• JO11-3 IN EERSTE COMPETITIEWEDSTRIJD ONDERUIT

 • Met een goede voorbereiding in de benen werd deze zaterdag afgetrapt voor de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. In de week voorafgaand aan de wedstrijd werden de gelederen versterkt omdat Kick officieel toegevoegd kon worden aan het team. Dit betekende dat het team op volledige oorlogssterkte aan kon treden tegen de buren van Meervogels ’31. De hele week gonsde het al binnen het team dat het een zware tegenstander zou zijn, want er moest aangetreden worden tegen JO11-1. 

  Op deze zonnige zaterdag stond Daan, na een weekend afwezigheid, weer onder de lat en kreeg hij de eerste kans van de wedstrijd om de oren. Gelukkig was het schot naast, maar dit was wel de voorbode voor deze ochtend. In het begin van de eerste helft was het met name aan Suus, Huub, Thijs, Nino en Daan te danken dat er niet snel een achterstand ontstond. Meervogels wist meerdere kansen te creëren en de 0-1 hing in de lucht. FC Castricum wist redelijk stand te houden, maar vlak voor de time-out in de eerste helft moest dan toch een tegentreffer geïncasseerd worden. Een voorzet van de Akersloters schoot door en bij de tweede paal werd er binnengetikt: 0-1. In deze fase van de wedstrijd werd het spel voor 90% van de tijd op de helft van FC Castricum gespeeld. Het team stond enorm onder druk. Toch waren het Jelle, Fabian, Sibbe en Kick die nog een paar mogelijkheden wisten te creëren.

  Na de time-out was het spelbeeld identiek als voor de time-out. Meervogels was de bovenliggende partij en keeper Daan moest een behoorlijk aantal reddingen verrichten. Het was een wonder dat de achterstand redelijk lang minimaal bleef, en toch ook nu ontstonden er wel mogelijkheden. In dit geval via Jelle en Suus. Vlak voor rust wisten de gasten uit Akersloot tweemaal toe te slaan. De 0-2 was een hard diagonaal schot en bij de 0-3 vloog de bal voorbij de volledige defensie van FC Castricum en kon er, net als bij de 0-1, bij de tweede paal ingetikt worden.
  Na rust stond Jelle onder de lat en mocht Daan zijn geluk beproeven als veldspeler. Deze wisseling mocht helaas niet baten, want ook in de tweede helft was Meervogels een stukje beter dan FC Castricum en liep de score verder op. Tot aan de time-out in de tweede waren alle hens aan dek om de schade enigszins te beperken. Ondanks goed verdedigend werk van Daan, Bjorn, Thijs en Nino liep de achterstand helaas toch op naar 0-6. In aanvallend opzicht waren het Suus en Fabian die via twee kansen de hoop op een doelpunt levend wisten te houden. Met name de tweede kans was van grote schoonheid, waarbij de aanval door Suus werd opgezet. Suus wist met een fraaie pass het spel te openen richting Fabian. Vervolgens nam Fabian de bal in één keer op zijn slof. Zijn schot had een beter lot verdiend, maar de bal zeilde naast.

   

  In het laatste deel van de wedstrijd was het Jelle die opnieuw een paar dikke reddingen moest verrichten. Ondanks zijn reddingen kon ook Jelle niet voorkomen dat de score uiteindelijk opliep naar 0-8. Na het achtste doelpunt ontstond er in aanvallend opzicht eindelijk wat meer ruimte voor FC Castricum. Zo was het in eerste instantie Daan met een puntertje die net naast ging. Vervolgens was het Fabian die, na goed doorzetten van Daan, uit kon breken. Maar door goed verdedigend werk van Meervogels werd Fabian iets te ver naar de zijkant gedreven, waarna zijn schot naast ging. Tegen het einde van de wedstrijd was het opnieuw Daan die gevaarlijk werd. Zijn afstandsschot werd door de keeper tot corner verwerkt. Tot slot was het Kick die door Sibbe in stelling werd gebracht, maar zijn schot werd gekraakt en hiermee kwam een einde aan een zware wedstrijd. Een wedstrijd, tegen een pittige tegenstander, die we wellicht maar snel moeten vergeten…