• JO12-1 KAN ZICH OPMAKEN VOOR KAMPIOENSWEDSTRIJD NA GELIJKSPEL TEGEN ASSENDELFT

 • De jonge helden van de JO12-1 mochten zaterdagochtend vroeg aantreden voor een heel belangrijk duel tegen de nummer 2 van de poule, Assendelft JO12-2. Doordat deze wedstrijd niet zo heel handig door de KNVB in het laatste weekend van de meivakantie was gepland, waren we niet compleet en moesten we Feline, Max en Marley missen. Floris was gelukkig hersteld van zijn enkel blessure en was er dus weer bij.

  Het team begon lekker fel en de eerste kansen dienden zich al snel aan. Uiteindelijk was het Yuna die de openingstreffer op haar naam zette. Assendelft beet van zich af en voor we het wisten was het 2-1 voor Assendelft bij de eerste time-out. Na wat aanwijzingen van de coaches Roy en Rogier deed het team er een schepje bovenop. Er volgden mooie aanvallen en goed combinatiespel, waarbij Mats en David het net vonden. Met een 2-3 voorsprong gingen we de rust in.

  In de tweede helft werd Assendelft sterker. Al snel maakte Assendelft de gelijkmaker en de 4-3 hing in de lucht. Maar door puik verdedigend werk van Yuna, Florian, Amar en Tobias en fantastisch keeperswerk van Seppe viel het doelpunt gelukkig niet. Aan de andere kant hadden wij met iets meer geluk nog de 3-4 kunnen maken, maar dat zat er helaas niet in.

  Uiteindelijk was een gelijkspel een goede afspiegeling van de verhoudingen. Het team heeft gevochten als leeuwen voor elke (kunst)grasspriet en verdient een enorm compliment voor de inzet.

  Over 2 weken speelt de JO12-1 de laatste competitiewedstrijd van het seizoen en bij een ruime overwinning (doelsaldo is +5 in het voordeel ten opzichte van Assendelft) kan het periode kampioenschap het team normaal gesproken niet meer ontgaan.

  Kom de toppers van de JO12-1 dus allemaal aanmoedigen op 25 mei om 10.00 uur als ze het gaan opnemen tegen ODIN 59 JO12-2!