• JO8-2 DOET ZICHZELF TEKORT MET 2E PLEK OP ZILVEREN HERT TOERNOOI


 • Gelukkig kon het Zilveren Hert Toernooi op zondag 16 juni, de dag waarop JO8-2 in actie moest komen, wel doorgaan. Het toernooi moest op de dag ervoor helaas afgelast worden in verband met te veel water op de velden. De spelers van JO8-2 waren erop gebrand om de prestaties op het FC Uitgeest jeugdtoernooi minimaal te evenaren. Hier werd namelijk een keurige tweede plek in de poule behaald.

  Daar waar de meeste vaders tijdens Vaderdag ’s morgens getrakteerd worden op een ontbijtje op bed, was het nu zo dat de wekker gezet moest worden om op tijd aanwezig te zijn op sportpark de Puikman van Vitesse ’22. Rond de klok van 08.30 uur was het al een drukte van belang en werd de kleedkamer opgezocht voor het omkleden. 09.20 uur was het aanvangstijdstip van de eerste poulewedstrijd tegen Vitesse ’22 JO8-3. 17 graden, half bewolkt en windkracht 4 uit het zuidwesten vormden de perfecte ingrediënten voor een mooie voetbalochtend.

  In de openingswedstrijd was Bram keeper. In de beginfase was het nog een beetje aftasten, maar al vrij snel bleek dat FC Castricum de betere ploeg van beiden was. Het eerste doelpunt kwam op naam van Louie. In balbezit troefde hij in een 1-op-1 sprintduel de laatste verdediger af, waarna hij cool afrondde in de rechter hoek. Duncan was degene die de 0-2 maakte. Uit de kluts wist hij de bal mee te nemen en zijn kiezelharde schot was onhoudbaar. Tijdens één van de spaarzame uitbraken van Vitesse ’22 was Bram op zijn hoede.

  Met een klasse redding wist een tegendoelpunt te voorkomen. De 0-3 kwam tot stand nadat Finn en Ariyam samen uitbraken. Finn speelde de bal om de keeper heen waarbij Ariyam in stelling werd gebracht om doeltreffend af te ronden. Helaas moest Bram toch een tegendoelpunt dulden. Een aanvaller van Vitesse ’22 werd op links volledig vrijgelaten en wist Bram te verschalken. Hiermee leek de spanning wellicht terug te keren in de wedstrijd. Maar de spelers van FC Castricum dachten hier heel anders over. Onder leiding van de sterk spelende middenvelders Max, Sietse en Mohammad werd de voorsprong alweer snel vergroot. Met een verrassend schot op doel van Ariyam, vanaf iets over de middenlijn, belande de bal via de binnenkant van de paal in het net achter de verslagen keeper. Het slotakkoord in deze wedstrijd kwam op naam van Finn. Na een uittrap van de keeper van Vitesse ’22 pikte hij de bal op om de 1-5 te maken. Altijd lekker om de openingswedstrijd, in dit geval tegen de thuisploeg, op overtuigende wijze te winnen.

  De tweede wedstrijd was tegen vv Limmen JO8-3, en ook tegen deze tegenstander werd een klinkende overwinning behaald. Met Duncan als sluitpost werd er direct vanaf de aftrap ten strijde getrokken en werd Limmen onder druk gezet. Dit resulteerde al redelijk snel in een doelpunt voor FC Castricum. Na slecht uitverdedigen van Limmen was Ariyam zeer alert om de 0-1 binnen te schieten. De 0-2 volgde vrij snel na het openingsdoelpunt. De afvallende bal uit een klutssituatie was voor Louie om vervolgens doeltreffend af te ronden. Uit een spaarzame tegenaanval wist Limmen de aansluitingstreffer te maken; 1-2. Het slot op de deur in de verdediging deze ochtend was Yuna. En vanuit een gesloten defensie was het Bram die de 1-3 maakte. Ook het laatste doelpunt in deze wedstrijd kwam op naam van Bram. Na goed storend werk bij het uitverdedigen van Limmen wist hij een pass te onderscheppen en zodoende zichzelf in stelling te brengen: 1-4.
  De afsluitende wedstrijd was tegen FC Uitgeest JO8-3. Mohammad was deze wedstrijd de keeper van dienst. Ariyam had er deze wedstrijd in aanvallend opzicht veel zin in. Dit bleek dan ook duidelijk uit zijn eerste doelpunt. Vanaf het eigen doelgebied stoomde hij op naar het doelgebied van Uitgeest waar hij netjes afrondde in de uiterste hoek. FC Uitgeest was een beduidend betere ploeg dan de andere twee tegenstanders. Er ontspon zich een interessant duel, waarbij Uitgeest eerst de gelijkmaker produceerde om vervolgens op een 1-2 voorsprong te komen. De 1-3 van Uitgeest werd helaas vrij simpel weggegeven door FC Castricum. Gelukkig wist FC Castricum toch weer terug te komen. De aansluitingstreffer ontstond nadat Ariyam met bal en al tussen twee spelers van FC Uitgeest door glipte om de 2-3 te maken. Na sterk optreden van Ariyam wist hij ook de gelijkmaker, de 3-3, te maken. Hierna dacht het overgrote deel van het team door alleen maar aan te vallen de overwinning wel te kunnen behalen. Hiermee werden keeper Mohammad en rots in de branding Yuna behoorlijk in de steek gelaten, en liep FC Uitgeest helaas uit naar een 3-5 voorsprong. Zodoende werd deze wedstrijd jammerlijk verloren. Daar waar een gelijkspel toch minimaal haalbaar had geweest.

  Al met al een prima toernooi voor FC Castricum JO8-2 met wederom een tweede plek. Vanuit de teamleiding werden alle spelers getrakteerd met een tas vol lekkernijen, en na de prijsuitreiking was het allereerste (halve) seizoen voor JO8-2 ten einde.

  Voor JO8-2 was het een prachtig seizoen waarbij voor de meesten de allereerste schreden werden gezet in het spelen van officiële wedstrijden en toernooien. In de afgelopen maanden ging het niveau van alle spelers, maar met name het niveau van het team, zienderogen omhoog. Dit alles onder bezielende leiding van Monique van Pesch en Mariëlle en Wendy Heeringa. Grote dank aan deze drie dames voor het begeleiden van het team.
  Iedereen een zeer prettige zomerstop en vakantie toegewenst, en tot ziens vanaf het volgende seizoen!