• JO8-2 wint lichtwedstrijd van Vitesse ‘22

 • FC Castricum JO8-2 was afgelopen dinsdagavond uitgenodigd om een vriendschappelijk duel met kunstlicht te spelen tegen Vitesse ’22 JO8-6. De eerste helft was het een gelijk opgaande strijd, maar in de tweede helft maakte FC Castricum het verschil en zegevierde met 3-9.

  Het bijzonder leuke initiatief van Vitesse ’22 om FC Castricum JO8-2 uit te nodigen voor een avondwedstrijd met kunstlicht werd direct omarmt. Ondanks het vroege tijdstip waren alle spelers, en nagenoeg alle ouders aanwezig. Voor de zekerheid was Bram gevraagd om deze avond als gastspeler mee te doen, waardoor we één wissel hadden.

  Het weer liet zeer te wensen over. Met veel regen was het voor het publiek met name zaak om te schuilen onder de paraplu. De spelers en speelster hadden bijzonder weinig last van het slechte weer. Op voorhand bulkte iedereen van de energie en dit kwam ook in de wedstrijd goed naar voren. Recentelijk werd al tegen Vitesse ’22 JO8-6 gespeeld in de competitie. Toen ging Vitesse er met de winst (4-7) vandoor, maar vandaag waren de rollen omgedraaid en pakte FC Castricum JO8-2 een mooie overwinning: 3-9.

  De eerste helft was een gelijk opgaande strijd, waarbij de openingstreffer door FC Castricum werd gemaakt. Gastspeler Bram wist de bal op te pikken uit een scrimmage op eigen helft. Vanaf eigen helft stoomde hij op richting het doel van de tegenstander. Zijn harde schuiver leek op het natte veld nog meer snelheid mee te krijgen en was zodoende niet te stoppen door de keeper van Vitesse ’22: 0-1. Na de openingsgoal ontstonden er kansen over en weer. Hierbij was het aan de kant van FC Castricum keeper Floris die een drietal goede reddingen wist te verrichten. Aan de andere kant ontstonden er kansen voor Bram en Finn. Bram zijn schot werd over gekopt door een verdediger en een schot van Finn werd van de doellijn gehaald.

  Na de time-out in de eerste helft wist FC Castricum gelijk weer druk op de tegenstander te zetten. Dat het samenspel iedere week beter wordt bleek uit een prachtig één-tweetje tussen Marley en Finn, waarna het schot van Finn helaas naast belandde. Toch was het Finn die de 0-2 op zijn naam zette. In een overvol doelgebied van Vitesse ’22 wist hij het laatste tikje tegen de bal te geven. Redelijk snel hierna moest er een tegengoal geïncasseerd worden, waarbij het natte veld zeker een rol speelde. Vervolgens wist Vitesse ’22 zelfs uit te lopen naar een 3-2 voorsprong. Maar FC Castricum bleef kansen creëren en dat liet zich op slag van rust uitbetalen in de gelijkmaker. Het was wederom Finn die scoorde. Zijn harde schot uit een kluwen van spelers was voor de keeper van Vitesse ’22 te machtig.


  De limonade in de rust werd op het veld genuttigd en vermengd met regenwater, waardoor er genoeg reden was om de wedstrijd weer snel te hervatten met de tweede helft. Floris en Rein hadden het keepersshirt snel verruild. Bram werd in de tweede helft in de verdediging geposteerd, en Marley, Yannick en Seppe zorgde voor de toevoer richting de meest vooruitgeschoven spelers Finn en Floris. Met de snelheid en kracht van Bram wist hij vanuit de verdediging voor genoeg gevaarlijke momenten te zorgen. Naast het feit dat Yannick, Marley en Seppe zelf voor het nodige aanvallende gevaar zorgden, wisten zij ook Finn en Floris meerdere keren in stelling te brengen. Met deze formatie bleek Vitesse ’22 in de tweede helft kansloos voor de overwinning. De 3-4 voorsprong kwam tot stand nadat Floris en Finn de defensie van Vitesse ’22 behoorlijk onder druk wisten te zetten. Finn wist de bal te veroveren en haalde de trekker over. Vervolgens wist Rein de gelijkmaker te voorkomen door de bal met zijn voet uit de hoek te tikken. Hiermee was het verzet van de tegenstander behoorlijk gebroken. Want hierna pakte FC Castricum volledig de overhand en wist het al snel de voorsprong te vergroten naar 3-5. De assist hierbij was van Bram en het was Finn die nagenoeg vanaf de achterlijn de keeper wist te verschalken. Met een rush vanaf eigen helft was het Bram die zichzelf in stelling bracht en de keeper van de tegenstander kansloos liet: 3-6. Voor de time-out in de tweede helft wist FC Castricum nog de nodige kansen te creëren, maar geen doelpunten. De tweede helft waren de middenvelders Yannick, Marley en Seppe lekker op dreef, waarbij Marley haar mannetje staat en zeer zeker niet onder doet voor de jongens.

   

  Na de time-out in de tweede helft ging FC Castricum gewoon weer verder met het goede spel. Na een assist van Seppe kon Florisalleen op de keeper afstevenen, maar schoot hij helaas naast. Via een mooie uitbraak was het Bram die verwoestend uithaalde om zo de 3-7 te laten noteren. Vitesse ’22 wist toch nog wel een paar kansjes te creëren, maar Rein was de rots in de branding. De 3-8 werd door Bram gemaakt. Vanaf het eigen doel rende hij langs de linker zijlijn en zijn schot glipte tussen de benen van de keeper door. Het slotakkoord kwam op naam van Finn en hij schoot de eindstand naar 3-9.

  Na afloop van de wedstrijd en het douchen werd er genoten van een kop warme chocolademelk met een heerlijk speculaas koek. De dank gaat uit naar Vitesse ’22 voor dit mooie initiatief.