• JO8-2 opent tweede seizoenshelft met overwinning op vv IJmuiden JO8-3

 • Op een koude zaterdagochtend werd de tweede seizoenshelft geopend met een uitwedstrijd tegen vv IJmuiden JO8-3. Op Sportpark Schoonebeek, onder de rook van het stadion van Keuken Kampioen divisionist SC Telstar, werd een doelpuntrijke overwinning geboekt door FC Castricum JO8-2.
  Nadat alle teamleden uitgeslapen hadden werd er zonder coach Ruud afgereisd. De taken van Ruud werden vakbekwaam waargenomen door Bram, en onder zijn bezielende leiding werd er uiteindelijk met 7-8
  gewonnen.

  De hele wedstrijd was weer een beetje onwennig na de winterstop, en het was dan ook de thuisploeg die op 1-0 voorsprong kwam. Voordat het eerste doelpunt viel waren er een aantal kansen over en weer ontstaan. In aanvallend opzicht waren het Quinn, Floris en Finn die gevaarlijk konden worden en aan de andere kant moest keeper Seppe een paar reddingen verrichten. Marley stond zowel op aanvallend als verdedigend vlak haar mannetje en ontpopt zich dit seizoen tot een echte box-to-box speelster. In de eerste helft fungeerde Rein als slot op de achterdeur en door zijn toedoen werd menig aanval van de tegenstander onschadelijk gemaakt. Zoals al gezegd moest FC Castricum ondanks verwoede pogingen een 1-0 achterstand dulden. Maar door de achterstand waren alle spelers wel gelijk extra bij de les, want ondanks alle inzet was het spelbeeld van FC Castricum bij tijd en wijle best rommelig. Na de achterstand begon het beter te draaien bij FCC, maar ondanks een aantal goede kansen van Finn, en mede door een klasse redding van Seppe bleef het tot de time-out 1-0. Direct na de time-out was het Marley die een uitbraak van IJmuiden wist te voorkomen, waarna de bal via Finn bij Floris uitkwam. Floris ging op het doel af en zijn schot betekende de 1-1.
  De 1-2 liet niet langs op zich wachten, want na een mooie uitbraak van Finn wist hij de uitkomende keeper met een schuiver te passeren. FCC pakte gelijk door, want na een klasse actie van Floris langs de rechter zijlijn wist hij een puike voorzet af te leveren op Finn die voor de 1-3 tekende. Voor de rust liep de score op naar 3-4. Hierbij kwam de 1-4 tot stand na een goede verdedigende actie van Marley, en na haar assist was het Finn die twee pogingen nodig had om de keeper teleurgesteld achter te laten. Het aluminium stond een verdere voorsprong voor FC Castricum in de weg en bij twee schoten van afstand moest Seppe de bal uit het netje vissen, waardoor er met een nipte 3-4 voorsprong werd gerust.

  Na de rust werd het een gelijk opgaande strijd en tot aan de 6-6 werd er over en weer gescoord. De gastheren opende de score in de tweede helft en wisten er via een afstandsschot 4-4 van te maken. De 4-5 kwam voor rekening van Finn. Bij een rommelige situatie in het doelgebied van IJmuiden wist hij de bal toch onder de keeper door te schuiven. Nadat de tegenstander snel na de time-out in de tweede helft de 5-5 had gemaakt was het Seppe die met een zeer bijzonder doelpunt de 5-6 maakte. Bij de aftrap na de 5-5 schoot hij de bal direct vanaf de middenstip richting het doel van IJmuiden. Doordat de keeper van de thuisploeg niet op stond te letten hobbelde de bal over de doellijn en stond FCC weer op voorsprong. De 6-6 viel wederom via een afstandsschot. Seppe probeerde keeper Rein nog te helpen door de bal tegen te houden met zijn handen. Maar de bal die via de binnenkant van de paal het doel in vloog was inmiddels al de doellijn gepasseerd. Na de 6-6 wist FC Castricum een definitief gaatje te slaan naar 6-8, en hiermee was de overwinning feitelijk het geval. Floris wist met de 6-7 zijn tweede van de ochtend te maken. Nadat hij nagenoeg op de achterlijn geposteerd stond wist hij met de buitenkant van zijn voet de bal binnen te krullen en de keeper kansloos te laten. Bij de 6-8 was het wederom Floris die een belangrijke rol speelde. Zijn rush naar voren werd overgenomen door Finn en via het uitgestoken been van de keeper van IJmuiden werd de beslissende voorsprong bereikt. 

  Op de valreep wist vv IJmuiden via een afstandsschot hoog in het doel nog op 7-8 te komen, maar direct na dit doelpunt werd er afgefloten. Een mooi en goed begin van de tweede seizoenhelft, waarbij de penaltyreeks het toetje vormde op deze ochtend.

  Aankomende zaterdag staat de stadsderby tegen Vitesse’22 JO8-4 op het programma. De thuiswedstrijd op Sportpark Noord End begint om 09.00 uur. Zorg dat je erbij bent!