 10-0, maar de keeper wist redding te brengen. Niet veel later werd het alsnog 10-0 na opnieuw goed voorbereidend werk van Jelle. Op het mooie halfhoge schot wat hieruit volgde van Fabian was de keeper van Uitgeest kansloos. Bij de spaarzame aanvallen van de gasten was het met name Nino die puik verdedigend werk leverde. In aanvallend opzicht bleef FC Castricum scherp en na mooi opstomen langs de zijlijn van Jelle leverde hij een prima voorzet af. In eerste instantie miste Bjorn, maar Fabian stond de bal al op te wachten, waarna hij de keeper omspeelde en binnen kon schieten: 11-0. Daan had deze ochtend ook nog wel zin om een doelpunt te maken, maar zijn schot van iets voorbij de middenlijn spatte op de bovenkant van de lat uiteen.

  In de opvolgende tegenstoot van FC Uitgeest was het Daan die ook in verdedigend opzicht zijn mannetje stond. Want door sterk verdedigen werd deze kans van de gasten verijdeld. Niet lang hierna wist FC Uitgeest de eer te redden door via een schuiver in de lange hoek de 11-1 te maken. Direct vanaf de aftrap was het Fabian die de 12-1 maakte door een verdediger uit te kappen en in de rechter hoek te schieten. Na een voorzet, die door iedereen werd gemist, was het Fabian bij de tweede paal met een intikkertje die voor de 13-1 zorgde. In het laatste kwart van de wedstrijd, na de time-out in de tweede helft, bracht Fabian zijn doelpuntentotaal van deze ochtend op maar liefst 11 goals door via een mooi schot de keeper te verschalken: 14-1. Het slotakkoord van deze doelpuntrijke ochtend kwam op naam van Thijs. Na een zeer mooie solo wist hij zeer beheerst de 15-1 binnen te schieten en snel hierna wist hij een afvallende bal, na een schot van Jelle, met een achterwaartse voetbeweging over de doellijn te brengen en zodoende de laatste treffer voor zijn rekening te nemen: 16-1!

  De eerstvolgende oefenwedstrijd is op zaterdag 29 augustus. Er wordt dan om 10.05 uur in Alkmaar tegen Kolping Boys JO11-3 gespeeld. Zorg dat je erbij bent!