• JO8-2 boekt afgetekende overwinning op FC Uitgeest JO8-4

 • Daar waar FC Castricum JO8-2 vorig weekend nog haar meerdere moest erkennen in FC Uitgeest JO8-3, werd er deze week weer tegen FC Uitgeest gespeeld. Ditmaal tegen FC Uitgeest JO8-4, en nu nam FC Castricum de punten mee naar huis door afgetekend met 1-7 te winnen.
  Met Yannick in de eerste helft onder de lat begon FC Castricum met zeer veel aanvallende intenties aan de wedstrijd. Tot aan de time-out in de eerste helft is FC Uitgeest zelfs maar twee keer in de buurt van het doel van Yannick geweest. Al snel kwam FC Castricum op voorsprong.

  Het was Marley namelijk die de bal op het middenveld veroverde, waarna ze Finn de mogelijkheid bood om doeltreffend af te ronden. Niet lang hierna was het Floris die de score verdubbelde naar 0-2 na een mooie assist van Quinn. De 0-3 kwam tot stand na een zeer mooi opgezette aanval, waarbij Marley de bal vanaf het middenveld op Quinn speelde en Quinn een mooie voorzet gaf waar Floris voor het doel stond om de 0-3 binnen te schieten. Tot aan de time-out ontstonden er nog kansen voor Rein, Floris en Seppe, maar het bleef voorlopig bij 0-3. In het tweede gedeelte van de eerste helft nam FC Castricum iets gas terug in aanvallend opzicht. Er ontstonden wel een paar kansen voor Finn, maar de 0-4 bleef uit. Aan de andere kant was het wel raak, want bij een uitbraak wist FC Uitgeest de 1-3 te maken.

  Met Seppe in de tweede helft onder de lat had FC Castricum het in eerste instantie lastig om door de defensie van FC Uitgeest te breken. Er ontstonden wel kansen via Floris en Marley maar de meeste aanvallers van FCC werden aan banden gelegd. Gaandeweg de tweede helft wist FC Castricum toch weer met regelmaat in de buurt te komen van het doel van de tegenstander, en het was Floris die zijn derde van de ochtend maakte en zodoende de 1-4 liet noteren.

  Bij de spaarzame aanvallen van FC Uitgeest stond Seppe zeer alert te keepen. Hij zette het spel regelmatig voort met zeer verre uittrappen, waarbij er zelfs eentje over de achterlijn van FC Uitgeest vloog. In het laatste deel van de wedstrijd wist FC Castricum de score toch nog verder op te schroeven. Nadat eerst Rein een paar kansjes had gekregen was het Marley die de 1-5 maakte. Door een eigen doelpunt van FC Uitgeest liep de score verder op naar 1-6, en het slotakkoord kwam op naam van Finn. Na een rush nam hij de afsluitende treffer voor zijn rekening: 1-7.
  Zaterdag 14 december een thuiswedstrijd voor JO8-2 tegen VIOS-W JO8-2 uit Warmenhuizen. De wedstrijd begint om 09.00 uur. Zorg dat je erbij bent!