• JO8-2 zet zegereeks voort tegen Vrone

• In het kader van ontdek je plekje werd afgelopen zaterdag, onder de rook van Alkmaar, het pittoreske Sint Pancras bezocht. Hier werd aangetreden tegen het lokale Vrone JO8-3 en de zegereeks van FC Castricum JO8-2 werd voortgezet met een 1-11 overwinning.

De wedstrijd begon rommelig op het mooi gelegen en netjes verzorgde veld. De aandacht van de spelers van JO8-2 was nog niet volledig aanwezig bij aanvang. Doordat er niet goed werd uitverdedigd aan de zijde van FC Castricum kon Vrone optimaal profiteren en de 1-0 binnen schieten. Door het tegendoelpunt was iedereen aan de kant van Castricum nu wel wakker geschud, en al snel volgden er kansen voor FC Castricum. Na een assist van Floris kwam Finn 1-op-1 te staan met de keeper van Vrone. Finn twijfelde niet en maakte de gelijkmaker.

Hierna liep de score snel op. Nog voor de time-out in de eerste helft wist FC Castricum uit te lopen naar een 1-5 voorsprong. De 1-2 kwam, net als de 1-1, ook op naam van Finn na wederom een assist van Floris. De 1-3 was één van de hoogtepunten van de ochtend. Daar waar Marley al een aantal weken vlakbij een doelpunt was, was het deze week raak! Ze wist de keeper te verschalken en haar doelpunt werd met zeer veel enthousiasme door zowel spelers als toeschouwers ontvangen en gevierd. Bij de 1-4 hoefde FC Castricum geen inspanningen te verrichten, want een uittrap van de keeper van Vrone kwam via het lichaam van een medespeler weer terug en passeerde de doellijn. Bij een afgevallen bal na wederom een aanval van FC Castricum was het Finn die de bal met zijn rechter been, zijn chocoladebeen, binnen schoot: 1-5. Na de time-out ging FC Castricum gestaag verder en voor rust werd de stand opgevoerd naar 1-8. Er werden bijzonder veel kansen gecreëerd, en na een assist van Rein was het Finn die de bal hoog in het doel schoot en zodoende de 1-6 liet noteren. Aan de andere kant was keeper Seppe bijzonder alert bij de spaarzame kansen van Vrone. Nadat een schot van Rein, na een prima solo, werd geblokt door de keeper van Vrone was het Finn die de bal goed onderschepte bij het uitverdedigen van Vrone. De doelpoging van Finn was raak en betekende de 1-7. Na een aantal assists was het Floris die nu zelf een goal achter zijn naam mocht zetten. Hierbij werd hij erg geholpen door de keeper van Vrone. Het schot van Floris was houdbaar, maar de keeper beoordeelde de bal volledig verkeerd waardoor de bal via zijn lichaam in het doel belandde: 1-8. In de slotfase van de eerste helft werd Vrone toch nog even dreigend. Hierbij wist Seppe een schot tegen de paal te tikken en zodoende een doelpunt te voorkomen. En in de slotminuut was het Yannick die met een goede sliding een counter van Vrone eruit wist te halen.

Met Floris in de tweede helft als doelverdediger was het spelbeeld identiek aan die van de eerste helft. Ondanks het feit dat Vrone inmiddels met zeven spelers in het veld stond wist FC Castricum bijzonder vaak dreigend te worden. Als iedereen het vizier op scherp had staan dan was de score zeker veel hoger uitgevallen. Nu werd het uiteindelijk een 1-11 overwinning. Nadat er eerst kansen waren ontstaan via Seppe en Finn kwam de 1-9 op naam van Finn. Na een pass van Yannick lanceerde Finn zichzelf vanaf eigen helft en liet hij de keeper kansloos. Vervolgens ontstonden er nieuwe kansen via Rein, Marley en Seppe, waarbij op sommige momenten het vizier niet op scherp stond of het geluk een beetje ontbrak. Bij spaarzame uitbraken van Vrone was Finn het slot op de deur, en het overwicht was zelfs zo groot dat Floris een aantal kleine pogingen deed om aan het veldspel mee te doen. Tijdens het vierde kwart van de wedstrijd ontstond er opnieuw een hoogtepunt binnen deze wedstrijd. Want naast Marley was het vandaag ook Rein die zijn allereerste doelpunt van het seizoen wist te maken. Rein pikte de bal goed op uit een scrimmage en wist de 1-10 te maken. Het doelpunt werd uitgebreid gevierd en hij werd bedolven door zijn medespelers. In het vervolg ontstonden er opnieuw veel kansen. Zowel Finn, Yannick, Rein als Marley waren kansrijk, maar uiteindelijk was het Seppe die de eindstand op 1-11 bepaalde. Bij het uitverdedigen van Vrone wist Seppe de bal goed te onderscheppen. Omdat de keeper nog uit positie was, was het voor Seppe een koud kunstje om de bal tegen de touwen te schieten.

De feestvreugde werd na afloop van de wedstrijd nog een beetje vergroot, omdat Marley en Rein vanwege hun verjaardagen nog een presentje uit handen van begeleiders Marieke en Wendy ontvingen.

Aankomende zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen vv Limmen JO8-2 op het programma. De thuiswedstrijd begint om 09.00 uur op Sportpark Noord End. Zorg dat je erbij bent!